Ga naar inhoud

Sinusproblemen door verwijderen voortanden


Ruthie

Aanbevolen berichten

Net terug van de DA.

Stitch kampte al een paar weken met snot. Daar AB voor gekregen maar ging niet volledig over. Dus vandaag had ik weer een afspraak bij de DA. Deze keer wou hij wel snotteren op commando en hebben ze een swabje kunnen nemen van zijn snot. Bleek dat er niets bacterieels aan de hand is.

Maandag moet hij terug om (onder sedatie *zucht*) foto's te laten maken van zijn kopje. Het zou te maken kunnen hebben met de verwijdering van zijn voortanden (oktober 2012), iets met de sinussen.

Heeft hier iemand ervaring mee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sinussen zijn toch de bijholten? Heeft een konijn die ook? :O Weer wat geleerd, haha.

Ik weet alleen dat bij mensen de Rhis (neus) en de Sinus (bijholtes) met elkaar in verbinding staan via kanaaltjes. Alles is bekleed met neusslijmvlies. Daarom kan een verkoudheid (rhinitis = neusslijmvliesontsteking) met bijvoorbeeld verkeerd snuiten zo makkelijk overgaan in sinusitis (bijholteontsteking). Dus ja.. Het zou zeker kunnen.

Konijnen mogen ook gespoeld worden met een fysiologische zoutoplossing. Bij mensen doen ze dat ook bij bovenstaande problemen. Dat zou je dus kunnen proberen. Het kan nooit kwaad in elk geval. Nou zijn mensen wel anders dan konijnen, maar hierin verschillen ze niet veel.

En verder.. Geen idee..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .