Ga naar inhoud

is een konijntje zelf genezend


patrijs1963

Aanbevolen berichten

Wat voor ab zalf. Ik heb alleen antibiotica en pijnstilling gehad en betadine oplosding om 2x daags schoon temaken en om wondje open te houden. Moet morgen toch naar dierenwinkel.

Lees ook over spoelen heeft da niets over gezegd. Terwijl deze dierenkliniek in sleeuwijk erg hoog staat aangegschreven.

Twijfel nu enorm.

Heb net de ab en pijn stilling in een banaan gespoten. Dit heeft hij op. Mag dit zo of moet t echt rechtstreeks in zijn bekkie??

Link naar reactie
Delen op andere sites

laat je niet gek maken Patrijs. Je bent nu bezig met een behandeling i.o.m. de dierenarts. Helaas zitten hier veel mensen die het niet kunnen laten om allerlei adviezen te gaan roepen. bedenk dat wij hier geen dierenartsen zijn en bovendien je konijn niet gezien hebben. Als je twijfelt, ga dan gewoon weer met de dierenarts in overleg. Navragen is geen probleem, maar zelf behandelingen toevoegen kan dat wel zijn.


 


beterschap!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Christaa misschien heb je wel gelijk maar deze informatie kreeg ik ook van dierenkliniek in Utrecht en die is wel gespecialiseerd. Ook denk ik dat onze ervaringen met abcessen een rol meespelen. Natuurlijk heb ik het diertje niet gezien en ben ik geen dierendokter. Maar mijn ervaringen zijn helaas dat dierendokters ook niet altijd heel kundig omgaan met konijnen.

Patrijs het is niet mijn bedoeling om je ongerust te maken. Maaf dit zijn mijn ervaringen. Je kunt altijd nog googelen op abcessen.

Knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben toch wel benieuwd Christaaa, wat je bedoelt met " laat je niet gek maken". Men komt hier voor advies, opinies etc., mogen die niet meer goedbedoeld gedeeld worden? En een Da die niet in het bekje van je nijn kijkt bij een abces in de mondstreek, mogen we dat niet benoemen? Een algemene kennispagina over abcessen etc, mogen we dat niet plaatsen?  Wat belleke doet, het delen van een eigen ervaring, is dat gek maken? Oprecht vraag, want ik snap er geen bal meer van. Ik zie zo veel van dit soort opmerkingen voorbij komen de laatste tijd.


 


Of zijn we ineens in een algehele “ anti Dolly”  modus geschoten en wordt alles nu geïnterpreteerd als “ niet gefundamenteerd” advies geven? We zien het beestje inderdaad niet en we zijn geen Da’s…maar misschien moet je het hele forum dan maar dicht mieteren?  Als er vragen worden gesteld kunnen deze toch (met alle goede bedoelingen van dien) beantwoord worden? Aan de TS om er mee te doen en laten wat hij/zij wilt.



 


Beetje flauwe remark dit.


 


Fijn weekend luitjes en TS: veel succes ermee. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Flauw? Tja, dat vind ik wel meevallen. het valt mij juist op dat er steeds meer gerichte adviezen bij komen en zelf zou ik daar bloednerveus van worden. het lijkt wel of bij elk dierenarts bezoek vraagtekens worden geplaatst. Abces behandeling moet anders. EC behandeling moet anders. Ik vind dat sommigen hier steeds verder in gaan en dat baart mij zorgen. (en ook voor het Dolly-debakel was ik al een tegenstander van dit soort adviezen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoe je het ook went of keert, patrijs, het enige echte advies wat je hier tot nu toe gegeven is, is de uitleg hoe het bij andere nijntjes ging. Neem dit mee en vraag het na bij je dieren arts. Hij of zij weet waarom hij een bepaalde behandeling voor geschreven heeft, dit kan hij je dan uitleggen. Of hij kan het eens zijn met de verhalen die je via ons te horen krijgt en op zijn behandeling uitbreiden..


 


Het is inderdaad vreemd dat er een abcess bij de mond is maar er niet in de mond gekeken is. Dit kan vergeten zijn of de dierenarts kan een rede gezien hebben waarom hij of zij dit niet gedaan heeft. Navragen staat vrij.


 


En er zijn hele goede, Verdomd goede dieren artsen, echt, mensen die met een hoofd letter U aangesproken dienen te worden, puur op verdienste, die toch niet altijd alles over alle dieren weten, en konijnen, tja, dat is een dier groep waar veel dieren artsen niet altijd je van het van weten. Daarom wordt hier ook vaak geadviseerd om bij een konijnkundige dieren arts je licht te laten schijnen. Dit gezegd hebbende, dit betekend niet dat niet konijnkundige dieren artsen dus niks van konijnen weten. Dit is echt niet waar. Maar een konijnkundige dieren arts weet net iets meer.


 


Niet alle dieren artsen weten alles over alle dieren, dit is gewoonweg niet mogelijk. Ze weten over alle dieren wel de basis en dit is nog altijd veel meer dan wij. Maar veel weten heeft het risico dat je dingen kan vergeten. Dus vraag dingen na aan je dieren arts. Als je dieren arts weet waarom hij iets doet, dan kan hij je dit ook uitleggen.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar staat hier "de behandeling van het abces moet anders" ...waar dan??


 


Het enige wat er uit mijn bekkie is komen rollen en uit een bekkie van een ander is dat het niet bekijken van de tanden en kiezen bij een abces in de mondstreek  op ons wat raar overkomt, aangezien dit volgens mij redelijk standaard is voor een Da om juist wel te doen. Wordt niet door mij verzonnen (of door wie dan ook), maar is volgens mij een standaard actie. We zeggen nergens " behandeling veranderen" we stellen een kritische vraag. Zelfde geldt voor het uitdrukken vs opereren: waarom zou ik niet kritisch iets mogen vragen als ik weet dat men over het algemeen liever de hele abces verwijderd? Ik heb volgens mij ook een redelijk kundige en betrouwbare bron geplaatst om dat te onderbouwen, als er iets mis is met die bron dan hoor ik het graag. En er wordt een ervaring gedeeld en een zalfje o.i.d besproken.


 


In de verschillende Ec topics doet men suggesties, verschillende suggesties omdat er veel verschillende uitingen van Ec zijn. Ik vond het in ieder geval leerzaam om te lezen en je neemt het in de eerste instantie toch als “ter kennisgeving” aan. Het kan helpen bij een zoektocht naar een geschikte oplossing voor de individuele situatie van je konijn. De één zegt niet preventief behandelen, de ander wel, de één blijf iedere drie maanden panacur geven, de andere is bang dat het konijn immuun wordt.


 


En ik hoop dat menig Topic Starter hier toch wel over de intelligentie en het inzicht bezit om in te zien dat men hier geen Da is en men hier de meningen en adviezen ook als zodanig moet gebruiken.


 


Ik heb bijvoorbeeld dit forum gebruikt om o.a. ervaringen met Ec te lezen en dit meegenomen naar mijn Da om het er over te hebben (aangezien er zoveel verschillende openbaringsvormen zijn). Ik zeg niet dat iedereen dit moet doen, maar ik ga er graag van uit dat de gemiddelde TS hier toch wel weet dat een forum van liefhebbers is, niet van dierenartsen. En op een enkeling na gaat hier niemand out of the blue roepen “ oh, dat is een tumor” o.i.d.


 


Ik voel me overigens niet persoonlijk aangevallen, laat dat helder zijn, maar het valt me op hoe veel er nu geroepen wordt dat men voorzichtig moet zijn met adviezen geven en dat we geen Da zijn en het haalt echt de lol van lezen en informatie/ ervaringen delen eruit.


 


 


Liefs en kusjes en een fijn weekend allemaal, deze reactie is al veels te lang geworden.


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Flappie lijkt goed te reageren op alles. Oke schoonmaken en medicatie toedienen daar gelaten. Vind hij echt niet leuk. 1spuitje krijg ik int bekkie andere doen we via banaan. Moet iets om t er in te krijgen. Zwelling is kleiner heeft weer redelijk symetrisch snuitje. Eet gied ook harde dingen.

We houden vol. Al is hij niet blij als hij mij ziet raar he ;-)

Extra verwend met een knabbel stikje vandaag. Tenslotte toch dierendag.

Dus we gaan door en hopen dat t zo blijft gaan.

Dank iedereen voor adviesen. Ik houd jullie zeker op de hoogte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .