Ga naar inhoud

Abces rond oog help!!


Snuffel7

Aanbevolen berichten

Snuffel heeft een abces boven en onder zijn oog. Omdat zijn achterste tanden verkeerd staan en door groeien. De dierenarts wou proberen om het abces te opereren maar ze zei dat de prognose niet goed was. Hij zal om de zoveel tijd zijn tanden moeten laten behandelen en ze weet niet of het abces kan genezen.Hij zou ook pijn hebben en geen hooi kunnen eten omdat hij niet kan malen met zijn tanden.

Ze stelde ook voor om hem te laten inslapen. Heeft iemand ervaring met deze problematiek? Ik weet echt niet meer wat doen. Wil hem laten opereren maar wil niet dat hij pijn lijdt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh wacht, ik zie nu andere berichten van je. Jammer dat je daar zo weinig antwoorden op gekregen hebt. Vieze ogen wijzen erg vaak op tandproblemen, als je dat had geweten had je daar meteen naar kunnen laten kijken, gek ook dat je dierenarts dat niet gedaan heeft. Weet je zeker dat je dierenarts konijnkundig is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het abces echt een kaakabces?? Ik heb een cavia gehad die binnen een paar uur ineens haar oog half uit haar schedel knapte (oog was ook 3x zo groot en wit), het bleek dat er een kaakabces was ontstaan die het oog er uit drukte. Er kon een operatie gedaan worden, maar de prognose was slecht... De revalidatie duurde ook erg lang en dan was het nog maar de vraag of het zou helpen. Beetje vervelend nieuwtje, maar goed, dan weet je dat... Mijn dierenarts is overigens konijnkundig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga bij een dierenarts die gespecialiseerd is in konijnen . In St Katherina praktijk in Hasselt. Ze staat hier ook in de lijst op het forum.

Ze weet niet of het abces komt door de tand ofdat het abces er eerst was en dan door de pijn minder gegeten( gemaald) en dat daardoor de tanden zijn doorgegroeid.

Rond zijn oog is alles dik maar zijn oog puilt niet uit. Hij krijgt nog 2 soorten antibiotica , oogzalf en metacam tegen pijn.

Hij loopt goed rond en eet goed groenten en brokjes maar geen hooi.Hij krijgt die metacam al een tijdje dus ik hoop dat hij geen pijn heeft.

Ik moet hem morgen binnenbrengen en dan gaat ze een foto maken om te kijken hoe diep het abces zit en dan dat draineren als het mogelijk is. Ze gaat de tanden dan ook verzorgen. Als ze tijdens de operatie of bij de foto ziet dat het te erg is laat ze hem inslapen.

Duimen dus! ik hoop dat toch alles goed komt. Hij heeft och arme al zoveel meegemaakt en hij is nog zo jong.

Mercikes voor jullie reactie!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Juist telefoon gehad. De operatie is goed verlopen. De tanden waren niet het primair probleem maar het abces. Hij maalde niet meer door pijn van het abces. Dus dat is al goed en hij heeft geen gebitsproblemen. Abces kwam door de infectie waarschijnlijk. Hij moet nog daar blijven tot morgen zodat ze de wonde kan behandelen. En dan mag ik hem morgen hopelijk mee naar huis nemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat goed met Snuffel. De tanden waren het gevolg van pijn van het abces waardoor hij niet goed maalde en dus niet andersom. Dat is al heel goed nieuws dus met zijn tandgroei is niks mis. De dierenarts heeft het abces gedraineerd en ze heeft het open gelaten zodat het verzorgd kan worden en het vuil eruit kan. Hij moet daar blijven deze nacht en morgen mag ik hem misschien gaan halen. Hij had al loof van een wortel gegeten dus dat is al heel goed. Ben blij dat het goed gaat! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh gelukkig . Op dit moment zit ik ook met een konijn met een abces vlakbij oog. Maar als ik het goed begrijp is er een drain gezet bij jouw konijn. De etter van een konijn is zo dik als tandpasta en kan met een drain er niet uit. Je moet inderdaad spoelen en met ab en ab zalf behandelen. Mijn konijn krijgt om de dag een injectie duplociline, pijnstilling carprofen en in de wond caf zalf dat is ook ab. Kijk maar eens op internet nl is erg veel te lezen over abcessen. Zelf heb ik gekozen om ook alternatief te gaan behandelen. Dit omdat ik weet dat abcessen hardnekkig kunnen zijn.

Ik hoop dat het goed gaat komen met je konijn. Zal hard duimen voor je.

Knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank u Belleke en nvy dat is heel lief, Belleke, hoop dat uw konijntje ook vlot geneest!

Ben hem juist gaan bezoekn. Toch geschrokken, zag er echt vies uit. hij heeft geen drain. Ze hebben het abces open gesneden en open gelaten zodat de etter eruit kan. Zo kunnen ze het ook goed verzorgen.

Welke alternatieve behandeling is dat?

Ik had hem wortelloof meegebracht en dat heeft hij gegeten. Voor de rest hadden ze hem vanalles gegeven maar dat wou hij niet eten. Hij kwam dadelijk naar ons toe en begon te eten. Och arme ik zit er zo mee in. Zag er echt wel pijnlijk uit.

Hij moet daar blijven tot hij keuteltjes maakt en dan mag hij naar huis.Ze gingen hem ook dwangvoederen als hij niet meer begon te eten. Hopelijk gaat alles goed!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh ik hoop het ook dat hij weer gaat eten.

Eten is heel belangrijk.

Wim at gelukkig meteen. Maar die houd erg van eten. Maar ja als ze ziek zijn of pijn hebben kan dat natuurlijk ook zo veranderen.

Het ziet er inderdaad niet zo heel mooi uit maar het is wel belangrijk dat het gat zo lang mogelijk open blijft.

Wat krijgt jouw konijn verder nu als behandeling.

Normaal krijgen konijnen bij een abces Pijnstilling -injecties ab en CAF zalf .

Wim krijgt Carprofen als pijnstilling en Duplociline injecties. Dat is een AB die meerdere bacteriën pakt geloof ik. En die CAF zalf voor in de wond.

Verder behandel ik met zilverwater/traumeel/Belladonna en Silicea.

Maar dat is mijn eigen keuze.

Ik spoel de wond steeds uit met een spuitje maar helaas groeit die nu al aardig dicht.

Ik ga voor jouw konijntje duimen.

Dikke knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank u Belleke

Ik ben hem deze namiddag mogen gaan halen. Hij krijgt nu verder 2 soorten anti biotica (Baytril en Doxaral) cisaral voor de stoelgang op gang te helpen , chlooramfenicol met vit a zalf voor in de ogen, metacam voor de pijn en dermazyme zalf voor in de wonde. Dat is een zalf met honing. Een hele boel dus. Ik moet de wonde ook spoelen met fys water.

De wonde ziet er nog altijd vies uit maar nu zit die zalf daarop dus ziet het er minder erg uit. Hij heeft een paar keuteltjes gelegd en eet goed groen van wortel maar voor de rest niet veel. Geen andere groenten geen hooi of konijnevoer. Hopelijk eet hij snel beter

Anders weer met een spuitje voeren denk ik. Moet dat als ze helemaal niks eten of ook als ze een beetje eten? De dierenarts zei van niet en de assistent vroeg of ik nog voer had om te dwangvoederen . Gek he.

Hoe gaat het nu met Wim? Heeft hij al lang een abces? Kwam het door de tanden? Wie geeft die injectie? De dierenarts? Dan moet je om de dag langsgaan?

Ik hoop dat hij zich snel beter voelt. Heb je meer konijntjes? Was er ook aan het denken om een konijntje bij te nemen als hij hersteld is. Ik ben wel veel thuis maar misschien is het beter als hij een vriendje heeft. Dat lees ik toch overal. Misschien best een vrouwtje maar dan moet hij wel gecastreerd worden anders zit ik met een nestje ;-)

Dikke knuffels

aangepast door Snuffel7
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Belleke,

las juist de andere discussie over Wim en heb al antwoord op veel van mijn vragen. Op de foto zag ik dat het bij hem op zijn hoofd zit. Bij Snuffel zit het echt rond zijn oog. Ik had die bult ook gemist denk ik hoor. Je zag dat niet zo goed. Bij snuffel viel het extra op omdat al zijn haar weg is op het abces.

Ik duim voor Wim!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Newbie,

Fijn dat je konijntje weer thuis is.

Hij krijgt de juiste medicatie. Twee soorten AB en pijnstilling.

Alleen heb ik gelezen bij de Wilhelminakliniek dat die honingzalf toch niet zo heel goed zou werken.

Ik wilde dat namelijk zelf ook gaan gebruiken bij Wim omdat ik er van honden eigenaars juist altijd goede resultaten over lees.

Kijk maar eens even bij abcessen wilhelminakliniek utrecht.

Vind je het eng om het abces te spoelen??? Zo vlak bij het oogje.

Probeer het abces zolang mogelijk open te houden. Want het is belangrijk dat het goed schoon is voordat de wond dicht gaat.

IK weet niet welke brokjes jij je konijn geeft maar probeer deze een beetje te weken tot een papje eventueel iets van geraspte wortel of zo erdoor heen. Met een klein lepeltje proberen in het hoekje van de mond te stoppen. Of met een spuitje waar je de punt van af haalt.

Zelf doe ik meestal van die SS brokjes met een beetje dwangvoer mengen. In dwangvoer schijnt ook iets te zitten wat je konijn weer trek in eten geeft. Je zou ook een wortelhapje voor babytjes kunnen kopen maar let wel op dat het alleen maar wortel is en geen andere dingen erbij in zitten. Heb hier ook wel eens gelezen over perenhapjes.

Als hij dit lekker vind zou je hem daar ook de medicatie op kunnen geven.

Verder probeer hem eens wat peterselie, basilicum of munt Kruidenhooi vinden ze ook vaak wel lekkerder dan gewoon hooi.

Gewoon even lekker verwennen met dingen die gezond en lekker zijn.

Ik weet niet of het abces bij Wim van de tanden kwam. Ze hebben ze goed nagekeken omdat dat meestal wel de oorzaak is. Maar zij heeft niets kunnen vinden. Hij had wel al langer een oogje waar prut uit kwam. Daar was ik al voor naar de dierenarts geweest.

Het kan ook door een bijtwond zijn want ik weet zeker dat hij gevochten heeft met zijn vrouwtje.

IK heb 6 konijnen. 3 koppeltjes.

Eentje is een moeder met dochter en de rest zijn gecastreerde mannetjes en een vrouwtje erbij.

Laat jou konijn nu maar eerst eens goed opknappen voordat hij weer een operatie moet ondergaan.

Het steeds hebben van narcose is best zwaar voor zo'n klein diertje.

Zorg nu maar goed voor hem.

Verwen hem maar lekker.

Beterschap en knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Belleke, had het even opgezocht en zag het inderdaad staan dat het niet goed is in afgesloten abces. Maar dat van Snuffel is echt heel open. Zou dat dan wel goed zijn? Welke zalf is dat die jij gebruikt? CAF zalf, wat is dat juist?

Ik weet nu alleen niet of ik die wonde met een compres moet schoonmaken of dat ik alleen met water moet spoelen en dus niet aanraken. Moet ik die oude zalf en etter er niet uit doen?

Ik vind het niet eng om het te spoelen omdat het vlak bij het oog ligt. Heb ondertussen al paar weken 3 maal per dag oogzalf ingedaan. Daar word je op het laatst handig in ;-)

Vind het alleen zo zielig dat ik hem altijd zo moet plagen. Hij zal denken daar is ze weer ;-)

Hoe zorg jij dat het abces open blijft.

Wat een vragen allemaal he, ben zo blij dat je mij helpt! zou anders niet weten wat te doen

groetjes en knuffels Ine

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je hem op tijd zijn pijnstilling geeft hoop ik dat hij niet teveel pijn heeft. Ik spoel door met een spuitje in het gat te spuiten. Haal de etter er met een tissue of gaasje uit. Het kan op deze plek niet met iets anders denk ik. Ik trek de wond steeds een beetje open en probeer dat ook met het spuitje te doen. Wonden genezen best snel bij konijnen. Maar het is echt belangrijk dat het zo lang mogelijk open blijft. Hoop inderdaad dat ik je een beetje kan helpen ben zelf ook altijd blij met tips die ik hier krijg. Leren van ervaringen van anderen.

Knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .