Ga naar inhoud

binnenkonijnen wennen aan nieuwe poes (10 jaar) in huis


WhustyMarieke

Aanbevolen berichten

Sinds maandag hebben we een poes geadopteerd. Ze is nog schuw, maar ook een van de konijnen stampt de hele tijd. We hebben de konijnen twee nachten op de gang gehad zodat de poes even kan wennen zonder stampende konijnen. Vanmiddag hebben we de konijnen weer in de huiskamer gezet waar ook de poes is. Hoe kunnen we het beste op het stampen van de konijnen reageren? Door ze te negeren of juist aandacht geven?

Groetjes, Marieke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hm, ze stampen waarschijnlijk omdat ze bang zijn van de kat, dus ik zou ze rustig laten wennen aan hem/haar. Deze gebeurtenis is niet alleen eng voor de kat, maar ook voor de konijnen dus moet je je ook met hen bezig houden. Mijn konijn was niet bang van de kat dus ik heb dat probleem nog niet gehad, maar misschien moet je de kat eerst in een hoekje van de kamer houden en als alles goed gaat, steeds dichter brengen. Eens ze aan de kat gewend zijn, zullen ze niet meer stampen als ze hem/haar zien. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat inmiddels al wat beter. Poes Aagje heeft vandaag besloten dat hij van de tafel ook vlakbij het konijnenhok kan komen/er af springen en ze kijken rustig nieuwsgierig wat Aagje allemaal doet, maar we wachten nog even met de konijnen weer los door de kamer heen te laten lopen. (misschien alleen s avonds als we ze in de gaten kunnen blijven houden)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat inmiddels al wat beter. Poes Aagje heeft vandaag besloten dat hij van de tafel ook vlakbij het konijnenhok kan komen/er af springen en ze kijken rustig nieuwsgierig wat Aagje allemaal doet, maar we wachten nog even met de konijnen weer los door de kamer heen te laten lopen. (misschien alleen s avonds als we ze in de gaten kunnen blijven houden)

Ik zou ze enkel erbij laten als je erbij bent, zeker in het begin. Een kat is en blijft een roofdier dus toch blijven oppassen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou er ook altijd bij blijven en doe alles met baby stapjes.

Wij hebben zelf ook in het weekend een hond, om het daar mee te vergelijken. Met ons vorige konijntje Neno ging het echt niet dus die hebben we elk weekend boven gehouden en de hond beneden.

Nu met Mars en Muffin gaat het wel. Mars springt op m en speelt met m maar Muffin vind het nog eng. Als ze los loopt en de hond (hele grote hond trouwens) maakt grotere onverwachte bewegingen of geluiden dan gaat ze ook snel naar veiligheid rennen en stampen. Maar in kleine stapjes gaat dit steeds wat beter. Muf is sowieso wat banger aangelegd. Dus heel veel succes en doe het echt heel erg rustig aan!!

Laat ze vanuit het hok in ieder geval de eerste dagen wennen. En laat ze niet samen alleen los. Dat zou ik nooit helemaal vertrouwen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat leuk dat jullie een kat geadopteerd hebben. :-) Het kan heel goed samen gaan met de nijnen hoor. Hier iig wel. En het scheelt denk ik wel dat jullie Aagje al wat ouder is. Zoals anderen hierboven ook al hebben gezegd zou ik ze zeker niet zonder toezicht bij elkaar laten rondlopen. Hier gebeurt het ook weleens een paar minuten, maar als ik de deur uitga dan laat ik ze niet rondlopen. Want ook al gaat het hier goed, zo af en toe doet mevrouw Pukkie Poes toch ineens lelijk. Dan stoort ze zich aan dat drukke gedoe en wil ze weleens een pootje opheffen om een mep uit te delen. Gelukkig ken ik mevrouwtje goed genoeg en zie ik het al aan haar koppie als ze zich stoort zodat ik 9 van de 10 keer op tijd ben om in te grijpen. Dus gewoon altijd in de gaten houden die mormeltjes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Met het oude konijn Whusty (hoogbejaard) en de poes Aagje samen gaat het goed. Ze liggen af en toe naast elkaar en geven zo af en toe een neusje. Tijgertje, welke bij ons is aan komen lopen gaat het niet goed samen. Naast het zeer dominante gedrag naar Whusty toe gedraagt ze zich nogal dominant en agressief naar Aagje ook. Om de rust in huis te herstellen gaat Tijgertje over een maand naar een konijnenopvang toe. Ik denk dat Tijgertje het ook meer naar haar zin gaat hebben met andere konijnen buiten.  


Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi!


 


Begrijp ik het goed als je poes nog een kit is? Hier was dat ook het geval, Ceres was al 2 jaar alleen en plots komt de poes erbij. In het begin hebben we ze nooit alleen gelaten, als we weg gingen of slapen ging Loki (de poes) bij ons slapen en Ceres bleef in de living. Vanaf het begin hebben we wel aan socialisatie gedaan. Ceres liep vrij rond is het appartement als we thuis waren, Loki was aanvankelijk bang voor Ceres, daarna ging hij in momenten bescherming zoeken bij Ceres...Loki werd ouder en groter dan Ceres (dwerghangoortje) en durfde door de speelsheid van Loki niet meer uit zijn kooi :s we hebben toen besloten om een ren te kopen, Ceres veel minder stress en gelukkiger en Loki ook minder stres...We hebben Loki ook laten snuffelen in de ren van Ceres (wel was Ceres niet in de ren) zo kon hij de geur gewend raken.


 


Na de castratieperiode van Loki hebben we ze even (een uurtje of zo) alleen gelaten, Ceres wel in zijn hok ter bescherming...we hebben dit regelmatig gedaan, daarna hebben we het tijdens de nacht gedaan...en dat ging prima, en daarna hebben we wij het hok open gelaten zodat Ceres vrij in zijn ren kon...ook dat ging goed. Nu ben ik niet meer bang dat Loki iets zou doen naar Ceres. Ceres mag ook regelmatig rondlopen in de living terwijl Loki er is...soms kan Ceres zo druk doen en dat stoort Loki of Loki snuffelt teveel aan Ceres zijn ren (bv als de ren open staat en Loki wil erin dan stampt of blaast Cers wel eens naar Loki gewoon om te zeggen dat hij er niet in mag! en Loki begint dit te respecteren.


 


Maar het vraagt veel tijd en vooral geduld...na bijna 2 jaar leven ze naast elkaar hebben ze geen last van elkaar maar zijn ook geen bozemvrienden, maar je kan degelijk wel een kat en een konijn in huis hebben!!!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier ook katten en konijnen samen. Voorheen woonde ik in de flat en de konijnen hadden binnen hun hok met ren. Toen kwam moederpoes (2jr) met jong (8 weken), we hebben ze samen uit het asiel gehaald. Toen we de katten uit het mandje lieten volgen de konijnen hun hok en ren door, maar dit was 1 keer en binnen 24 uur was het heel normaal. Vanuit de katten enkel nieuwsgierigheid. Inmiddels verhuisd en die konijnen leven niet meer maar tegenwoordig loopt Sam door het huis als ik thuis ben met de katten. Ik laat ze wel eens alleen om te douchen oid. Zolang het voor de kat (moeder) niet bijna etenstijd is gaat het goed, als het etenstijd is is ze wat feller met name op het moment als ik eten geef en haalt ze wel eens uit ook naar Sam, is dan 1 tik. Dus dat hou ik goed in de gaten. Maar buiten die momenten gaat het super goed. Met de andere kat helemaal geen problemen, hij is echt een goed zak, dus dat scheelt, hij loopt weg voor Sam...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Hihi, toen wij twee konijnen los in de woonkamer hadden, waren die nogal assertief naar de katten toe. De katten waren banger voor de konijnen dan andersom! Mijn konijnen zijn net zo groot als katten en de konijnen winnen, als het erop aan komt, haha. Zou je toch ook niet verwachten? Mijn katten zijn allemaal gecastreerd, twee dames en twee heren en vrij mak. Muffin was trouwens net zo tegen onze hond, toch een flink beest. Maar ze sliep ook tegen de hond aan. Echt leuk om konijnen om te zien gaan met andere dieren. Nu springt er nog wel eens een kat in een ren, om er vervolgens uit te worden gejaagd door een konijn. Die kop dan! Ze weten niet hoe snel ze weg moeten komen. En dat noemt zichzelf roofdier. Ik hoef me er iig nooit mee te bemoeien, dat regelt zichzelf, prima toch?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oeps, dat mag natuurlijk niet, maar goed, dan zal de kat wel dichterbij zijn gekomen dan het konijn goed vond. Mijn konijnen joegen de katten wel eens na zelfs. Maar het is nog altijd beter dan andersom natuurlijk, dat de kat het konijn aanvalt. Ik zou je kat wel nakijken op bijtwonden maar ze hebben natuurlijk genoeg vacht. En waarschijnlijk is het nu een hap dood haar wat ze eraf haalt want katten zijn met dit warme weer zowat allemaal in de rui. Dus dat is niet zo erg, vind ik. Een bijtwond wel maar dan moeten ze eerst door die vacht heen bijten, wat niet zo snel zal lukken, denk ik. Felle diertjes he, konijnen! Als ik trouwens zag dat de konijnen onnodig uitvielen naar de katten, corrigeerde ik ze wel, verbaal dan. Of ik ging voor de kat staan. Zolang men elkaar een beetje respecteert en er geen verwondingen ontstaan zal het wel goed gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 weken later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .