Ga naar inhoud

Konijn met traanoog (incl wit), dierenarts kan niet helpen?


MelissaYM

Aanbevolen berichten

Mijn konijn heeft een tijdje een traanoog gehad, en een paar weken geleden kwam er wat wit spul uit zijn oog (klein beetje en echt wit, niet geel), dus ik ben gelijk naar de dierenarts gegaan en zij heeft geprobeerd om de traanbuis te spoelen, dit was niet gelukt.
Wij kwamen er ook achter dat hij een beschadiging had op zijn oog, hier kreeg ik zalf voor met antibiotica, na een week moest ik weer terug komen.
Na een week 4 keer per dag zalf erop gedaan te hebben ging ze weer proberen of ze de traanbuis kon spoelen, helaas weer niet gelukt.....
Dus toen kreeg ik druppels erbij die (als ik het goed heb) de zwelling rondom de traanbuis die er (misschien) zou kunnen zitten zou afnemen en dan zouden we na 1,5 week weer proberen om te spoelen.
Nou heb ik na 1 week gevraagd of het normaal is dat ik 3 keer terug moet komen voor een oog aangezien het me al 120 euro heeft gekost zonder dat er iets veranderd is. Toen kreeg ik als antwoord dat het misschien niet verholpen kan worden en dat ik kon stoppen met de medicatie en dat hij dus de rest van zn leven een traanoogje zal houden maar hier geen last van zal hebben.

Maar dit voelt niet goed! Vanochtend weer een heel klein beetje wit in zijn ooghoek en het traant ook gewoon weer zoals vooraf.

Wat moet ik nou doen? Help!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijn heeft dit ook. Zelfs de specialist heeft het geprobeerd maar die lukt het niet. Nu wilde hij gaan kijken met contrastvloeistof waar nu precies de vernauwing zit. Ik heb er wel druppels voor die zijn oog wat rustiger maken, maar die mogen weer niet gebruikt worden als er een beschadiging op het oog zit. 

Wellicht is het een optie om eens naar de specialist te gaan hiermee? Niet om je eigen dierenarts te passeren ofzo, maar wie weet lukt het de specialist wel. Ik ga zelf vaak naar dierenkliniek Hoofdstraat in Driebergen, maar anderen gaan graag naar Dierenkliniek Wilhelminapark. Beide zijn naar mijn mening goed met konijnen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou inderdaad ook ergens om een second opinion vragen. Mijn konijn heeft zo'n zelfde soort iets meegemaakt, alleen dan net iets anders. We kwamen bij dierenarts 1 met de klachten dat hij een traanoog had, maar deze zei dat het door de vacht kwam (teddy dwerg). Een dik jaar later ben ik verhuisd en kom ik bij de dierenarts daar, blijkt dat hij al een jaar met een oogontsteking rond liep! Gelukkig is het na wat antibiotica verdwenen, maar toch. Als ik jou was zou ik wel naar een andere dierenarts gaan om die eens te laten kijken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reacties, ik ga dan inderdaad maar een second opinion ergens anders aanvragen.

Ik had altijd een super fijne dierenarts maar ik krijg deze de laatste tijd niet te pakken via de telefoon, dus ik zal  op zoek gaan naar een andere goede dierenarts in de buurt.

Iemand suggesties voor een dierenarts omgeving Hoofddorp (schiphol)?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .