Ga naar inhoud

Cursus Konijnentrainer, iemand hier bekend mee?


DebJj

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik ben het boek van Bernice Muntz aan het lezen 'High Five met je konijn'.

 

En nu las ik op internet over de cursus konijnentrainer die er in drie modules gegeven wordt.

Ik vroeg me af of iemand van jullie deze gevolgd heeft, of hier al eens iets over gehoord heeft.

 

Het lijkt me erg leuk en leerzaam en natuurlijk ook een aparte specialisatie. Zeker een goede

aanvulling op mijn opleidingen en werk, maar er hangt ook nogal een prijskaartje aan zeg!

Dus vandaar dat ik graag eens ervaringen hoorde, of het de moeite en het geld wel waard is..

 

 

 

Groetjes Debbie

aangepast door Evee
link verwijderd
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nope... geen ervaring maar wat ik er zo van zie zijn de mensen die erbij betrokken zijn in ieder geval wel mensen met een degelijke achtergrond qua dierkennis. Wat trouwens wel zo is:


 


"Als gecertificeerd konijneninstructeur heb je het juiste gereedschap in handen om je eigen konijnenschool te starten."


 


Dit is natuurlijk een verkooppraatje. Jij en ik kunnen vandaag nog een 'konijnenschool' oprichten en zo'n certificaat is gewoon een mooi papiertje zonder verder enige waarde. Dit soort 'opleidingen' zijn niet 'erkend' en de titels niet beschermd, dus ik kan jou nu ook een cursus geven en een prachtig certificaat voor je maken. Een certificaat en een 'toekomst als konijnenschoolhouder' zijn dus geen redenen waarom je dit zou moeten gaan doen.


 


Ik denk dat je het gewoon moet zien als een leuke kans om de schrijfster van het boek te ontmoeten en met een beetje mazzel meer te leren. Ik moet zeggen dat ik de prijzen nog behoorlijk vind meevallen, nog geen 300 (ex btw) voor hele dagen is helemaal niet raar voor een willekeurige cursus. Ik denk dat het een beetje afhangt van je portemonnee.


 


Mocht je het gaan doen wel hier laten weten hoe het was he :D


Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja jongens.... Konijnentrainer....? Mijn konijnen zijn zelf al heel goed in 'het konijn zijn'. ;)

Ik vind dit soort cursussen eigenlijk een beetje geldklopperij. Je kunt elk dier dingetjes leren met wat lekkers en wat geduld. Als het je leuk lijkt en je hebt het geld, is er niemand die je tegen houdt, maar ik zou er niet zoveel geld voor over hebben.

  • Vind ik leuk 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, klopt.. HJW heeft die cursus gedaan/volg 'm. Konijnentraining Joy


 


Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat je er echt je brood van kunt verdienen. Tuurlijk, het verdient wel iets, maar ik denk dat je er wel iets van een andere baan bij zou moeten pakken.


aangepast door Evee
link verwijderd
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik heb deze opleiding inderdaad gevolgd en krijg toevallig de 16e mijn diploma. Ik heb er helemaal geen spijt van en het is me elke cent waard geweest. Als je tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf wilt starten zoals een konijnenschool, konijnadviesbureau of iets anders dan wordt je daarin ondersteund en krijg je advies over hoe je dat het beste kunt aanpakken. Wij krijgen ook een vermelding op de site va Bernice en de site van Martin Gaus. Het is een veelzijdige opleiding waar je uiteindelijk meerdere kanten mee op kunt en nee natuurlijk heb je deze opleiding niet nodig om te zeggen dat je een konijnentrainer / deskundige bent maar het is een kwalitatief goede opleiding en dat heeft zeker zijn waarde. Wij zijn een konijnenschool gestart waarbij we mensen leren hoe ze anders met hun konijnen kunnen om gaan door met ze te trainen en te spelen. Ook hele praktische zaken zoals het zindelijk maken, in en uit de transportbox leren gaan, nageltjes knippen enz. Wij hebben eigen getrainde konijnen die wij gebruiken tijdens de cursussen wat inhoudt dat de cursisten hun konijnen niet meenemen maar op die van ons oefenen.


  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

HJW... dan ben ik wel oprecht benieuwd naar wat ik me daar bij voor moet stellen. Ik hoor overal dat mensen ontslagen worden, amper rond kunnen komen: hebben jullie veel aanloop? Wat rekenen jullie zoal aan kosten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi asti geen probleem je mag alles vragen :)


Op dit moment hebben we de meeste inkomsten van het trimmen van konijnen, kinderpartijtjes en verkoop van trainingspullen. De eerste basiscursus die wij gaan geven start op 4 juni en zijn 8 lessen van elk 3 kwartier. Wij vragen daar €75,- voor en de cursus zit al bijna vol. We hebben ook een aantal aanvragen liggen voor de volgende cursus en voor diverse workshops maar die hebben wij nog niet gepland. Naar mijn idee is er wel genoeg animo. Wij hebben er op dit moment een gewone baan naast en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. Of we dat in de toekomst kunnen afbouwen zal moet blijken. Vind ik ook lastig inschatten omdat het natuurlijk heel erg nieuw is maar het is in ieder geval wel heel erg leuk om mee bezig te zijn. Het mooiste vind ik dat men er kennelijk ook echt wel voor open staat om meer met hun konijnen te doen maar dat het voornamelijk onwetendheid is, ook dat er nog veel konijnen te klein gehuisvest zitten en / of alleen.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .