Ga naar inhoud

Konijnen eten veel?


Elisax

Aanbevolen berichten

Haha, ja ik dacht ook niet dat je zomaar iets aan het doen bent hor! was gewoon benieuwd, ik zit er ook aan te denken om onbeperkt te gaan voeren, Pomme doet over 25 gram ss een halve dag en de rest van de dag loopt ie te bedelen.. heb echt t idee dat hij te kort komt

Bedelen is niet echt een indicatie of ze genoeg hebben. Hun figuur en idd hun bdk wel.

waarschijnlijk beloon je het bedelen ook. Al is het met een aaitje. Als ze hooi hebben hoeven ze echt geen honger te lijden.

hier gaan morris en mini ook op hun achterpootjes staan als we langs het hok lopen. Wie weet komt er wel een lekker groentje ofeen snoepje. Of nieuw hooi! Of gewoon een lekkere aai over de bol. Te weinig krijgen ze echt niet. Mini is zelfs aan de stevige kant. Toch blijven ze "bedelen"

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet hoeveel voer ik precies geef. Ik geef altijd een half bekertje per konijn per dag. Hoeveel gram dat is: geen idee. Je kunt aan de bouw wel zien of het genoeg is. In de winter doe ik er op gevoel een beetje bij.

Onbeperkt biks geven is echt niet nodig en overvoeren met biks gewoon ongezond. Ik heb genoeg te dikke konijnen langs zien komen en dat is echt geen pretje. Vieze kont, futloos, last van de gewrichten. Echt: een konijn hoort slank te zijn en gewoon net als wij niet te veel calorieën te krijgen. Ze worden ziek van te veel biks.

@Babbely: zeker met jouw Fransen zou ik minder gaan voeren. Die zijn al gevoelig voor sore hocks en dan wil je echt niet dat ze overgewicht krijgen. Maar ik begrijp nu wel dat je vond dat die bruine (die in mijn ogen prima op gewicht was) 2 kg ondergewicht heeft. :whistle2:

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Christa, nu ga je er gewoon van uit dat onze nijnen te zwaar zijn?!

Eh, met deze hoeveelheid voer wel een beetje ja. Maar ik denk dat we daarin gewoon een andere mening hebben. Als jij die bruine hangoor 1-2 kg te mager vond, dan hebben we in elk geval een andere referentiekader. Of jouw andere konijnen te zwaar zijn, kan ik niet beoordelen natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geef 25gram/per kilo nijn..

+ drie a vier soorten groenten per dag (in opbouw bij mazzel)

Zolang ze goed hooi eten mogen ze gerust die hoeveel biks eten lijkt me?

De da zei me dat ik de biks best volledig kon weglaten eens hij een groenten eet..

Maar ik denk dat ik het houd bij ss biks en groenten en hooi..

Lekkere DA is dat dan...zo lang een konijn niet in de vrije natuur zijn eigen voedsel bijelkaar kan scharrelen waarin alles zit wat hij nodig heeft, en dat lijkt me bij een konijn als huisdier dan ook heel onmogelijk, kun jij je konijn met slechts 3 a 4 soorten groenten en hooi (van de dierenwinkel soms? Zitten niet eens voedingsstoffen in, de boeren willen dat nog niet eens voor hun vee) niet geven wat hij nodig heeft. In biks zit dat wel, dus zul je biks bij moeten voeren.

Ik meet biks niet af. Ze krijgen allemaal 2x per dag een bodempje brokjes en dat vinden we prima zo. Ze gedragen zich als een stel losgeslagen gekken als de biks komen, en 4 van de 6 vreten het binnen no time op. Een koppel doet rustig aan en laat nog wat liggen voor later. Denk dat dat puur te maken heeft met het karakter van je nijn en het maatje waarmee hij/zij samen zit. Als de een snel eet, zal de ander moeten zorgen dat hij dat ook doet, anders is het pech. Ik weet nog wel dat dat in het begin met Woody en Pluis heel erg wennen was (remember, Loura? :-) ) Woody was gewend dat alles voor hem alleen was en at op zijn dooie gemakkie. Totdat hij bij Pluis kwam, sindsdien weet hij niet hoe snel hij mee moet (vr)eten, haha!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha ja dat weet ik nog heel goed. Woody deed eerst rustig een hele dag over zijn eten, hij was ook de enige hier die veel meer kreeg dan de rest (hij kreeg in zijn uppie evenveel als het trio samen)

Zelf vind ik het biks geven twee keer per dag ook mooie controlemomenten. Als er eentje ziek is merk ik dat voor mijn gevoel op deze manier eerder dan als ik alles in een keer zou geven. Daarnaast merk ik dat ze hierdoor ook nog eens veel beter hooi zijn gaan eten en dat is met een konijn de snel haken heeft toch wel erg fijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha ja dat weet ik nog heel goed. Woody deed eerst rustig een hele dag over zijn eten, hij was ook de enige hier die veel meer kreeg dan de rest (hij kreeg in zijn uppie evenveel als het trio samen)

Ik denk dat dat was voor zijn baard, die is enorm haha, daar gaan veel voedingsstoffen naartoe :lol:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stamper doet het perfect,blijft perfect op gewicht en bedeld NOOIT om voer,alleen als het tijd is staat ze al te wachten. Ik geef vaak wat korrels bij (:) en natuurlijk onbeperkt hooi en op de moment krijgt ze een wortel en witlof.

Tobi is dan een totaal ander dieet . Hem voer ik Ss Junior,en krijgt s'ochtends een half bakje en s'avonds ,het is wel een groot bakje . En natuurlijk hooi. Ik geef regelmatig wat korreltjes tussendoor of in snackbal bij Stamper .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zou ook een rede zijn om geen ss te voeren, ze krijgen 110 gram per konijn per dag verdeeld over de ochtend en avond en mijn hand wordt gewoon aangevallen. Ook hebben ze het in 3 minuten op. Zou er niet aan moeten denken ze nóg minder te voeren(krijgen wel elke dag groentjes, een handbodempje zonnebloempitten, een wortel (samen 1) en hooooooooi. Veel hooi). Ze zitten wel perfect op gewicht, het rammetje 6 kilo en de voedster 5,5.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .