Ga naar inhoud

Tips voor verzorging kaakabces


Bobbiteddy

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum en heb meteen een vraag! 

Mijn konijn Teddy (6 maanden) is geholpen aan een kaakabces. Het abces is eerst opengemaakt door een dierenarts. Die heeft het pus er uitgehaald en alleen aangegeven dat wij het schoon moesten houden en dat het uit zichzelf over zou gaan. Drie dagen later was het abces twee keer zo groot. Daarnaast was ze flink vermagerd. Veel op internet gelezen over de verzorging van abcessen bij konijnen en daarom naar een andere dierenarts gegaan. Zij heeft het abces weer opengemaakt en gaf aan dat wij, i.v.m. het weekend, Cavasan oogzalf (klinkt raar I know) in de holte moesten spuiten en pijnstillers moesten geven. Door dit laatste at ze enorm veel en afgelopen maandag is ze geopereerd. Er zijn twee kiezen getrokken en het abces is weer schoongemaakt. De bult is niet weg, maar deze moeten we nog steeds vullen met de Cavasan oogzalf. Ze eet wel, maar niet zoals normaal. Verder is ze wel actief en nieuwsgierig als altijd. Alleen meer moe dan normaal, maar dat vind ik niet zo gek gezien de twee narcoses die ze in een week heeft moeten ondergaan. Morgen moet ze weer terug ter controle. Dan ook meteen vragen waarom de kiezen zijn verwijderd, dit is me nog niet duidelijk. Weet wel dat er geen sprake was van haken of olifantstanden o.i.d. 

Om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op morgen en er natuurlijk voor te zorgen dat Teddy z.s.m. van dit vervelende abces af is zou ik graag jullie ervaringen horen en of tips willen krijgen! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat je goed bezig bent. Het is met kaakabcessen vooral heel veel geduld hebben en niet te vroeg stoppen met behandelen. Ik heb bij kaakabcessen ook goede ervaringen met penicilline injecties.

Vaak zijn ontstoken kieswortels de oorzaak van een kaakabces. Als dit zo is moeten die kiezen eruit. Misschien dat dit bij Teddy ook zo was.

 

ik heb nog een handige link gevonden naar de website van dierenkliniek wilhelminapark. Zij hebben heel veel ervaring met konijnen en gebitsproblemen. 

http://www.dierengebit.nl/konijn/abces/konijn-abces-inleiding

 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je reactie! 

Mijn vriend is gisteren ter controle naar de DA geweest en die gaf aan dat de kiezen zijn getrokken, omdat het pus van het abces daar doorheen ging en door de kiezen te trekken hoopt ze dat hierdoor het pus loskomt en er uitgaat. In het abces bleek weer opnieuw pus te zitten en daarom heeft ze antibiotica meegegeven en moeten we volgende week maandag weer naar de DA voor controle. De antibiotica die is meegegeven is Sulfatrim, maar nou las ik op de website die jij had gestuurd dat deze antibiotica helemaal niet helpt bij abcessen... Ik heb hun ook een mail gestuurd in de hoop dat zij reageren en mij verder kunnen helpen. Daarnaast zal mijn vriend onze DA bellen om te vragen waarom Sulfatrim is gegeven en of een Peniciline injectie niet beter is. 

Na gisteren eet ze vrijwel amper, alleen Olvarit gaat er nog een beetje in. En m'n vriend gaf net aan dat ze nu kruidenhooi aan het eten is, dus ze wil echt wel eten alleen zijn het hele kleine beetjes. Verder groeit de wond continu dicht, waardoor het erg lastig is om de Cavasan toe te dienen. Dit doen we wel, maar ben bang dat dit der wel veel stress oplevert. Als het zo doorgaat moet ik naast de Cavasan, pijnstillers en antibiotica ook nog gaan dwangvoeren. Wat ik natuurlijk helemaal niet zie zitten. Ik heb ook een bericht gestuurd naar de Dierenkliniek Wilhelminapark om te vragen wat hun advies is. Helaas woon ik niet dichtbij Utrecht, waardoor ik niet in de gelegenheid ben om een bezoek te brengen aan hun. Daarnaast is Teddy nou al zo vaak bij de DA geweest de afgelopen dagen en een reis van een uur wil ik haar ook niet aandoen. Maar ik lees wel hier en op andere fora dat een kaakabces gewoon te genezen is en ik wil er dan ook alles aan doen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb geen ervaring met kaakabcessen. Abcessen zijn vaak hardnekkig en lastig weg te krijgen, en als je niet oppast verplaatst het probleem zich ook nog. Ik wil je in ieder geval veel beterschap wensen voor Teddy. Hopelijk hebben ze bij Wilhelminapark tips voor je die helpen om Teddy er snel bovenop te krijgen!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier helaas wel ervaring. Bij mijn konijn zijn ook 2 kiezen getrokken omdat die het abces veroorzaakten vlak onder zijn oog. Daardoor werd zijn oog naar buiten gedrukt. Dankzij de specialist is dit weer goedgekomen en is het netjes genezen. Hij heeft het gespoeld en daarna hoefde ik daar niks meer aan te doen. Wel injecties met penicelline geven. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .