Ga naar inhoud

Franse Hangoor van 5 jaar oud, waarschijnlijk glaucoom


Stéphanie87

Aanbevolen berichten

Ik heb een Franse Hangoor van inmiddels precies 5 jaar oud. Anderhalf jaar geleden is een van haar ogen verwijderd.  Ze bleek glaucoom te hebben. Tijdens de operatie bleek het al ver gevorderd want haar oog klapte al kapot toen ze net begonnen waren met verwijderen. Ze is hier heel goed van genezen en paste zich snel aan aan één oog.


 


Inmiddels is ze al bijna en jaar blind. Haar andere oog werd vrij snel na de operatie troebel en daarna wit. Ze is gewend aan het blind zijn en heeft hier niet echt last van.


Nu denk ik dat haar oog ook glaucoom heeft, want het lijkt erop dat deze dikker wordt. Ik heb vanavond een afspraak staan bij de dierenarts.


 


Maar nu is mijn vraag: Wat te doen als dit glaucoom is? Ze is al heel oud voor een Franse Hangoor en haar onder narcose brengen lijkt me geen goed idee als ze zo oud is. Komt ze daar wel uit? Moet ik dan maar afwachten? Kan haar oog dan niet op een gegeven moment open gaan, wat heel veel pijn geeft en waar ze zonder spoed operatie (dus onder narcose) niet van geneest.


 


Wat is wijsheid?


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou eerst kijken wat de dierenarts zegt in verband met die glaucoom.


Indien het echt wel dat blijkt te zijn, dan zou ik toch wel gaan voor de operatie van haar oog.


Ze is nog maar 5 jaar en ze zou er wel 10-12 of zelfs 15 kunnen worden.


Er bestaat een risico dat haar oogje open gaat onder de druk en dit zal verschrikkelijk veel pijn geven.


 


Mijn voorkeur zou uitgaan van de operatie aan te gaan.


voor zover ik kan opmaken is ze volledig gezond en heeft ze geen andere klachten buiten haar oogje.


Dus de kans dat ze goed uit de narcose komt is des te groter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

5 jaar is inderdaad al wat ouder voor een Franse hangoor, maar als ze afgezien van haar blindheid nog in goede conditie is moet narcose wel haalbaar zijn. Stel dat het glaucoom is zou ik et oog toch preventief laten verwijderen.

Maar inderdaad eerst even afwachten wat de dierenarts zegt. Met een beetje geluk is er niks aan de hand!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sem is Franse Hang oor van 4,5 jaar oud. Zij heeft maandag haar baarmoeder (gevuld met vocht (1,8!! kilo) en eierstokken verwijdert gekregen. Nu hupst ze weer thuis rond bij haar menneke. Ik weet niet of een half jaar echt veel verschil maakt, maar als jij denkt dat haar kwaliteit van leven erop vooruit gaat met het verwijderen van het oog.. waarom zou je het niet doen? 

Ik heb er voor gekozen om de ingreep bij Wilhelmina Park in Utrecht te laten doen. Een ervaring die ik iedereen kan aanraden.

 

Je zou je kunnen informeren bij een specialist. Naar mijn weten kan een Franse Hangoor 7 - 8 oud worden. Afhankelijk van een hoop factoren. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben geweest. Het is inderdaad glaucoom. Oog staat op knappen. De dierenarts vond het heel bijzonder dat Streepje geen pijn had. Donderdag wordt haar oog verwijderd. De dierenarts durfde een narcose wel aan. De keuze was aan mij.

Deze dierenarts is erg konijnkundig dus ik heb er vertrouwen in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .