Ga naar inhoud

dorren bladeren eten


DopeyCarlijn

Aanbevolen berichten

hallo Bunny Bunchers,

Wij zijn sinds kort verhuisd en de konijnen zijn natuurlijk mee verhuisd. Nou hebben we een hele grote tuin met veel bomen waar zo langzamerhand bladeren uit beginnen te vallen. Deze dorren bladeren eten ze heel graag. Is dit wel gezond voor ze? Of zijn misschien bladeren van bepaalde bomen wel goed en van andere niet?

 

Alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij hebben een giftige plantenlijst: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-voeding/post/giftige-planten-voor-konijnen/

en een veilige plantenlijst: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-voeding/post/groenten-fruit-kruiden-konijnen/

 

 

Citaat

Veilige bomen:

 

berk
hazelaar
kersenboom
tamme kastanje (takken en kastanjes)
wilg


De meeste fruitbomen zijn veilig, met één belangrijke uitzondering: Let op dat je geen vruchten, pitten of takken geeft van steenvruchten (oa. pruimen, perziken, abrikozen, avocado's, olijven, dadels, walnoten en mango's. ) De enige uitzondering hierop zijn kersen, die mogen konijnen wel (met mate).

Er zitten natuurlijk ook een hoop planten/bomen tussenin. Niet bedoeld om echt aan je konijn te voeren, maar ook niet direct giftig. Bij twijfel: niet geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is een mogelijkheid, maar ik voorkom dat soort dingen liever. Omdat het me toch belemmerd om bij de konijnen te kunnen komen. Daarnaast is het ook niet zeker of de bladeren slecht voor ze zijn. In hoeverre zijn die bladeren dan zo ie zo slecht? Tot nu toe gedragen ze zich gewoon normaal dus ze lijken er geen last van te hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .