Ga naar inhoud

Konijn panikeert zonder reden


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo, ik heb een lief tam konijn, zijn kooi staat in de woonkamer en hij loopt veel los. Hij heeft een rustig en lief karakter. Soms lijkt hij ineens heel erg te schrikken ergens van, dan rent hij zijn kooi in (als hij nog niet in zijn kooi zat) en begint hij te stampen en te panikeren. Maar het vreemde is, dat er niets bijzonders is gebeurd. Vraag me dan echt af waar hij dan ineens van schrikt. Dit gebeurd 1 a 2x per maand ongeveer. Nu vroeg ik mij af, gebeurd dat vaker, dat konijnen misschien dingen zien of horen die wij niet zien en ineens beginnen te stressen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe is zijn verblijf ingericht? Sluit je hem ook echt op in de kooi? Heeft het konijn een maatje? 

 

Het is voor konijnen erg belangrijk dat ze een verblijf hebben dat echt ruim genoeg is, waar ook verschillende plekjes in zijn gemaakt waar ze zich lekker kunnen verstoppen. Konijnen zijn stresskipjes, een onveilig gevoel zorgt voor stress. Stress kan gasbuiken veroorzaken, en van een gasbuik kan een konijn sterven. Belangrijk dus dat een konijn zich veilig voelt.  Konijnen zijn sociale dieren, samen leven met een goed passend soortgenootje, op karakter gekozen, zorgt ook voor een veilig gevoel.

 

Konijnen zien wel anders dan wij mensen, dat staat in dit artikel uitgelegd

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-medischeinformatie/post/wat-ziet-een-konijn/

 

Hier staan misschien ook nog wel tips voor je in:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-nieuwkonijn/post/tips-en-uitleg-voor-een-nieuw-konijn/

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .