Ga naar inhoud

Voedster en ram vechten ineens


Thymen

Aanbevolen berichten

Hoii,

 

Een half jaar geleden hebben wij 2 konijntjes van 2 maanden oud gekocht.

Een mannetje en een vrouwtje.

Dit is vanaf dag 1 goed gegaan, het mannetje is wel gecastreerd maar altijd erg dominant geweest.

De voedster lijkt dit opeens niet meer te accepteren met als gevolg dat ze mekaar de tent uit vechten. Voedster "verliest" het gevecht vrijwel meteen, de ram bijt haar in de oren terwijl de grote plukken haar in het rond vliegen.

 

Ze leven in een vrij groot hok: een nachthok boven, een ren ernaast en onder het nachthok.

Niet dat ze daar veel zitten want ze lopen los op het balkon, totaal zo'n 10m2.

Eten, drinken en slapen doen ze wel in het hok. Gelukkig zijn de zindelijk dus het balkon blijft eigenlijk altijd netjes.

 

Maar sinds vandaag is alles anders. Wie weet hier raad mee?

 

Alvast bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze zijn volwassen aan het worden, de karakters zijn ontwikkeld. Helaas zie je dit dan heel vaak. Je kan konijnen het beste koppelen op karakter, dat is iets wat er meestal bij winkels en fokkers niet bij verteld word, want dan verkopen ze minder konijntjes. Bij jonge konijnen zijn de karakters nog niet gevormd. Vaak zie je dat het dan in het begin wel goed gaat, maar ze gedurende de puberteit, als de karakters wel ontwikkelen, ze toch uit elkaar vallen. Meestal zo tussen 6 maanden / 1 jaar. 

 

In de meeste gevallen komt het helaas ook niet meer goed en kun je ze beter elk een eigen partner geven. Heel soms kan het helpen opnieuw te koppelen door terug te gaan naar neutraal terrein, er is een hele kleine kans dat dat werkt, maar vaak worden het dan ook geen echt lieve, hechte koppels meer. Meer een soort acceptatie van elkaar. Het is waarschijnlijk niet wat je wil horen, maar in dit geval zou ik toch aanraden ze elk een eigen partner te geven, die je uitzoekt in een konijnenopvang - middels een speed-date om te kijken of er een klik is tussen de konijnen. 

 

In dit artikel staat veel informatie over koppelen en partnerkeuze: 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/koppelen-van-konijnen/

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .