Ga naar inhoud

Snoetje wil niet eten


Iris Q

Aanbevolen berichten

Elke ochtend als ik mijn konijnen brokken gaan geven vallen ze op het eten aan, maar nu niet snoetje bleef boven in het nachthok zitten en kwam daar niet uit. We hebben haar uit het hok getild en naast het bakje met brokjes gezet. Weer wilde ze niet eten en bleef gewoon zitten waar ik haar heb neergezet. Na een beetje duwen ging ze wel rennen maar ze rende haar hok in en ging daar weer stil zitten. Ik heb het idee dat ze met rust gelaten wil worden. Flapje weet niet zo goed wat ze moet doen ze neemt een hap eten en rent dan rond. Ik ga dadelijk eens proberen haar wortel of witlof te geven, kijken of ze dat wel wil. Als ze straks nog niet eet wil ik met haar naar de dierenarts, ik heb al aan haar buikje gevoeld maar ik heb er totaal geen verstand van, ik pak ze bijna nooit op dus kan nket goed zeggen of het anders is dan normaal.

heeft iemand een idee, ik maak me behoorlijk zorgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als een konijntje niet eet dan moet je inderdaad naar de dierenarts aangezien het levensbedreigend kan worden.


Een konijntje dat niet eet, zal ervoor zorgen dat haar darmen stil gaan liggen en dan moet er heel snel ingegrepen worden.


 


Wat ze ook misschien kan hebben is gas en ook dit is niet zo goed voor het konijntje...


Hiervoor zal ze dan ook darm-stimulerende medicijnen moeten krijgen en eventueel dwangvoer..


 


Zoals je zegt, probeer haar te verleiden met groentjes dat ze graag eet en anders direct naar de dierenarts.


 


Laat je weten hoe het nog gaat?


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben net weer gaan kijken met de groenten, ze zat nog steeds op de wc draaide haar kopje weg voor het voer. Toen ik nog meer aandrong ging ze ergens anders zitten. Wat me opviel was dat haar haren rechtop stonden. In haar nekje voelt ze wel nog warm aan. Ik ga mijn ouders bellen om te overleggen want dit kan niet goed zijn. Stel ik ga zometeen naar de dierenarts moet ik flapje dan ook meenemen als steun of...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja hoor. Het is natuurlijk altijd spannend als een konijn buikklachten heeft en helaas komen ze er niet altijd bovenop, maar er zijn gelukkig ook genoeg konijnen die na behandeling weer helemaal de oude zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn net terug helaas alleen met flapje, snoetje moest daar blijven, het was verstopping en ze moest aan het infuus en kreeg medicijnen om de darmen weer op gang te krijgen. Ik moest er rekening mee houden dat ze het niet haalde. Ze is een pittige tante van nog maar anderhalf dus ik hoopdat ze sterk blijft. Ga flapje nu lekker verwennen, mag straks bellen hoe het met haar gaat. Is er iemand die dit ook heeft gehad en wiens konijn wel beter werd?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja hoor, er zijn meerdere mensen te vinden hier die dit hebben meegemaakt. Van mijn konijnen zijn er tot nu toe 2 opgenomen vanwege dit soort klachten en gelukkig hebben ze het allebei overleefd.

Er goed dat je naar de dierenarts bent gegaan en ik denk dat het ook verstandig is dat ze is opgenomen. Ik zal voor jullie duimen dat de medicijnen aanslaan en ze weer snel beter wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is minder nieuws dat je haar moet achter laten...


Maar waar je wel aan moet denken is dat de dierenarts perfect weet wat hij/zij moet doen en dat ze er alles aan zal doen om haar erdoor te helpen!


Ik heb zelf nog geen ervaring met verstoppingen en ik hoop dat ik het ook niet moet meemaken.


Er zijn wel een hoop Bunnybuncher die er wel ervaring mee hebben.


 


Ik hoop dat alles goed kom! Laat je zeker nog wat weten?


Link naar reactie
Delen op andere sites

Een week of drie geleden heb ik dit ook meegemaakt met mijn konijn Gijsje. Ze was net een slap poppetje, zo naar om te zien. Ook zo gauw mogelijk naar de dierenarts gegaan toen.


Ik heb haar uiteindelijk twee dagen pijnstilling gegeven en nog een week lang Cisaral, ook heb ik vaak haar buikje gemasseerd en haar warm gehouden (onder een warmtelamp). En ze is er boven op gekomen! Inmiddels is ze weer helemaal de oude! Ik was ook heel bang dat ze het niet ging halen, vooral omdat ze zo slap en koud was. Het was ook nog eens in het weekend en mijn eigen konijnkundige DA was er niet.


Hou hoop! Ik duim met je mee dat het goed afloopt met Flapje!! :heart:


 


Dit is het topic wat ik toen geopend heb: http://www.bunnybunch.nl/forums/topic/73230-gijsje-is-acuut-ziek/


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .