Ga naar inhoud

Wat te doen? Hechting en koppel


Walrus

Aanbevolen berichten

Zoals elke week weer is het tijd om mijn Teddy Widders, Floortje en Broer te kammen en daar waar écht nodig te knippen. Gisteren was Floortje als eerste aan de beurt, Floor is nogal wat onrustig en vindt het allemaal nog wat spannend, dus nadat mevrouw netjes stil zat begonnen met kammen. Ik voelde met mijn vingers een grote vette klit bij haar rechter voor pootje. Nadat ik deze zo goed als uit gekamt had en echt niet meer verder kon met de kam heb ik besloten om het laatste stukje te knippen. En daar waar ik altijd al bang voor was, is mij gebeurd. Ik knipte en Floor sprong omhoog, de pluk haar die er toen vanaf kwam daar raakte ik toch behoorlijk van in paniek, er zat een stuk vel aan.

Gelijk gekeken hoe de wond eruit zag, en dit was helaas geen gevalletje ontsmetten en in de gaten houden. Dit was een gevalletje spoedeisende DAP. Bij aankomst met Floor bij de DA heeft ze haar lokaal verdoofd en de hectingen geplaatst, daarna een pijnstiller gegeven en kon mevrouw weer naar huis. Thuis het schot tussen de hokken gezet op aanraden van de DA en haar even lekker een salade voorgeschoteld. Eten deed ze gelukkig netjes!

Vanmorgen vroeg eruit om het schot weg te halen zodat de dames weer lekker bij elkaar konden. Ik zit nu al de hele tijd vanaf binnen te kijken hoe de dames het doen en Floor heeft al een hele wasbeurt gehad van Broer maar ze bleef netjes van de wond af.

Ik vraag me af wat nu handigheid is, ik werk gewoon fulltime dus kan morgen niet de hele dag kijken hoe het gaat en of Broer van de wond af blijft. Zal ik ze gewoon bij elkaar laten of even wachten tot later de week zodat de wond eerst netjes kan genezen?

Ik voel me er zo verschrikkelijk over, ik had zoveel malen liever in mijn eigen vinger geknipt dan in mijn lieve Floor! Ik voel me echt een verschrikkelijke baas en ben als de doods dat het vertrouwen nu helemaal weg is. Arm beest...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja zo nu en dan gaat er nou eenmaal iets fout, jij zal hier vast niet de enigste konijnen eigenaar zijn die ooit een keer perongeluk in het konijntje geknipt heeft al snap ik dat je natuurlijk liever in je eigen vinger geknipt had. Maar dat maakt je niet gelijk een verschrikkelijke baas. ;) Persoonlijk zou ik broer en floor lekker bij elkaar laten, ze kan de hechting er zelf ook uit trekken..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee misschien niet maar zo voel ik me wel tegenover het beestje haha. Het zit voor onder haar kin, ze kan er alleen bij met haar achterpoot en verder niet. Broer kan er dus beter bij dan zijzelf. Tot nu toe is ze er nog netjes af gebleven dus ik denk inderdaad dat het geen kwaad kan ze lekker bij elkaar te laten vanavond. Dan bekijk ik morgen ochtend even het resultaat. Ik heb verder niet meer gevraagd aan de DA of ik zelf nog moest ontsmetten maar volgens mij geneest een dier altijd snel en kan ik de genezing beter overlaten aan t beestje zelf en niet te veel rommelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Snap dat je je schuldig voelt, maar je doet het ook niet expres. Gelukkig ben je meteen naar de DA gegaan, meer kon je ook niet doen. ;)

Als het vandaag en vannacht goed is gegaan zou ik ze denk ik bij elkaar laten.

Het zijn twee voedsters toch? (Aangezien je over de dames praat) je hebt geluk dat het goed gaat samen, en ook nog naar het dierenarts bezoekje. Dan zou ik ze zo min mogelijk scheiden.

Beterschap!

Heb je trouwens een schaart ronde punten? Hiermee doe je haar denk ik minder snel pijn dan met een puntige schaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou ze lekker samen laten. En het is vervelend dat het mis is gegaan, maar jeh ebt het niet expres gedaan en al met al valt het nog best mee. Het zal wel even zeer gedaan hebben maar dergelijke wondjes zijn vaak wel redelijk oppervlakkig en genezen snel. Ik heb konijnen gezien die werkelijk van top tot teen onder de knopen en vilt zaten en die dus een ware marteling moesten ondergaan om er vanaf te komen, maar hun vertrouwen zijn ze vaak zelfs dán niet kwijt. Komt allemaal wel goed dus! :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan gebeuren als een konijntje plots beweegt je het in zijn velletje knip.Je hoeft je niet schuldig te voelen hiervoor.


Zelf heb ik in het begin ook vaak in een konijn zijn velletje geknipt als er een vervilte/geklitte angora werd binnen gebracht


in mijn angora opvang.Nu heb ik door de jaren heen al meer ervaring opgedaan en toch gebeurt het nog wel eens dat ik


een stukje vel mee knip als het diertje niet zich onrustig gedraagd.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad 2 voedsters, ben zelf ook blij dat het nog goed gaat en hopelijk blijft dat zo. Owjee ik ben denk een uur bij de DA geweest en niet langer, zou dat al verschil kunnen maken in gedrag naar elkaar toe? Met kammen zitten ze meestal 2,5 uur zonder elkaar? Ik moet volgende week terug om de hechtingen eruit te laten halen moet Broer dan ook mee?

Volgens mij heb ik een soort ronding aan mijn schaar, dat weet ik eigenlijk niet zo snel. Het was iig mijn scherpste kappersschaar, arm dier!

Ik hoop inderdaad ook dat het vertrouwen er nog is, we gaan gewoon weer rustig aan beginnen straks als alles weer geheeld is. Ik snap echt niet dat het nog gebeurd, zulk soort konijntjes met onmogelijke vachten te fokken....

Heb het tussenschot uit het hok gelaten, wond zag er netjes uit en er zit genoeg haar voor en een oor, dan kunnen ze vanavond gezellig warm tegen elkaar aan kruipen.

Bedankt voor jullie reacties, dat maakt de keuze toch iets makkelijker ;)! Nu hopen op een snel herstel!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze hebben er zekers last en leed van als z'n konijnen in handen komen van mensen die niet eens de


moeite of tijd ervoor nemen om ze minstens 2x per week een grondige vachtverzorging geven.


Onlangs hebben ze hier 2 grote angora's gebracht van ong 6/7 maanden die nog nooit een borstelbeurt


hadden gekregen.De eigenaar zei me toen "Het zijn de konijnen van mijn kinderen maar ze zien er niet naar om".


Zij vergeten wel dat het de ouders zijn die de lonijnen hebben gekocht en zij mede verantwoordelijk zijn voor


de verzorging van de dieren.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanmorgen even de wond bekeken en beide zijn ze er netjes vanaf gebleven, ik heb er dus wel vertrouwen in dat ze er netjes af blijven. Gelijk afspraak gemaakt om volgende week de hechtingen eruit te laten halen, dan neem ik ze voor de zekerheid maar beide mee naar de DAP. 


 


Ow gadsie wat erg zeg Shivas, ik zou me daar zo woest om kunnen maken! 


Dat is net zo iets als dat mijn ouders straks misschien in een bejaardenhuis zitten en ik ze dan maar niet meer op moet gaan zoeken want zij zitten daar, ik niet. Bahbah!! Een beetje research van de ouders had waarschijnlijk stukken beter geweest. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel goed dat de konijnen van de wonde zijn afgebleven.


 


Ben de angora opvang begonnen nadat ik een verwaarloosde angora via een koopjessite


had gekocht omdat ik toen door de specialisten werkonbekwaam werd bevonden waardoor


ik op invaliditeit kwam te staan.


Nu breng ik mijn dagen door met de verzorging van die gewezen sukkelaars,spendeer enorm veel


tijd aan het onderhouden van de vachten omdat ik die in de winterperioden niet knip/scheer.


 


Zo kan je het wel vergelijken.


 


Hou mijn hart al vast voor het weekend!Dan brengen ze een bruine en zwarte grote angora van 4


maanden.Ben benieuwd hoe die eruit gaan zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .