Ga naar inhoud

Snoetje wil niet eten


Iris Q

Aanbevolen berichten

Dat is super te horen!


Ā 


Als ze goed groenten eet dan kan het daardoor zijn dat ze minder drinkt aangezien ze haar vocht uit de groenten haalt.


En vaak wordt ook gezegt in de hals te voelen voor de temperatuur (maar ben ik niet zeker over).


Ā 


Maar verder klinkt het super!


Zo zie je maar dat een konijntje een enorme wilskracht heeft.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja klopt, drinken doet ze nu wel uit het bakje inplaats van de fles maar dat is niet erg. Ze eet continu hooi met flapje, het ziet er goed uit. Ze moet natuurlijk nog helemaal opknappen, maar ik wil jullie toch alvast allemaal bedanken voor de adviezen, vooral om de DA te bellen, want dit is echt haar redding geweest, als we nog een nacht gewacht hadden was ze er nu niet meer. Ze is echt door het oog van de naald gekropen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel, ik maak me toch nog wel zorgen het verschil kwa temperatuur tussen flapjes oren en snoetjes oren is groot. Het liefst laat ik haar bij flapje maar misschien moet ik haar dadelijk toch weer naar binnenhalen. Ik twijfel... vanacht komt ze sowieso nog even naar binnen denk ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je geen mogelijkheid om haar temperatuur op te meten? Oren zeggen echt niet zo veel namelijk. Hier zit er vaak ook heel erg veel verschil tussen de temperatuur in de oren. Ik snap je bezorgdheid, maar denk echt dat ze rustig vandaag bij flapje kan blijven.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Denk het wel een klein beetje en dat is ook echt wel begrijpelijk hoor, het was gisteren natuurlijk ook flink mis met haar. Zolang ze lekker actief is en gewoon eet zou ik toch proberen om je niet teveel zorgen te maken. Voor je eigen gevoel haar vannacht naar binnenhalen is misschien wel een goed idee, maar verder zou ik haar lekker in de garage houden. Een konijn dat ondertemperatuur heeft laat wel meer klachten zien dan alleen wat koude oren. Vaak gaan ze dan als een bolletje zitten en staat de vacht was uit.


Hoe voelt haar nek?Ā 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry mijn internet heeft eruit gelegen, ik ging bij haar kijken ze voelde heel koud ook het nekje, dus maar weer alles klaarmaken voor naar binnen, toen ik terugkwam was mevrouw naast flapje gaan zitten en vergeleek ik ze even, snoetje koude oren, flapje koude oren, snoetje weerwarme nek, flapje warme nek, ze had blijkbaar geen zin om naar binnen te gaan. Dus heb ik haar in de garage gelaten. Als het zo door blijft gaan zit ik erover te denken om haar vannacht ook bij flapje te laten, volgens mij is ze over de koude drempel heen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dankjewel, haar nekje is gewoon warm, ik moest net een paar uur weg maar dat heeft ze prima doorstaan met flapje. Ik ging ze brokjes geven en ze viel erop aan, zoals gewoonlijk. Het gaat erg goed met haar, waarschijnlijk blijft ze vannacht in de garage maar als ik twijfel komt ze gewoon nog een nachtje naar binnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat is een beetje lastig te zien omdat flapje erbij zit, vanmorgen had ze ook nog een paar kleinere keutels, maar meer heb ik niet gezien, vanacht had ze ook kleine en normale keutels. Ze krijgt nog medicijnen voor haar darmen op gang te houden, ook morgen nog.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat fijn dat het weer goed gaat met Snoetje!


Sorry voor mijn eerdere berichtje waarin ik het had over Flapje, ik bedoelde natuurlijk Snoetje!


Ā 


Bij Gijsje was het ook niet meteen weer helemaal goed met haar.


Het is pas sinds deze week dat ze weer zo ontzettend enthousiast eet en haar keutels weer normaal zijn.


Ze heeft dus twee weken nodig gehad om te herstellen.


Houd Snoetje goed in de gaten. Wanneer ze blijft eten en keutelen en levendig is, zou ik me niet te veel zorgen maken.


Gaat ze toch zichtbaar weer achteruit, dan zo snel mogelijk weer contact opnemen met de DA!


Ā 


Super hoe je hebt gehandeld, het komt vast allemaal hartstikke goed met Snoetje!! :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja na morgen mag ik afbouwen met de medicijnen. Ik had al begrepen dat je snoetje bedoelde gijsje en guus. Snoetje dronk net uit de fles en ze waren weer hooi aan het eten. Ik laat haar vannacht in de garage staan, er ligt dik stro in het hok en ze heeft flapje. Tegen de kruik gaat ze niet liggen en ik ben ook een beetje bang dat ze vannacht dan de handdoek opeet die ik eromheen draai. Het is natuurlijk even spannend maar als ze nu al 12 uur in de garage zit en het gaat goed neem ik aan dat het vannacht ook goed gaat. Morgenvroeg ga ik uiteraard meteen bij ze kijken, dan krijgt ze ook weer medicijnen waarvan ze nu niets meer wil weten, met appel en al het lekkers werkt niet. Ik spuit het grotendeels over haar achterpoot heen omdat ze zich dan meteen gaat wassen. Op die manier hoop ik dat ze het toch een beetje binnekrijgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alles is goed gegaan vannacht, ze voelt evenwarm aan als flapje en had een grote eetlust. Als het goed blijft gaan gaan ze dinsdag of woensdag weer naar buiten. Wat ik wel nog vergeten te vertellen was dat ze haar tanden hadden nagekeken en dat ze een heel klein haakje had. Hier heeft ze nu nog geen last van en het was nog te klein om iets aan te doen maar dat is wel iets wat we in de gaten moeten houden. Daar ben ik me nu dan ook flink over aan het inlezen. Verder gaat alles prima en is ze er helemaal bovenop gekomen

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .