Ga naar inhoud

Niet goed gebruiken van achterpoten...


Jesje91

Aanbevolen berichten

Met veel drinken is dat hetzelfde denk ik. Je behandeld nu bij veel drinken, omdat je denkt aan EC, maar misschien hadden ze gewoon dorst die dag. Je weet nooit of het echt de EC was.

Nee ik behandel niet bij veel drinken. Maar let dan wel extra op het konijn omdat ik nu al heel vaak gemerkt heb dat dat wel een aankondiging is dat de EC weer opspeelt. Ik ga niet nodeloos en snel over tot de behandeling want dan werkt het niet meer en ook is het niet goed voor het konijn zelf.

Met mijn bericht probeer ik met name aan te geven, dat ik het niet gek vind als je bij een bejaard konijntje er voor kiest dat het genoeg is geweest. Je kunt vanalles proberen, maar ik zou dat zelf niet doen. Nu zijn sommigen nog fit met 9 jaar en sommigen echt op, dus verder is het aan TS om e.e.a. in te schatten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, als het verder redelijk gaat is behandelen natuurlijk te overwegen. Maar als het konijntje heel ziek zou zijn (wat me verder niet geheel duidelijk is nu), dan zou ik er zelf niet voor kiezen dit toch nog een maand door te zetten. Maar zoals gezegd: dat is aan TS. Meestal zal de behandeling weinig kwaad kunnen, dus zeker te overwegen. Echter: geen enkel medicijn is zonder bijwerkingen, dus toch moet er m.i. wel echt een indicatie zijn.

Ik denk dat jij Aniek er veel meer vanaf weet dan ik, maar toch wil ik nog wel mijn punt t.a.v. overdiagnose verduidelijken:

Je hebt het over gewichtsverlies e.c.i. bij EC en dat dat het enige symptoom kan zijn. Dat behandel je natuurlijk met panacur en dan kan het goed opknappen. Mooi! Maar wie zegt dat je niet gewoon een worminfectie hebt behandeld? Dat kun je nooit zeker weten.

Je zegt dat het in 90% van de gevallen toch EC is en bij gebrek aan andere diagnose denk ik dat het zeker te rechtvaardigen is hiervoor te behandelen, maar die 90% kunnen we gewoon niet weten.

Ik bedoel ook absoluut alleen in de zin behandelen als konijntje niet aan het lijden is, natuurlijk.

Omdat ik bij vermagering ook altijd de ontlasting laat controleren op wormen ;)

En dat zou ik bij vermagering ondanks goed eten ook aanraden.

Die 90% is een vermoeden ook samen met de stelling van Wilhelminapark waar gebleken is dat bijna alles EC is, maar ja EC gaat vaak wel in combinatie met iets, omdat EC tot uiting komt bij weerstandsverlaging. Dat blijft enorm moeilijk. Maar ik ben wel voorstander van bij dit soort sypmtomen sowieso voor EC te behandelen, je ontwormt daarmee ook direct. En wel verder onderzoeken om andere dingen ook uit te sluiten.

@ Yls

Ik zeg niet dat jonge konijnen geen EC krijgen he, weerstandsverlaging, ouder worden is weerstandsverlaging. Maar stress, koppelen, snot, weersveranderingen alles verlaging van de weerstand.

Link naar reactie
Delen op andere sites

EC is zeker het einde niet. En elk baasje moet zn eigen keuses maken. Maar als ik een jong konijntje heb (ik ben gastgezin), met EC, waarvan ik weet dat die nog een aantal keer moet verhuizen. Naar de opvang en een nieuw baasje. Vind ik dat het konijntje geen waardig leven heeft. Aangezien het elke keer bij stress terug komt.

Maar bij een oud konijn, dat bij je thuis blijft tot die overleden is, is het zeker de moeite waard om EC te behandelen. Als het in dit geval EC is. Want dat is niet zeker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel erg bedankt allemaal voor de reacties!

Alle meningen zijn verschillend en dat is logisch...

Wat ik hier en daar lees is dat je nooit zeker kan weten of het EC is...en aangezien alleen haar achterbenen het niet meer echt doen... is dat het enige symptoom dat ze heeft...

Vandaag is ze weer veeeeeel rustiger dan normaal, niet van haar plaats af te krijgen..

Toch denk ik....hoe ontzettend jammer en verdriet het me doet..

Dat ik haar ga laten inslapen...

Ze heeft een goed leventje gehad...en misschien is dit haar manier wel van aangeven dat ze er genoeg van heeft..

Het is niet een konijn wat graag knuffelt of heeft dat er aan haar gezeten word...

Dus moet ik dat wel gaan doen voor medicijnen??

Tuurlijk vind ik het niet leuk om haar te laten gaan...maar wat ook hier gezegd word...het is een konijntje van 9 en om daar nog allemaal troep (medicijnen) in te gaan gooien in de hoop dat ze beter word en uiteindelijk toch niet weten wat er aan de hand was met haar... Ik weet het niet zo goed...

Link naar reactie
Delen op andere sites

EC begint vaak met 1 symptoom en vaak als het veel erger is beginnen er andere bij te komen en dan moet ik zeggen is een behandeling vaak al te laat. Maar het is gewoon enorm moeilijk..

Betreft het laten inslapen die keus kan ik niet voor je maken, eet ze nog wel gewoon goed?

Link naar reactie
Delen op andere sites

DA weet het helaas niet wat het kan zijn..

Die andere spuit had moeten werken en als die had gewerkt had hij medicijnen willen geven..

Omdat die spuit niet heeft gewerkt weet hij niet waarvoor hij haar moet gaan behandelen...

En zelf heb ik liever niet dat er allemaal troep in haar lijfje komt zonder dat we weten of het goed is wat we doen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja wie zou zich wel lekker in zijn vel voelen als je achterhand verlamd is ?

Dat zal ook de reden zijn dat ze niet meer eet en geen ontlasting meer heeft.

Jammer genoeg een moeilijke keuze voor jou.

Heel veel sterkte wat je ook beslist.

mee eens!! met een verlamming kan je niet ontlasten/erg moeiijk!

ik vraag me af waarom die injectie niet voor een 2de keer is herhaald, zoals ik (al 2x eerder) gezegd had, zown cortico moet binne 24/48h herhaald worden. Ik denk dat het daar nu telaat voor is, de zwelling als die aanwezig is kan niet meer worden opgelost met zown injectie

in posten eerder las ik dat je nijn na die injectie wel wat was opgeknapt,,,, daarom is het zo belangrijk dat het herhaald zou worden!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .