Ga naar inhoud

Moestuin voor je konijn


Evee

Aanbevolen berichten

Ik heb totaal geen groene vingers, maar ik probeer het toch altijd weer.

Ik heb 3 grote potten gekocht en daarin peterselie, rucola en dille geplant. Groeit heel goed, maar als ik ga plukken, pluk ik dus álles kaal. En ik vergeet het water te geven (ik denk altijd dat het altijd regent in Nederland en dat mijn planten geen water nodig hebben).

De dille en peterselie zijn wel te gebruiken voor de konijnen. De rucola ziet er niet uit zoals de rucola uit de supermarkt... bij mij groeien er witte bloempjes bij en ik gok dat dat onkruid is...

Ook heb ik de fout gemaakt om die potten eerst op de grond te zetten in de "voortuin" bij de konijnen. Conclusie: ze begonnen zelf vast te graven. Dus nu staan de potten hoog op een oppot tafel. En dan vergeet ik het dus ook weer...

Misschien volgend jaar... dan doe ik een nieuwe poging!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik heb een stukje tuin kruidentuintje voor mijn konijntjes gemaakt.

Daarbij nog bakken met kruiden en een rek. Zie topic http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?60228-Niewe-ren-voorbereiding

Verder heb ik een appel en peren leiboom en planten die zij mogen eten. Verder bramenstruiken-frambozen, aardbeien etc.

Sommige dingen staan gewoon in pot. Mijn ervaring met sommige kruiden is dat je beter een potje kan kopen dan zaaiien. Peterselie zaait juist weer goed.

Gewoon een kwestie van doen en al doende leer je.

Knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 10 maanden later...

Zou je de volgende keer wat meer kunnen letten op de interpunctie? Een stukje tekst met hoofdletters en leestekens leest net even wat handiger :).

Ik kweek zelf radijsjes, munt, worteltjes, tijm, rozemarijn,... De kruiden gaan heel goed en zijn een fijne aanvulling op het konijnendieet. De radijsjes en worteltjes moet ik nog even afwachten. We hebben hier ook al kolen gehad, dat liep ook goed, maar die geef ik niet aan mijn konijntjes.

Sla had ik vorig jaar ook, rucola :). Dat is heel makkelijk te kweken, ik raad alleen wel aan dat in een bak te doen, rucola groeid namelijk als onkruid :he:. Aardbeiplantje zijn ook heel makkelijk en kan je bovendien haast volledig voeren. Zowel de vruchtjes als de blaadjes mogen gegeven worden. Ook hierbij zou ik een bak adviseren, on dezelfde reden als de rucola.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat leuk om te lezen.

Mijn vriend en ik zijn zelf ook helemaal van het zelf kweken.

Voor ons zelf kweken we voor pepers, aardbeien en tomaten.

Voor de konijnen hebben we ook tomaten, peterselie, munt, radijsjes.

Wij wonen in een appartement. Onze woonkamer en balkon liggen op het zuiden dus het groeit als kool.

Maar als ik dit zo lees, krijg ik alweer zin om meer te kweken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij hebben een grote tuin, dus ook een moestuin. Voornamelijk voor onszelf.

Wij hebben een heel groot perk met aardbeien. Dankzij BB weet ik nu dat ik de blaadjes aan het konijn mag geven. (De aardbeien eten we liever zelf op, hihi.) Verder ook nog twee soorten aardappels, witte uien, rode uien en sjalotten. Ook nog een heleboel worteltjes. Wortels met gekke vormen houden we apart voor het konijn. O ja, sinds vorige week een zelfgemaakte mini-serre. Hier staat sla in.

De kinderen hebben verder hun eigen moestuintje, zo'n vierkante meterbak. Daar zijn vandaag radijsjes en peterselie in gezaaid. Deze opbrengst zal grotendeels voor nijn zijn.

Kruiden heb ik overgeplant in potten, want dat ging nogal woekeren. Momenteel enkel bieslook (voor ons), groene munt (voor nijn - vindt ze superheerlijk) en oregano (voor ons.) Verder moet ik nog even overdenken welke kruiden ik bij wil.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .