Spring naar bijdragen

GawainBS

Members
 • Aantal bijdragen

  516
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  16

GawainBS last won the day on June 18

GawainBS had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

146 Uitstekend

Over GawainBS

 • Rang
  Burchtenbouwer

Recente profielbezoeken

610 profielweergaven
 1. Bij ons is dat zondag. Dan is het kuis/"struikel-niet-over-de-'helpende'-konijnen"-dag.
 2. Ik bedoelde ''smakelijk'' als in ''Laat het je smaken.'' Wat je je disgenoten toewenst. Er zijn uiteraard vr elke taal unieke woorden en zo ontstaan leenwoorden, maar dat werkt beide richtingen uit.
 3. Ik kan me helaas niets voorstellen met wat je bedoelt. Ik zou gewoon "taai" zeggen. Enkele vbn waar het Nederlands wel woorden heeft, maar het Engels niet: "Smakelijk" en "koffiekoeken/ontbijtkoeken".
 4. Knaagspeeltje? Kompaan van Han Solo? Marjoleink heeft gelijk: je kunt je perfect in het Nederlands uitdrukken zonder in (Youtube) Engels te vervallen.
 5. Ik dacht te zeggen: "Zet de nijnerds in een hamsterrad om ze al lopend stroom te laten opwekken", maar het is voorbij 10u, dus is het Internationale Konijnen Siësta Tijd tot ongeveer 16u, schat ik.
 6. GawainBS

  Kwaliteitshooi?

  Oh, ok. Ik dacht dat hoe minder groen het hooi was, hoe minder goed.
 7. GawainBS

  Kwaliteitshooi?

  Het is niet beschimmeld, maar het is vrij stoffig en geel. De vorige batch (zelfde merk) was dan weer groener, maar met heel veel doornen. Dat aten ze nóg beter. Bedankt voor de uitleg: zolang ze dit vlot blijven eten, hou ik het daar op.
 8. GawainBS

  Kwaliteitshooi?

  Hey, Is er een groot kwaliteitsverschil in hooi? Zoja, hoe belangrijk is het? Mijn (konijnkundige) DA zegt dat het belangrijkste is dat konijnen goed hooi eten en dat kwaliteit er niet zoveel toe doet. Luna & Flora krijgen al hun hele leven hooi van de Aveve, waar ze zeer flink van eten. Echter, de kwaliteit laat soms te wensen over. Alvast bedankt voor jullie inbreng!
 9. Wij spreken ook altijd van ''opvolgers'' bij huisdieren. Ze zijn dan ook een ware dynastie.
 10. Los van de ingewikkelde Belgische staatsstructuur, valt Milieu & Landbouw enerzijds onder één minister, tot voor kort iemand van de Cd&V (Christelijke partij) die idd veel meer pro-boer dan pro-milieu is. Dierenwelzijn valt, samen met Toerisme & Wegen+ Verkeer, onder iemand van de Vlaams Nationalisten. Geen idee waarom die departementen gegroepeerd zijn.
 11. Hij is geen lid van een dierenpartij, maar het is wel waar wat je zegt.
 12. Nu, ik ben absoluut geen fan van onze minister van Dierenwelzijn zijn partij, maar hij kwijt zich zeer goed van zijn bevoegdheid. Het diploma dat hij vraag is effectief een meerjarenopleiding geörganiseerd door hogescholen. Ik juich zo'n intiatieven enkel maar toe.
 13. In België moet je binnenkort een diploma Dierenverzorging kunnen voorleggen als je nog dieren wilt verkopen. Uiteraard stond de sector op zijn kop, want ja, iedereen ging meteen failliet gaan. "Moet ik echt 2 jaar studeren om een konijn te verkopen???" 2 jaar misschien niet, maar een beetje basiskennis kan geen kwaad, hé? 😉
 14. Flora heeft al sinds zeer klein konijntje (nog voor we haar hadden) een trauma opgelopen aan haar rechterachterpootje. Volgens de foto's van de DA zit het dijbeen niet goed in de kom. Ze kan de poot bewegen, maar kan er niet 100% op steunen en kan zich vb niet achter haar rechteroog krabben. Wij kuisen geregeld haar rechteroortje uit met Ottoclean en sind kort geven we, op aanraden van de DA, ook een beetje fysiotherapie aan dat pootje, om artrose te voorkomen. Gelukkiglijk is Flora redelijk "zen" en laat ze zich vrij goed hanteren. Het is altijd zo dubbel: doen we nu het best met haar niet op te pakken en stress te vermijden, of weegt de stress niet op tegen een proper oor en gezonder pootje? (Momenteel kiezen we uiteraard vr de 2e optie.)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .