Ga naar inhoud

Op zoek naar nieuwe korrel


GawainBS

Aanbevolen berichten

Beide zijn goede korrels. De burgess korrels hebben echt mega veel vezels (39%) dus voor de slechte hooieters een goede keuze! Hoofdingredient daarvan is grasmeel. De supreme heeft weer een iets lager calciumgehalte, wat handig kan zijn voor konijntjes met blaasproblemen. Hoofdingredient daarvan is luzernemeel, hoewel ik stiekem vermoed dat het eigenlijk soja is, dat staat namelijk in een aantal verschillende producten vermeld, waardoor het minder lijkt. Supreme is een geextrudeerde brok, dat eten veel konijnen makkelijker. Burgess is een geperste brok, minder bewerkt, als het goed is zijn daarbij de voedingsstoffen wat minder bewerkt. Beide voeders zijn goede keuzes, net wat je voorkeur heeft en wat de konijnen graag eten :) 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik doe dat meestal in stapjes van een kwart:

 

Stap 1: 3/4 oud en 1/4 nieuw,

Stap 2: half om half,

Stap 3: 1/4 oud en 3/4  nieuw

Stap 4: volledig over op nieuw.

 

Je kan voor elke stap een dag aanhouden, maar dat werkt niet bij alle konijnen. Even goed naar de keutels en het verdere eetgedrag kijken. Als je het idee hebt dat ze langer moeten wennen ( bijv omdat ze gevoelige darmen hebben) kun je ook elke keer 2, 3 of nog meer dagen dezelfde verhouding geven voor je naar de volgende stap gaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .