Ga naar inhoud

traanoog


ismay

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik ben inmiddels helaas alweer een paar maanden aan het sukkelen met het gebit van mijn konijn Buster. Hij heeft iedere keer weer haken op zijn kiezen, de laatste behandeling is nu precies een week geleden geweest.
Ik was terug gegaan naar de dierenarts omdat hij zijn biks iets slechter ging eten en omdat hij continu een traanoogje heeft. Het is wel helder vocht, niet wit.
Ik ging er dus meteen vanuit dat de kieswortel door de traanbuis heen groeit.
De dierenarts vertelde dat hij best rontgenfoto's wilde maken om te kijken of het dit was maar dit is heel prijzig en er is toch geen oplossing voor als dit het geval blijkt te zijn. Vervolgens heeft hij onder narcose het gebit nagekeken, de kiezen waren onder wel wat lang maar er waren geen haken. De bovenkiezen zagen er gewoon goed uit.
Ik heb een oogzalf (terra cortril) meegekregen met ab en prednison, deze moest ik een aantal dagen geven. Als het niet beter werd kunnen we dus uitgaan van een kiesprobleem zegt hij.
Nu, een week verder geeft de zalf geen verbetering helaas en is zijn wang continu nat. Het blijft helder vocht. En hij lijkt er geen last van te hebben.
Nu is mijn vraag of iemand van jullie hier ervaring mee heeft en tips kan geven. Ik heb gelezen dat oculoheel mss goed kan zijn en eventueel de traanbuis doorspoelen, maar hier zijn de meningen wisselend over.
Ik hoor het graag en sorry voor het lange verhaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je reactie.


Ik ben hier ook al onder behandeling, maar de afgelopen keer ben ik naar een specialist in Waalwijk geweest.


Ik heb dit artikel idd ook al gelezen maar ben ook tegengekomen dat deze behandeling slechts even helpt en dat dit veel vaker moet gebeuren.


Afweging is dus of het wel het ongemak waard is als hij er verder niet echt last van lijkt te hebben. Ik maak het wangetje meerdere keren per dag schoon dus het wordt niet kaal en hij lijkt er verder geen ongemak van te ondervinden.


Ik weet dus echter niet wat het verloop hiervan is. Wordt het pijnlijk als je er niks aan doet of kan het heel lang goed gaan. Vandaar dat ik op zoek ben naar konijneneigenaren die hier ervaring mee hebben.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah zo. Bij mensen wordt de huid van de ooghoek wel wat geïrriteerd en gevoelig als de traanbuis verstopt is en die huid telkens nattig blijft en gedept wordt, mij lijkt het bij een behaard dier dan niet pijnlijk.

Ik kan je er verder niet mee helpen, heb alleen menselijke ervaring hiermee :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Loki heeft wel regelmatig last van een traanoogje (chronisch), niet constant maar af en toe gaat het wel flink tranen. Hij had al een traanoogje toen ik hem bij de opvang weghaalde en er was verder geen oorzaak gevonden. Wel bleek uit tandarts controle dat zijn gebitje niet erg mooi was, maar volgens mij was die oorzaak al uitgesloten en het ging bij controle vooral om de onderste tanden die niet mooi stonden. Loki heeft er zelf verder geen last van, soms wordt het ineens erger en het is een keer licht ontstoken geweest maar op aanraden van de dierenarts hou ik het schoon en droog en eigenlijk is het sindsdien niet echt meer teruggekomen. Verder heb ik weinig ervaring met het proces van de onderzoeken enzo, dus daarover kan ik je geen informatie geven. Maar het schoon en droog houden werkte zeker goed. Zijn oogjes hebben nu al een tijdje niet getraand. Ik ben wel erg benieuwd hoe het bij Loki komt, vooral omdat zijn traanoogje erger werd toen ik hem in de tuin liet, daarom durf ik hem nu niet meer naar buiten te laten. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn Pebbles had ook steeds een traanoog. Het was onder haar oogje continue nat, ondanks dat haar maatje vaak haar oogje schoonpoetste. Mijn dierenarts (van Wilhelminapark) heeft toen haar traanbuis zo goed als mogelijk doorgespoeld (hij moest uiteindelijk stoppen omdat anders het oogje eruit zou komen). Verder kreeg ik een oogzalf mee die ik een tijdje in haar oogje heb moeten doen. Pebbles heeft nu al bijna een jaar geen erge traanoog meer gehad. Af een toe heeft ze een klein beetje een vochtig oogje, maar dat is te verwaarlozen. Dus hier heeft de behandeling wel nut gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .