Ga naar inhoud

wond opengegaan na sterilisatie, hoe dwangvoederen?


hallokonijntje

Aanbevolen berichten

Gelukkig gaat het goed! Ja leuk he zo een pakje, muffin krijgt m nu al zelf uit als ze er de tijd voor heeft en ze heeft er gaatjes in geknaagd. Let goed op dat zodra ze echt gaat knagen er naadjes los komen en deze om de tanden vast kunnen komen te zitten (hier al 3x gebeurd, terwijl ik alles netjes weg knip wat los gaat hangen). Vandaar dat wij nu de 2e hebben gekocht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Awww die foto :love:


 


Senna is best een ukkie nog steeds en zij kon zich op een gegeven moment met haar voorpootjes door de halsopening heenwurmen, totdat ik het wat strakker had gemaakt met een veiligheidsspeldje. Misschien een tip voor als de jouwe ook zo'n uitbreker is. Succes ermee!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha Lienappelsien, het lukt Sam gelukkig niet om bij de wond te komen. Ze trekt wel erg aan het pakje met haar tanden, maar heeft duidelijk nog geen idee hoe ze het uit zou kunnen krijgen. Wat wel irritant is voor haar is dat haar wam (die vetplooi van voren) helemaal uit het pakje hangt en tegen haar kin wordt geduwd. Aan de andere kant is dat misschien een voordeel, omdat de wam in de weg zit kan ze nog minder goed bij de wond komen. Maar ik ben bang dat ze zo ook haar blindedarmkeutels niet kan eten, zou het heel erg zijn als dat anderhalve week lang niet lukt?


(Ik ben echt heel blij met dit forum met al die konijnendeskundigen die begrijpen hoe je met zo'n beest bezig kunt zijn...) 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allemaal, maar eens even een Sam- en Frodo-update:


Frodo is helemaal oké, ze lijkt zelfs veel minder verlegen geworden dan voor de operatie, ze racet door de kamer, springt op de bank en laat zich zelfs aaien...


Sam is nog steeds niet helemaal de oude. Ze heeft nog haar rompertje aan, en is daar niet blij mee. Af en toe wurmt ze er een voorpootje uit, maar verder komt ze gelukkig niet. Wat me meer zorgen baart: haar keutels zien er nog steeds raar uit, onregelmatig van grootte en vorm. Ze eet wel alles, maar een stuk minder snel dan Frodo. En ze is nog sloom en stilletjes terwijl ze voor de operatie(s) een stuk brutaler was dan Frodo. Ze krijgt nog antibiotica, misschien veranderen de keutels daar ook wel van en is ze daar moe van? Of zou het door de beschadiging van de darmen komen?


Eind van de week maar eens op controle bij de dierenarts...


Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat het relatief goed gaat. Ik denk dat Sam best wat rustiger kan zijn van de antibiotica en pijnstilling. En ze heeft natuurlijk flink wat meegemaakt, dus het herstellen zal ook wel energie kosten. Lijkt me inderdaad wel goed om op controle te gaan bij de DA.

Keutelt ze qua hoeveelheid wel goed? De darmen moeten wel goed in beweging blijven, maar in haar geval is er misschien ook voorzichtigheid geboden met darmstimulerende middelen. De dierenarts weet vast wel wat voor haar het beste is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh fijn dat het allemaal iets/veel beter gaat. Ik ben wel benieuwd wat de dierenarts er van zegt. Antibiotica zal vast wel een beetje invloed hebben... zo lang ze maar keutelt, dat is al heel wat! Succes ermee nog en hou op ons de hoogte :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo meteen ga ik naar de dierenarts met Frodo en Sam. Voor Frodo is dat eigenlijk niet nodig, die is duidelijk oké. Maar Sam gaat helaas weer slechter. De laatste dagen ging het redelijk met  haar, al was ze nog niet de oude. Maar vandaag vertrouw ik het niet, ze at wel brokjes maar niet echt enthousiast en zit stil in een hoekje. Ik word er eh, niet vrolijk van.


Ik laat jullie weten wat de dierenarts zegt.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ziet er slecht uit. Ik heb Sam bij de dierenarts achtergelaten, ze maken nog een echo en bellen me zo. Maar waarschijnlijk met slecht nieuws.. Sam is heel erg afgevallen (van 2,4 naar 1,7 kilo) en ze denken dat de darmen verkleefd zijn. Nog een keer opereren heeft geen zin, dan zou ze doodgaan op de operatietafel, omdat ze al zo zwak is.


We dachten echt dat het beter ging, ze at toch behoorlijk afgelopen week. Maar die verkleving kan sluipenderwijs erger geworden zijn.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ahhh ik heb er helemaal kippenvel van :( Sterkte met wachten op nieuws...

Je kan Frodo inderdaad meenemen om afscheid te nemen, maar dat zou ik zelf alleen doen als Sam het niet heeft gered (zodat Frodo snapt waarom Sam er niet is). Je weet nu natuurlijk niet hoe Frodo op Sam reageert, misschien geeft het Sam alleen maar extra stress. Aan de andere kant kan haar maatje haar ook juist weer steun geven. Ik weet het dus niet... In de natuur zonderen ze zich dan vaak af.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou daar was dan het telefoontje. Sam is doodgegaan.


Ik kan nog niet helemaal geloven hoe snel het nu ineens is gegaan.


Ik ga Sam zo maar ophalen en dan laten we haar hier thuis aan Frodo zien. Dan hoeft Frodo niet weer in de reismand.


En dan kunnen de kinderen vanmiddag na school ook afscheid van haar nemen. Ik zie er natuurlijk erg tegenop om het ze te vertellen, vanmorgen hadden we dit niet verwacht. 


Bij de dierenarts vinden ze het ook heel erg. Zo zonde van een gezond konijn.. Maar de dierenarts die de operatie deed was heel ervaren, had al heel veel konijnen gesteriliseerd. En dit nog nooit meegemaakt. Het is domme pech. Arme Sam. Ze was zo lief!!


Link naar reactie
Delen op andere sites

heel veel sterkte :( dit had ik ook niet verwacht. Goed dus dat je vanmorgen nog naar de DA gegaan bent met haar. nu heeft ze niet meer hoeven lijden door het infuus en de pijnstiller.


 


Ik heb Mini bij Max gelaten tot ze zelf geen aandacht meer voor hem had. Dit heeft haar goed gedaan als ik kijk naar hoe ze reageerde toen Gijs overleed toen we haar maar heel kort bij hem hadden gelaten. toen bleef ze maar zoeken naar hem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .