Ga naar inhoud

Hormonen, eiersprong enz.


Bloomjolly

Aanbevolen berichten

Hallo,

Voor school moet ik mij gaan verdiepen in het konijn, maar dan ook echt verdiepen , namelijk wat gebeurd er allemaal in de eierstokken, welke hormonen heeft een konijn, wanneer en hoelang zijn konijnen bronstig, wat is de volgorde van de cyclus van het konijn. 
Nu had ik nog een vraagje, vanaf welke leeftijd mag je een konijn vast pakken ik lees tegen strijdige berichten, op de ene site staat na 14 dagen maar op de andere staat dat je ze iedere 2 dagen moet controleren op de gezondheid. 

Groetjes,

Bloom

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bronstig heet bij konijnen rams. :) Over het algemeen zijn de voedsters (de vrouwtjes dus) in het voorjaar en najaar rams. En vaak ook als ze net een koppeling hebben gehad (dat is 2 of meer konijnen bij elkaar zetten zodat ze een paar of groepje vormen).

De eisprong gebeurt tijdens de paring geloof ik (weet ik niet helemaal zeker hoor). Wat bedoel je met cyclus van een konijn?

O ja: een babykonijn heet lamprei, ook een leuk feitje. :) 

Konijnen vastpakken staan wij niet zo achter, want konijnen zijn prooidieren en als je ze oppakt, dan voelt dat voor hen alsof ze worden opgepakt door bv een roofvogel en worden opgegeten. Dat is voor hen dus eng.

Voor de vragen over wat er allemaal in de eierstokken gebeurt, zou je evt een dierenarts bij je in de buurt kunnen vragen door middel van een mailtje of zo. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik las op een website dat je de jonge elke 2 dagen moet controleren even om moet draaien en kijken of hun buikje nog wel rond genoeg was. Op een andere website las ik weer dat je ze na 14 dagen vast kan houden voor korte periodes om ze te socialiseren. 
Ik vroeg mij af bijt de voedster ze niet dood  als je ze vast pakt elke 2 dagen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .