Ga naar inhoud

2 nieuwe jonge konijntjes. Hoe nu verder?


MdB

Aanbevolen berichten

Wij hebben sinds dit weekend 2 nieuwe dwerghangoortjes aangeschaft. De fokker adviseerde ons om een voedster en een ram te nemen (hetzelfde geslacht werd afgeraden). Nu hebben we gekozen voor een ram (nu 12,5 week) en een voedster (9 weken). Ze zitten op dit moment bij elkaar in het hok en dat gaat prima samen. De bedoeling is het rammetje te laten castreren. We willen beide konijnen zo min mogelijk uit elkaar halen (het liefst helemaal niet), maar ook geen kleintjes (zijn halfbroer en halfzus)

Welke stappen kunnen we nu het beste wanneer nemen?

Zou het uberhaupt mogelijk zijn om ze al die tijd bij elkaar te laten blijven of lopen we dan teveel risico op ongewenste gezinsuitbreiding?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Castreren kan zodra de balletjes zijn ingedaald. Vanaf 3 ( a 4 maanden) wordt een konijntje vruchtbaar en wordt aangeraden ze te scheiden.

Alleen apart zetten voorkomt een nestje, en zo snel als mogelijk castreren en weer samen koppelen is het snelst en meest efficient.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De ram zit op een leeftijd dat hij gecastreerd kan worden. Ik zou nu snel laten controleren of zijn ballen zijn ingedaald en hem laten castreren.

Overigens heel goed van de fokker dat ze konijnen van twee geslachten aanraadt, je leest het ook vaak anders en dan heb je grote kans op bonje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .