Ga naar inhoud

SandraB

Members
  • Items

    111
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door SandraB

  1. Ik heb ontdekt dat mijn konijnen wel tegen de icepods gaan liggen wanneer ik deze in de koelkast leg ipv in de vriezer. Ik denk dat ze dat laatste wellicht té koud vinden? Ik leg ze dus sindsdien in de koelkast een paar uur en wissel ze om wanneer hij warm wordt
  2. Hier een foto van Finn zijn keutels momenteel. De bovenste keutel is er eentje van toen hij nog nergens last van had (poos geleden dus). Die eronder is het formaat wat ik momenteel veel in zijn toiletje vind. En die helemaal onderaan is dus een voorbeeld van een keutel die ik tussendoor ook vind (gelukkig zijn deze niet in de meerderheid)
  3. Dat wist ik niet! Thanks voor deze info. Dat zou de kleinere keutels idd (deels) kunnen verklaren. Zou een temperatuur van 24,5 graden kunnen verklaren waarom hij overdag (bijna) niet eet? Toch blijft deze temperatuur vrij constant in huis omdat het de laatste dagen ook savonds amper afkoelt. En savonds eet ie dus wel..
  4. Goeie! Finn zit binnen met een temperatuur van 24,5 graden. ‘S avonds zet ik alles lekker open en hoewel de temperatuur niet giga daalt, voelt het dan wel een stuk frisser. Toch is hij wel heftigere temperaturen gewend buiten (natuurlijk altijd wel in schaduw).
  5. Er zijn geen gebitsfoto’s gemaakt. Dit zou natuurlijk altijd nog een optie zijn, maar ik heb eerder het gevoel dat de darmen nog niet optimaal functioneren waardoor hij minder trek heeft. Het gekke is dat ie overdag bijvoorbeeld zijn witlof of andijvie laat liggen. Maar in de avond (rond schemertijd) eet ie netjes zijn groenten op en knibbelt ie ook aan zijn hooi en SS. Nu zijn konijnen natuurlijk ook actiever vanaf de schemer, maar doordat ie overdag te weinig eet komen zijn darmen niet mooi op gang zo lijkt het. Het geven van critical care overdag (2x 5/6 ml) zorgt er momenteel voor dat hij savonds en in de vroege ochtend lekker zelf eet. Maar stop ik daarmee, dan merk ik dus dat ie savonds weinig interesse heeft in eten. Kan het zijn dat zijn maag/darmstelsel in disbalans is? En hoe lang duurt het voordat dit opknapt? Ben vorige week al twee keer bij de da geweest en dit geeft zo ongelooflijk veel stress. Wil hem dat liever niet onnodig aandoen
  6. Hallo! Het is alweer even geleden dat ik hier iets op het forum post, maar ik zit momenteel behoorlijk met mijn handen in het haar. Mijn konijn Finn (5 jaar) is nu precies een week geleden geholpen aan zijn haakjes door een konijnkundige da. Hij ging minder eten en uiteindelijk stopte hij helemaal en dat was voor mij het teken om gauw de da te bezoeken. Uit eerdere ervaringen met konijnen die haakjes hadden begonnen zij alweer binnen een paar dagen te eten als vanouds. Bij Finn is dit dus niet het geval. Hij eet nog steeds niet zoals hij normaal hoort te eten en de keutels zijn wisselend (kleintjes en wat grotere). Ik geef hem twee keer daags (ochtend en middag) ongeveer 5 a 6 ml critical care. In de avond (vanaf 21.30 meestal) begint hij weer voorzichtig zelf te eten. Maar overdag wil ie geen groenten en eet hij ook geen hooi. Alleen z’n favoriete (gezonde) snack van science selective wil hij aannemen. Vandaar dat ik dus overdag twee keer iets dwangvoer (om zijn darmen in beweging te houden). Daarnaast krijgt hij 3x daags Cisaral, emeprid en laxulon (die laatste omdat hij erg verhaard en ik bang ben dat hij verstopt raakt door de vertraagde darmwerking. Hij krijgt ook Prozyme) Wat is jullie ervaring met het herstel na het verwijderen van haakjes? Is het normaal dat hij een week later nog steeds niet de mooie volle keutels heeft als normaal en dat zijn eetlust nog steeds niet is zoals het altijd geweest is? Hij eet dus in de avond gelukkig wel weer, maar wanneer ik hem overdag niet help met critical care (2x daags 5/6 ml) is savonds de interesse voor het eten ook weer weg. Het lijkt een soort vicieuze cirkel waar ik hem maar niet uit krijg. Ik hoor graag jullie ervaringen en/of advies.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .