Ga naar inhoud

Welke kruiden?


xFloris

Aanbevolen berichten

Mijn ram van bijna 8 is helaas na zijn laatste inenting en gebitscontrole ziek geworden.


Nou las ik dus over kruiden die ook kunnen helpen bij klachten, maar ik kom er zelf eigenlijk niet zo goed uit welke ik nou moet bestellen.


Ben al meerdere malen terug geweest bij de dierenarts, maar dit helpt verder niet echt.


 


- Op meerdere plekken wat ontstekinkjes (Behandeld met betadine zalf, antibiotica)


- Eet bijna geen harde dingen meer, wel zacht, maar heeft soms ook buien dat hij niet wil eten


 


Heeft iemand een idee welke kruiden ik het beste kan geven, en waarvan ik een soort thee kan maken?


 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben erg van de kruiden, maar ik vrees dat je konijn haakjes heeft. Daar gaan ze niet van eten of alleen zachte dingen. Alleen een konijn kundige da kan daar wat aan doen door de haakjes weg te slijpen.

Zorg dat je dus een goede konijnen da vind en je konijn blijft eten.

Een goede da gebruikt gas narcose bij konijnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze hebben al een aantal haakjes weg gehaald en geslepen maar mijn konijn blijkt een golfgebit te hebben. Ik denk dat hij amper eet omdat zijn 2 snijtandjes onder ontstoken zijn, soms komt er echt troep uit. Ik probeer elke hem elke dag echt helemaal te verzorgen, troep eruit halen, schoonmaken, dwangvoeren als hij niet wil eten. Maar misschien toch inderdaad maar een dierenarts zoeken die in konijnen gespecialiseerd is. Wat ik raar vind is dat mijn da dus die 2 tandjes niet weg wil halen, naar mijn idee kan die ontsteking er dan lekker goed uit en konijnen kunnen prima leven zonder voortanden.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Een goede da is zeker een vereiste. De voortandjes kunnen er inderdaad uit en ze kunnen dan prima verder leven. Wat verder kan werken (ter ondersteuning!) is kamille, dat werkt ontstekingsremmend, en voor de uitwendige plekjes calendula zalf. Maar vraag hier bij een goede da voor de zekerheid even naar. Het kan bij een konijn ook snel een abces worden en dat vraagt weer om een hele andere aanpak. Het vinden van een goede da is in elk geval een goed begin ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even mn dozen erbij pakken ^^ 


 


Tijm, oregano, aardbeienblad, munt, kamillebloesem, goudsbloem, papaya en rozenblad werken al min of meer anti-bacterieel, maar ik ben me ervan bewust dat je een deel daarvan als tinctuur toe moet passen wil het werken (op de huid/wond smeren). Wat eten betreft weet ik niet of het net zo helpt... 


 


Daarnaast werken Rozenblaadjes en berkblad kalmerend op de zenuwen, en verhogen tijm, oregano, selderij, peterselie, Pepermuntblad en weegbree (onder andere) de eetlust. Je kan ze dit gewoon voeren, je hoeft er niet per se thee van te trekken... 


 


Ik zou inderdaad ook naar zijn tandjes laten kijken... Dat hij zo selectief voor 'sabbeldingen' (zacht voer) gaat, betekent dat hij niet comfortabel kan kauwen... 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .