Ga naar inhoud

myxomatose genezen????


haljordan

Aanbevolen berichten

Hey ik hoop dat er iemand wat goede raad heeft voor mij. Ik heb (had) 8 Franse hangoren, 3 jonge van een maand of 4 en 5 ouder dan 1 jaar. Ze zijn ingeënt tegen rhd maar niet tegen myxomatose (En ik weet het al ja ik had moeten weten dat er een nieuw vaccin was wat wel degelijk goed is tegen myxomatose, maar daar is het nu dus te laat voor :$ )

1 van m'n voedsters zat nog samen met 2 van haar jongen. Vorige week is mijn kleine Rue ziek geworden. Ik had ze al 2 dagen niet gezien, de eerste omdat ze binnen en boven in hun kot zat, waar ik ze enkel door een spleet kan zien (ze nam het stukje pistolet dat ik er doorstak gretig aan dus ik had geen enkele reden om bezorgt te zijn) de 2de dag was het al donker tegen dat ik thuis kwam en ben ik ze dus op de tast moeten gaan eten geven, ik zag in dat perk (ze lopen allemaal buiten) 3 konijnen die om eten kwamen vragen dus opnieuw geen probleem. De derde dag zat ze echter terug in haar kot dus heb ik de boel opengemaakt en toen zag ik dat haar oogjes bijna volledig dicht zaten, direct naar de dierenarts en ja hoor Myxomatose. Nu de dierenarts gaf me nog goede hoop dat als ik ze goed verzorgde ze nog een goede kans had om er door te komen. Dus ik naar huis, konijntje appart gestoken, 's morgens en 's avonds druppeltjes in de ogen, maar je zag ze zo achteruit gaan, nu ik had al wat opzoekwerk gedaan en wist dat het erg kon worden eer het beter werd. Rue is tot op de laatste dag blijven eten, niet haar korrels, maar wel het groen dat ik haar gaf. Donderdagmorgen, precies een week na de diagnose lag ze dood in haar hok. Donderdagavond ga ik terug op voederronde en zie ik dat Tillikum, haar zusje die er dus bij zat ook roze rond de oogjes had. Voor mij stond de wereld even stil. Ik weet dat je geen favorietjes mag hebben, maar m'n kleine Tilli is dus m'n mooiste nijn. ik was al verlieft op haar van toen ze 3 dagen oud was en ik dacht van dat konijntje is net een orka'tje. Ik heb dus terug naar de dierenarts gebeld en die zei me dat het enige wat ik kon doen terug diezelfde druppeltjes waren. Nu de vraag is er iemand die een konijn heeft dat niet ingeënt was, myx gekregen heeft en waarvan het konijn het gehaald heeft??? En is er echt niet meer wat ik kan doen dan die verdomde druppeltjes die bij Rue niets hebben uitgedaan??? Tilli zit binnen voor de moment omdat het nogal koud word 's nachts. En m'n andere konijnen, ga ik nu iedere week een ander konijn hebben dat ziek word tot ik er geen meer heb? Want je leest zoveel verschillende dingen, wel onderling besmettelijk, of enkel via beten, kortom ik weet het allemaal niet meer. Als iemand me ergens mee kan helpen zou die hulp heel welkom zijn!!!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 130
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Het is nogal besmettelijk maar ik weet niet exact hoe het gaat bij konijnen ondeling. Maar kan je de zieke apart zetten vam de ander? Of had je dat al gedaan?

Ik heb m net ook in dat andere topic gegeven, de link van een topic van iemand die een konijn erdoor heeft gekregen. Ik duim dat het je andere konijnen bespaard blijft! In dat topic staat ook welke medicijnen ze heeft gebruikt.

http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?53899-Mijn-zieke-Vlaamse-reus-Rambo&highlight=myxomatose

Misschien heb je hier ook wat aan. Heel veel succes in ieder geval!

http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/myxomatose.html

aangepast door Domino
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey bedankt voor de link!! Ik ga me eens aan het werk zetten om dat allemaal te lezen ;)

Op die site van de dierenkliniek heb ik al veel gezeten, ik heb ze zelfs al een mail gestuurd om wat extra hulp te vragen, maar nu is het weekend, dus ik verwachte niet direct een antwoord.

Ik had Rue direct weggenomen bij de andere 2 maar een week later is Tilli dan toch ook ziek geworden, kan natuurlijk ook toeval zijn dat het één uit dezelfde groep is, maar dat denk ik niet, Scheppe zit nu nog alleen en ik heb een extra draad gespannen om haar weg te houden bij de draad van Peper Potts die ernaast zit, ik weet niet of dat veel zal uitdoen, maar het kan toch ook geen kwaat he.

Wat ik raar vind is de de DA me geen antibiotica gegeven heeft, Rue had duidelijk last om adem te halen en ik heb enkel oogdrupjes gekregen. Ik veronderstel dat dat niet echt antibiotica kan zijn. ( ik moet toegeven dat ik niet al te goed op de hoogte ben van medicijnen hoor :P )

In ieder geval bedankt voor de link over Rambo, het geeft me al wat meer hoop als ik weet dat er toch tenminste 1 konijntje het gehaald heeft!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

pffff, kheb hier net nog eens naar een andere DA gebeld voor een een tweede opinie, die zij gewoon dat het hopeloos was, niets aan te doen, ten dodo opgeschreven en antibiotica helpt ook niet want het is een virus. Maar ik wil het niet weten, m'n Tilli gaat niet dood!!!

Ze ziet er ook bijlange nog zo slecht niet uit als Rue toen ik het bij haar de eerste keer gezien heb dus mischien nu ik er zo rap bij ben dat ze wat meer kans heeft??!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je geen andere konijnkundig dierenarts bij je in de buurt (of iets verder weg)? Ik kan je niet helpen, heb gelukkig geen ervaring met myx en hoop dat het ook niet gaat gebeuren.

Ik zou er wel serieus rekening met houden dat Tilli het niet gaat redden, ook al wil je het natuurlijk niet. Het vergt van jouw een ontzettend intensieve verzorging en van jouw konijn ook heel veel natuurlijk.

Bel anders die Wilhelminakliniek op, ik weet dat het een Nederlands telefoonnummer is (dus zal wel prijzig zijn), maar goed, als jij echt het uiterste wilt doen om haar er bovenop te helpen, kunnen zij je misschien telefonisch vertellen wat je kunt gaan doen en wat je moet gaan ophalen.

Heel erg veel sterkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou ook een andere dierenarts zoeken, met alleen oogdruppels met antibiotica ga je er echt niet komen. In dat geval kan je je de moeite beter besparen en het konijn de lijdensweg besparen en zo snel mogelijk in laten slapen.

Op zich heb je wel AB nodig maar niet alleen voor de ogen.

Konijnen onderling kunnen besmet raken door de konijnenvlo.

Maar ook als muggen van het ene konijn met myxomatose naar het andere konijn gaan dan wordt het andere konijn besmet.

Dat hoeven niet eens jouw eigen konijnen te zien, dat kan ook een konijn 5 kilometer verderop zijn dat myx heeft.

Het enige wat je kan doen met je andere konijnen is afwachten en een schietgebedje doen. Om ze nu nog in te enten is te laat, als ze al besmet zijn en je ent ze in dan is de kans van overleven er niet meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje, weer die rotziekte.

Ik heb een aantal jaar geleden ook een konijn gehad met myx. De situatie was iets anders, hij had het gekregen door inenting (niet zo'n veilige entstof toen en een nog verzwakt konijn).

Ik zie net (na wat googelen) dat je redelijk in de buurt van Gent woont.

In dat geval kan ik je aanraden zo snel mogelijk contact op te nemen met Inge Thas.

Naar mijn mening zeker de DA met de meeste konijnenervaring in BE.

Haar gegevens kan je hier op de site vinden of door even te googelen.

Alleen is het inderdaad zo dat de kans op overleving bij een niet geënt konijn met myx bijna nihil is. Dat is een feit waar je niet langs kan, hoe hard het ook is.

Gewoon afwachten en zelfs niet de symptomen proberen te verlichten, vind ik niet dierwaardig.

Of je laat ze inslapen en bespaart ze een hele lijdensweg of je gaat ervoor, maar dan moet je er ook voor zorgen dat je het je konijn zo comfortabel mogelijk maakt.

Héél veel succes en sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja dat ik ze nu niet meer moet inenten had ik ook al gelezen, en dat maakt het nog zoveel erger, ik zie het al zo voor me dat ik nu de komende 7 weken week per week een konijn ga verliezen tot ik er geen meer heb! Ik kweek met m'n konijnen, maar dat is maar een hobby, geen broodfok, ze krijgen maar 1 nestje per jaar. Maar ik zie die beestjes echt graag!!! Tilli heb ik gehouden uit een nestje, Rue zat hier nog die ging ik normaal verkopen, maar dat was zo'n mooie dame aan het worden dat ik een week voor ze ziek werd beslist had om ze te houden en ze een naam te geven, en als ze een naam hebben bij mij zijn het niet meer zomaar konijntjes maar echte minipersoontjes :love: John Snow en Renner daar ben ik nog het meest bang voor, die komen bij mij en die mag ik aaien, nu niet dat de rest zomaar mag dood gaan he!!!!!Scheppe is zo'n goede mama, en dat dan net bij haar haar 2 indjes zatn die het al hebben. Ik ben echt bang jong nu!! Dat is niet gewoon 1 konijn dat ziek isn maar de kans dat ik er gewoon geen meer ga over houden tegen de winter!

En ik weet het dus, ik heb het m'n eigen aangedaan door ze niet te laten inenten, maar dat maakt het alleen maar erger. M'n vader is ervan overtuigt dat ik de zieke direct moet laten inslapen, maar ik wil ze toch nog een kans geven om te vechten! Toen ik vertelde dat Tillikum het ook had zei die doodweg ge had u andere maar direct moeten laten dooddoen, dan had ge da nu niet voor gehad!!! Excuseer!!!!!!????? Ik heb van gans de avond geen woord meer gezegd, dan hoopt ge op wa troost en medeleven en in de plaats krijgt ge te horen dat het u eigen fout is!!! Had hij nu nog gezegd ge had ze maar moeten laten inenten ok, dan had hij nog gelijk gehad.

Ja sorry voor de langen uitleg hoor, ma da moest er even uit!

In ieder geval maandag bel ik naar dierenarts 3. Daar ben ik ooit eens geweest met een noodgeval en ik denk dat als er één is die er alles aan zal doen om een diertje te redden dat zij het wel zal zijn!

Weet er iemand hoelang je moet wachten met inenten een keer je de ziekte gehad hebt?? Ik weet dat het 2 weken kan duren eer je symptomen ziet, maar als ik nu 2 weken wacht met de rest kan er voor het zelfde geld ondertussen alweer één gestoken zijn he door een mug met myx en ik kan dan ook moeilijk wachten tot de winter toch?? of wel?

Ik ga maandag ook metacam halen, ik hoop dat je dat zonder voorschrift kan krijgen bij de apotheek???

Tilli ademt voorlopig nog normaal, waar dat bij Rue echt wel een probleem was. Dus voorlopig zijn haar longen en luchtwegen nog ok denk ik.

pfff Man man ik heb hier naar iedereen die ooit een konijntje is komen halen bij mij en waar ik de e-mail nog van had direct een mail gestuurd dat ze moesten gaan inenten als ze het nog niet gedaan hadden, voor mij is het te laat, maar ik hoop dat ik zo toch nog wat nijntjes kunnen redden heb!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey zwarte panter, ik was al aan het typen toen je berichtje kwam, ik ga die Inge Thas zeker eens checken, ben er al mee bezig ;)

Ik veronderstel dat jouw nijn het niet gehaald heeft toen?? Ik vroeg me nu ook af of het feit dat Tilli nog zo jong is (ongeveer 4 maand) slecht is of juist goed. Ofwel maakt het niet uit, ik weet het niet.

Wat bedoel je met niet proberen de symptomen te verlichten??? Als ik e voor ga is dat toch wel het eerste wat ik moet doen????

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij bedoelt ze dat dat nu niet gebeurt en dat dat niet goed is tegenover het konijn en je hem beter in kan laten slapen als je nu niet met behandelen start.

Tot maandag gaan zitten wachten lijkt me een beetje zonde van de tijd, hoe eerder je ingrijpt hoe meer kans op overleven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo,

ikzelf heb een nestje gehad met myxomatose. er zaten kleintjes tussen met 3 pootjes, eentj met een slecht oogje. ik ben naar de dierenarts geweest en die wist me meteen te vertellen dat het myxomatose was omdat er al iemand was geweest met hetzelfde probleem. hij vertelde me dat de plaag in het dorp was. het is dus besmettelijk en komt voor door dat bv wilde konijnen of ratten die ziekte hebben en zo overdragen aan konijntjes die jij houdt. het is dus een soort van plaag. de konijntjes werden ingeënt en zijn nu super gozond. het konijntj met haar slacht oog heb ik elke dag moeten schoonmaken en dat ik ook in orde gekomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar ik zit ook niet zomaar te wachten he ;) Ik ben vrijdan nog een extra flesje druppels gaan halen bij de appotheek, maar als de dierenarts dan zegt dat het het enige is wat je kan doen denk je daar eerst niet echt bij na, ik heb er nu al naar 3 gebeld en het beste wat ik te horen kreeg waren de druppeltjes. Ik weet ook wel dat iedere dag dat ik wacht de kans op genezen kleiner word, maar dan moet je wel eerst weten wat je moet hebben. Ik ga dus maandag die metacam halen, dat is een pijnstiller, ik hoop dat ze daar iets aan heeft, ik heb hier thuis al gekeken, maar het enige wat we hebben is paracetamol en dat ga ik nu niet direct is haar keel gaan duwen en hopen dat het helpt.

JolienN hebben ze je nijntjes dan ingeënt terwijl ze al ziek waren??? Dat heeft iedereen me juist afgeraden, zelfs de dierenarts!!??

Link naar reactie
Delen op andere sites

En voila het is zover, nummer 3 van de 8 is ziek. Scheppe de mama van Rue en Tillikum is nu ook duidelijk ziek. Je ziet het niet aan haar ogen, Scheppe heeft van nature nogal een dik voorhoofd, maar gisterenavond was ik ze aan het bekijken, en ze reageerde niet, nu het was nogal warm dus ik dacht ze is een beetje lui, maar toen moest ze plots niezen en heb ik ze direct getackeld!! Ja scheppe komt bij mij, maar ik mag er niet aankomen of ze is weg. aan haar oogjes zag ik dus niets, maar toen ik haar oortjes voelde voelde ik allemaal bolletjes dus voor zover ik weet is dat ook een symptoom van myx he? Ik heb dan ook maar de druppeltjes gedaan, kheb ze daarnet ook nog eens getackeld, dat word een hele onderneming om die 2 x per dag drupjes te geven, maar het is dan maar zo! Nu zag ze me al komen en was ze zich al aan het verstoppen van voor ik het hekje open had :yes:

Weet er soms iemand of ik mama en dochter nu terug samen zou mogen steken (als ze nog willen) Of houd je zieke dieren ook beter weg bij elkaar??

oh ja voor wie de zieke beestjes eens wil zien, ik heb ze in een album gezet op m'n profiel. Kan misschien iemand iets aan hebben, alhoewel er al redelijk wat myx-konijn foto's op google te vinden zijn natuurlijk.

Het goede nieuws vandaag is wel dat Tilli niet zichtbaar achteruit gegaan is sinds de 2 de dag. Er kan natuurlijk vanbinnen van alles verkeerd aan het gaan zijn, maar der oogjes blijven stabiel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

JolienN, Is niets hoor, was wel bijna met al men nijnen naar de dierenarts !! Neen tis niet waar hoor, ik had het gewoon niet goed begrepen. Weet je nog welke antibiotica dat waren?? En of je die zo bij de apotheek zou kunnen krijgen? Ben wel blij om te horen dat ze niet volwassen moeten zijn om er door te komen, want m'n kleintje is nog klein (ok ze is al 4 maand en m'n kat is er al bang van, maar in franse hangoortermen is ze nog klein he!)

aangepast door haljordan
Link naar reactie
Delen op andere sites

JolienN, Is niets hoor, was wel bijna met al men nijnen naar de dierenarts !! Neen tis niet waar hoor, ik had het gewoon niet goed begrepen. Weet je nog welke antibiotica dat waren?? En of je die zo bij de apotheek zou kunnen krijgen? Ben wel blij om te horen dat ze niet volwassen moeten zijn om er door te komen, want m'n kleintje is nog klein (ok ze is al 4 maand en m'n kat is er al bang van, maar in franse hangoortermen is ze nog klein he!)

sorry, maar ik kan helaas niet zeggen welke antibiotica dit was omdat ik van de dierenarts 2 spuitjes van 10 ml heb gekregen zodat ik niet naar de apotheek moest gaan? het was al avond. mss moet je het eens vragen aan jou dierenarts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is niets hoor, toch bedankt voor het reageren! m'n dierenarts is van mening dat de oogdrupjes genoeg moeten zijn. Ik denk dat ik het morgen gewoon eens bij de apotheek ga vragen ik moet toch een nieuw flesje drupjes gaan halen, maar eerst ga ik s'middags ook nog eens een andere dierenarts bellen (is een heel lieve en zal alles doen voor de dieren, maar is absoluut niet te bereiken als je ze nodig hebt :grrrrrr: )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is niets hoor, toch bedankt voor het reageren! m'n dierenarts is van mening dat de oogdrupjes genoeg moeten zijn. Ik denk dat ik het morgen gewoon eens bij de apotheek ga vragen ik moet toch een nieuw flesje drupjes gaan halen, maar eerst ga ik s'middags ook nog eens een andere dierenarts bellen (is een heel lieve en zal alles doen voor de dieren, maar is absoluut niet te bereiken als je ze nodig hebt :grrrrrr: )

veel succes en hopelijk komen ze erdoor. fingers crossed!

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo,

ikzelf heb een nestje gehad met myxomatose. er zaten kleintjes tussen met 3 pootjes, eentj met een slecht oogje. ik ben naar de dierenarts geweest en die wist me meteen te vertellen dat het myxomatose was omdat er al iemand was geweest met hetzelfde probleem. hij vertelde me dat de plaag in het dorp was. het is dus besmettelijk en komt voor door dat bv wilde konijnen of ratten die ziekte hebben en zo overdragen aan konijntjes die jij houdt. het is dus een soort van plaag. de konijntjes werden ingeënt en zijn nu super gozond. het konijntj met haar slacht oog heb ik elke dag moeten schoonmaken en dat ik ook in orde gekomen.

Ratten kunnen geen myxomatose hebben, alleen konijnen. Myxomatose is een virus dat door heel weinig konijnen overleefd wordt.

Een slecht oog schoonmaken helpt niets tegen myxomatose en ook de hoeveelheid pootjes zegt niets over myxomatose. Het was ontzettend gevaarlijk de overige konijnen nog in te enten.

Weet er soms iemand of ik mama en dochter nu terug samen zou mogen steken (als ze nog willen) Of houd je zieke dieren ook beter weg bij elkaar??

Ik denk dat dat wel kan als ze elkaar nog kennen, misschien hebben ze steun aan elkaar. Het kwaad is al geschied, bultjes op de oren zijn inderdaad myxomen.

Maar soms kun je konijnen niet meer bij elkaar zetten als ze 1 of 2 dagen uit elkaar zijn geweest dus ze moeten het wel willen zoals je zegt.

Anderzijds overlijden de konijnen vaak aan alle bijkomende infecties zoals longontsteking bijvoorbeeld, waardoor er ook wat voor te zeggen valt om ze uit elkaar te houden zodat ze niet elkaar besmetten met andere infecties.

Het goede nieuws vandaag is wel dat Tilli niet zichtbaar achteruit gegaan is sinds de 2 de dag. Er kan natuurlijk vanbinnen van alles verkeerd aan het gaan zijn, maar der oogjes blijven stabiel.

Ik heb zelf 2 konijnen met myxomatose meegemaakt en het zei niet zo heel veel was mijn ervaring, soms bleven de ogen hetzelfde maar dan toch de volgende dag helemaal dicht en een dag later weer iets beter, niet echt een peil op te trekken.

Die konijnen waren niet van mij maar van mijn huisbaas, die ze niet in had geënt. Die huisbaas was zelf ernstig ziek op dat moment en ik bood aan om de konijnen te verzorgen, ze zaten bij mij achter in de tuin namelijk. Toen kregen ze myx. Maar die konijnen daar gaf hij ook alleen spul voor de ogen voor wat er met een kwastje op moest en antibiotica. Ik vond dat ze naar de DA moesten of afgemaakt moesten worden maar hij had andere dingen aan zijn hoofd (hij is inmiddels overleden, dus hij had wel écht serieus andere dingen aan zijn hoofd, was geen smoes) en ik zat met die konijnen. Ik heb ze allebei langzaam dood zien gaan, want hij wilde dus niet dat ze naar de dierenarts moesten zo ziek als ze waren, het was een hel.

Vandaar dat ik er ook zo op hamer dat je wel naar de dierenarts moet want het wordt anders een verschrikkelijke lijdensweg om aan te zien.

Bel dus die Inge Thas die je hier aangeraden wordt, misschien heb je dat inmiddels al geprobeerd? En anders morgenochtend vroeg meteen. Niet morgenmiddag eens een keer nog wat proberen, je moet de tijd gebruiken die je hebt. Neem anders ook eens contact op met Chloë uit dat eerdere topic, zij kan je misschien vertellen welke medicatie je nodig hebt en welke dierenarts je moet hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ow wat erg om dit te lezen.....

echt drama...

ik wordt er naar van.

ik heb het helaas zelf mogen ervaren met Joepie!

Wij hebben hem alle zorg gegeven die nodig was. Metacam, duplocilline, oogdruppels....etc

omdat naast het eten hij toch afviel ook bijvoeden gedaan. Dozen zijn er door heen gegaan, de euro's vlogen om me oren, en dit pb heeft me zoooo geholpen en gesteund.

Helaas na 7 weken ziek zijn heb ik Joepie laten inslapen. Hij bleef vechten en bleef eten dankzij ons, we gaven ieder brokje met de hand, sneden groentes tot en met...

De ochtend dat ik besloot dat het klaar was kwam door de weegschaal, die vertelde mij wat ik moest doen. Alle energie, alle medicatie, al het eten......het werd niet beloond. Hij bleef afvallen van 4,2 kilo,Joep was pas 6 maandjes, tot net 2 kilo!!!!

Het was zo erg, zo'n koppie, alles was kapot.

We hebben hem laten inslapen en ik had er vrede mee. Hij was meteen weg. Hij leek wel blij. Een opluchting na al dat lange vechten.

Tuurlijk hoop ik dat het goed gaat komen, er zijn ook succesverhalen en ook bij Joep hadden we hoop....maar helaas die ziekte is zooooo hardnekkig...

Ik wens je kracht en steun toe zoveel als nodig!!!!

Ik hou je topic in de gaten. en ik blijf duimen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ratten kunnen geen myxomatose hebben, alleen konijnen. Myxomatose is een virus dat door heel weinig konijnen overleefd wordt.

Een slecht oog schoonmaken helpt niets tegen myxomatose en ook de hoeveelheid pootjes zegt niets over myxomatose. Het was ontzettend gevaarlijk de overige konijnen nog in te enten.

.

sorry zuh! kan maar zeggen wat de dierenarts me verteld heeft he! probeer ook alleen maar te helpen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ow wat erg om dit te lezen.....

echt drama...

ik wordt er naar van.

ik heb het helaas zelf mogen ervaren met Joepie!

Wij hebben hem alle zorg gegeven die nodig was. Metacam, duplocilline, oogdruppels....etc

omdat naast het eten hij toch afviel ook bijvoeden gedaan. Dozen zijn er door heen gegaan, de euro's vlogen om me oren, en dit pb heeft me zoooo geholpen en gesteund.

Helaas na 7 weken ziek zijn heb ik Joepie laten inslapen. Hij bleef vechten en bleef eten dankzij ons, we gaven ieder brokje met de hand, sneden groentes tot en met...

De ochtend dat ik besloot dat het klaar was kwam door de weegschaal, die vertelde mij wat ik moest doen. Alle energie, alle medicatie, al het eten......het werd niet beloond. Hij bleef afvallen van 4,2 kilo,Joep was pas 6 maandjes, tot net 2 kilo!!!!

Het was zo erg, zo'n koppie, alles was kapot.

We hebben hem laten inslapen en ik had er vrede mee. Hij was meteen weg. Hij leek wel blij. Een opluchting na al dat lange vechten.

Tuurlijk hoop ik dat het goed gaat komen, er zijn ook succesverhalen en ook bij Joep hadden we hoop....maar helaas die ziekte is zooooo hardnekkig...

Ik wens je kracht en steun toe zoveel als nodig!!!!

Ik hou je topic in de gaten. en ik blijf duimen.

Ik las het verhaal van Joepie, ik vind het zo jammer voor je, ik blijf tegen beter weten in hopen dat alles hier goed komt!!!

Ik denk dat dat wel kan als ze elkaar nog kennen, misschien hebben ze steun aan elkaar. Het kwaad is al geschied, bultjes op de oren zijn inderdaad myxomen.

Neem anders ook eens contact op met Chloë uit dat eerdere topic, zij kan je misschien vertellen welke medicatie je nodig hebt en welke dierenarts je moet hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .