Ga naar inhoud

Benauwdheidsaanval...!


Suuzz

Aanbevolen berichten

Ze knaagden hier niet aan de vetbedden, zelfs Pip niet en die sloopt graag alles. Ik heb ze ruim een jaar gebruikt i.v.m. incontinentie van mijn rammetje. Daar zijn ze ideaal voor. Let wel op de voetjes van je konijnen, ik zou 'm echt alleen in het nachthok neerleggen, want het is wel iets waar ze sneller sore hocks van krijgen. Mijn konijntjes hadden ook alle drie kale hakjes (alleen kaal dus geen sore hocks) toen ze eenmaal een poosje er op gezeten hadden. Maar het is absoluut beter dan in geval van mijn rammetje urinebrand en in geval van jouw konijntje zo benauwd zijn.

Ik heb vandaag helaas een opvangkonijntje in moeten laten slapen die een longontsteking had, ik zie niet vaak konijnen die het echt benauwd hebben (gelukkig!) dit was echt vreselijk om te zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben van plan het vetbed bovenin ons linkerhok te leggen. Daar zitten ze eigenlijk alleen maar als ze het koud hebben. In het rechterhok hangen de hooiruifen en daar plassen ze veel. Ik ben van plan die kant te vullen met houtkorrels en snippers. Het hooi maak ik dan voortaan nat met een plantenspuit en dan hopen dat het in combinatie met de nieuwe medicijnen snel beter gaat.

Dollie, wat naar om een konijntje zo benauwd te zien... En om het in te laten slapen... Gelukkig is het bij onze Yeti niks ernstigs.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ikzelf heb de vetbedjes van the hay experts, maar voor grotere kun je ook kijken op zooplus naar een vetbed voor honden. Ik weet niet hoe die van honden bevallen voor een konijn, maar ik neem aan dat er niet veel verschil is. Daarnaast hoef je die dingen natuurlijk ook niet in de ren te leggen, maar alleen in het hok als ondergrond/warmte. Als je meer informatie wil of foto's van mijn vetbed, moet je maar een pb'tje sturen.

Edit: oeps zie net dat je hem al besteld hebt! Hoop dat dat verschil uitmaakt voor Yeti!

aangepast door Lydiaa
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Nou, het vetbed is er dan eindelijk (was zo dom geweest om een verkeerde postcode op te geven op zooplus) dus net de hokken en ren grondig gepoetst en gezogen, vetbed erin en verder alleen houtkorrels en snippers. We hebben een nieuwe teil en plantenspuit om het hooi vochtig te maken. Ik ben benieuwd of Yeti minder last gaat hebben van de astma!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .