Ga naar inhoud

Myxomatose ondanks inenting


Evee

Aanbevolen berichten

@Ainariel: Nou ja eerst hadden ze het daar over, dat er mogelijk antistoffen niet goed aangemaakt zijn, maar bij verder doorvragen kwam dus naar voren dat het vermoeden is dat de infectiedruk te hoog kan zijn waardoor de weerstand het op een gegeven moment niet meer bij kan benen en dat ze nu dus nog onderzoeken met bloedonderzoek of er een verschil is in antistoffen die aangemaakt worden, dus volgens mij is dat nog niet echt duidelijk. Ze hadden het later namelijk helemaal niet meer over die antistoffen/immuniteit maar over de weerstand waarvoor het teveel zou worden.

Omdat ze daar een beetje vaag over zijn lijken het me beide theorieën. Echter zou ik bij de theorie dat er niet goed antistoffen aangemaakt worden niet snappen waarom het dit jaar opeens opduikt, maar misschien is het ook wel een combinatie van beide factoren. Dat andere jaren de infectiedruk minder hoog was.

@ NGN: Nee, ze zeiden met nadruk dat meer dan 1 keer per jaar enten geen zin zou hebben. Infectiedruk verlagen zou wel zinnig zijn. Hier bij mij is daar helaas geen beginnen aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb inderdaad ook gevraagd aan mijn dierenarts of 2x enten verstandig zou zijn. Dit vooral toen mijn vriendin 4 konijnen verloor aan VHS ondanks de enting. 


Maar die zei ook als de eerste enting er niet tegen opgewassen is dan zal een tweede injectie daar geen verandering in brengen. Was toch blij dat ze het eerlijk zei anders had het me weer 200 euro gekost om alles te enten :P


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja jammer eigenlijk dat onderzoeken wat er nu gebeurt bij VHS nu niet gebeurt maar dat is ook een stuk lastiger waarschijnlijk omdat het konijn zo goed als meteen dood is, als het al niet dood is, zodra je erachter komt dat er een besmetting is. Daar doe je ook echt niks meer tegen :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik het stuk van Wilhelminapark doorlees concludeer ik eruit dat de infectiedruk inderdaad te hoog kan zijn waardoor alsnog een (lichtere) vorm van Myx de kop op steekt bij gevaccineerde dieren (bij ongevaccineerde dieren zijn ze vaker de heftigere 'longvorm') maar dat het ook zo kan zijn dat op het moment van vaccineren het konijn niet helemaal in topconditie was en er daardoor onvoldoende antilichamen aangemaakt worden waardoor de bescherming niet optimaal is.


 


Dus ze geven de tip zoveel mogelijk de infectiedruk te verlagen, te vaccineren in de maanden april/mei/juni (omdat het aanmaken van antilichamen wat tijd vergt) en alleen te vaccineren op het moment dat het konijn echt gezond/in goed conditie is.


 


't Is waarschijnlijk dus een combinatie van factoren :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het virus is niet door mensen ontwikkeld, het is door mensen bewust naar Australië gebracht waar de konijnen nog nooit in contact zijn gekomen met het virus en waar de infectiedruk dus veel hoger is.

Op internet wordt het vaak omschreven als "Myxomatose werd door mensen in Australië geïntroduceerd", maar volgens mij wordt het woord geïntroduceerd gewoon een beetje verkeerd opgevat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik durf het niet helemaal te zeggen, maar ik vermoed dat na verloop van tijd het aantal antilichamen toch langzaam weer afneemt. Het vaccin is wel een jaar werkzaam, maar WP spreekt erover dat het handig is om in die maanden te enten omdat dan op het moment dat de infectiedruk het hoogste is (zomer en nazomer) er wat het aantal antilichamen betreft een piek is.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .