Ga naar inhoud

APK voor opa Snow


Jeannine

Aanbevolen berichten

Vanmiddag heb ik een afspraak bij de DA voor opa Snow.

Snow is een jaar of 8 en is eigenlijk ons rustigste, sloomste konijn, altijd al geweest.(sinds hij gecastreerd is een aantal jaren geleden. Is de enige die wel veranderd is na castratie) Hij mag graag 2 rondjes door de tuin hupsen en gaat dan tevreden in zijn hok zitten. Het is geen goede eter, ook nooit geweest. Eet wel wat biks en wat hooi, maar erg weinig. Groente doe je hem geen plezier mee, alleen paardenbloemblad gaat er wel in. De laatste tijd heb ik het idee dat hij nog slomer is geworden, zit vaak met dichtgeknepen oogjes en ook wat magerder. Is het de leeftijd of is er iets aan de hand? Verder geen verandering in eten, keutels etc opgemerkt. Zijn vacht is op verschillende plekken wat dunner, maar kan ook verharen zijn. Al een tijdje denk: moet ik hem eens laten nakijken. Waarom precies weet ik niet, maar het is een gevoel. Toen ik vanmorgen ontdekte dat hij een hele natte kin had, was dat voor mij de reden om nu toch door te pakken. Dus maar eens even een APK voor onze opa.

Wordt vervolgd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou hem zeker eens na laten kijken, ik heb hier een rammetje van dezelfde leeftijd en hoewel hij behoorlijk wat medische problemen heeft (gehad), is hij normaal gezien heel vrolijk en actief. Alleen als er wat aan de hand is, wordt dat minder.

Als een konijn verandert qua gedrag, dan denk je meteen dat er iets is, maar Snow is eigenlijk constant zoals hij nu is. Het is nooit een actief konijn geweest, meer een tevreden sulletje. Dat hij nu magerder wordt, zijn vacht en die natte kin, dat is de reden voor mij om hem na te laten kijken. Misschien is er wel niets, maar dan weet ik het ook zeker en hoef ik me daar geen zorgen om te maken. Of er is wel iets en dan moeten we daar iets aan doen. We zullen zien straks.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als een konijn verandert qua gedrag, dan denk je meteen dat er iets is, maar Snow is eigenlijk constant zoals hij nu is. Het is nooit een actief konijn geweest, meer een tevreden sulletje. Dat hij nu magerder wordt, zijn vacht en die natte kin, dat is de reden voor mij om hem na te laten kijken. Misschien is er wel niets, maar dan weet ik het ook zeker en hoef ik me daar geen zorgen om te maken. Of er is wel iets en dan moeten we daar iets aan doen. We zullen zien straks.

Nou ja, je geeft wel aan dat hij (nog) slomer is geworden en met oogjes dicht zit vaak, dat vind ik wel een gedragsverandering..

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn er weer. Hij is goed onderzocht en er is dus inderdaad geconstateerd dat hij haakjes heeft op zijn boven kiezen. De binnenkant van zijn wang leek niet geirriteerd. Ze had vanmiddag nog wel tijd om hem te helpen, maar dan was er niet veel tijd om hem na die tijd in de gaten te houden na de narcose en dat wilde ze liever wel. Dus hebben we er samen voor gekozen om het morgen te doen. Onder narcose konden ze ook beter zien hoe erg het was vertelde ze. De dunnere plekken in het haar, boven zijn staart, waar het haar ook korter is komt waarschijnlijk doordat hij of Woeps er regelmatig aan zit te likken, zei ze. Ze heeft de huid bekeken en die was mooi dus geen aanwijzing voor een huidaandoening of mijt o.i.d. Dit was voor mij een nieuwe dierenarts en ik moet zeggen dat ik er een goed gevoel bij heb. ( De dierenarts die ik de vorige keer trof, bij nacontrole castratie, vertelde zelf dat ze niet heel veel weet van konijnen. Die wil ik dus niet meer. Wel prettig als ze dat vertelt, dan kun je er dus rekening mee houden ,als je voor consult wilt. Ook vertelde de assistente dat juist die dierenarts zich gaat specialiseren in konijnen en knaagdieren. Over een poosje vind ik haar misschien prima, maar nu even niet) De dierenarts van vandaag gaat opa morgen ook helpen. Verder vond ze zijn conditie goed.

aangepast door Jeannine
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet van verhalen hier, dat het op zich niet zoveel voorstelt. Toch vind ik het best eng. Zou mijn kleine iele mannetje de narcose wel verdragen? Hij moet eten voor hij naar de DA gaat, maar ik zie hem nooit eten. Woeps valt aan als ik met eten kom, hij niet. Aan de andere kant, als hij niet zou eten zou hij er nu niet meer zijn. Zal ik dus maar aannemen dat hij gewoon wel eet? Ik ga ze morgen wel extra vroeg voeren, zodat hij in ieder geval veel tijd heeft om te eten. Ik moet zeggen dat ik voor castraties minder gespannen was dan voor dit van morgen.

Zal blij zijn al het morgenavond is en opa weer gezond en wel op zijn plekkie zit

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zou ook proberen iets te geven wat hij erg lekker vind

maar ja hij vind niet zoveel lekker dus idd erg lastig

afgelopen vrijdag is gerrit ook geholpen aan zijn haakjes

ik was ook blij toen het weer achter de rug was

ik denk dat ieder baasje daar last van hebt

sterkte morgen met wachten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo het is achter de rug. Er zaten toch wel flinke haken. Bij de couveuse waarin opa lag vertelde de assistente hoe het was gegaan en dat zijn oog wat viezig was en dat we daar een zalfje voor kregen. In die tijd dat ze praatte lag opa lekker languit onder de warme lamp en reageerde niet. Dat ze de couveuse inmiddels geopend had interesseerde hem ook niets. Toen ik begon te praten sprong hij in de benen en kwam meteen naar het deurtje. Geweldig hoe hij op mijn stem reageerde!(denk toch echt dat hij blind/slechtziend is). De traanbuis was mooi open dus de rommel kan wel afgevoerd worden. Hij moet nog wel even binnenblijven dus zit hij nu met Woeps in de badkamer. Woeps is knorrig en opa ligt in de wc. Heb nu net Woeps toch even apart in de douchecel gezet, anders kan ik niet zien of opa keutelt. Hij wil nog geen biks, maar vindt het papje van SS-poeder met water heerlijk! Hij heeft al even een wilgentak geprobeerd en een stukje wortel, maar dat was beide nog geen succes.

Hij heeft voor zijn oogjes Casavan oogzalf gekregen en daarvan moet hij regelmatig een drup op zijn ogen.

Kent iemand die zalf?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Hij zat zich net heel uitgebreid te wassen, vooral zijn oren en daarbij nieste hij wel een keer of 4. Zou het dan toch snot zijn? Na het wassen werd het krabben aan de oren.Had hij de afgelopen tijd door de haakjes misschien teveel pijn om te reageren op andere kwaaltjes .... maar volgens de DA was zijn huid mooi en rustig. Aan de andere kant, ik heb hem nog nooit zo ontspannen zien liggen als daarnet, na een mooie rol. Ook dat heb ik hem niet eerder zien doen. Hij zat altijd als een bolletje in elkaar.

Er zijn ook nog geen keutels!

Maak ik me nou teveel zorgen, hopelijk om niets, of wordt het nog vervolgd?????? Ik weet het even niet zo goed

aangepast door Jeannine
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Jeannine,

Mijn konijn is donderdag ook geholpen aan haken, bij hem waren ze wel in het wang gegroeid. Mijn konijn wast zich nu ook wat meer en ligt vaker plat. Hij krijgt wel nog pijnstiller. Na een narcose denk ik toch dat ze zich even vermoeider voelen, net als mensen. Zolang hij gewoon keutelt en eet zou ik het even bekijken. Heb je ook een vervolgafspraak staan? Wel frapant dat ook mijn konijn zich meer wast en nu plat gaat liggen.

Groetjes Eveline

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zit nog niet veel fut in, maar dat zat er hiervoor ook niet. Dat niezen zit me niet lekker. Vandaag heb ik hem niet meer horen/zien niezen. Ik ontdekte net bij 1 van de andere konijnen ook een wittig vliesje in de ooghoek.

Kan ik die prefentief ook een druppel in het oog doen?

Mijn vraag blijft staan: Zou het toch niet snot zijn? En zijn die druppels dan voldoende?

We hebben geen vervolgafspraak voor opa Snow

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja hoor, prima zalf. Gebruik het regelmatig. Vervelend dat hij flinke haken had, maar niet ongewoon voor oudere konijnen. Wel iets om goed in de gaten te houden. Volgens mij doet hij het prima verder, biks komt vanzelf wel weer!

@ Dollie: ik had je een PB willen sturen maar je mailbox is vol, dus probeer ik het maar even zo:

Gisteren reageerde je positief op de vraag of iemand de oogzalf Casavan kende. Kun je me ook vertellen waar die zalf voor gebruikt wordt? Is dat voor geirriteerde oogjes bij bv haakjes of ook bij snot? Ik blijf me toch een beetje zorgen maken over mijn opaatje Snow. Daarnet ontdekte in bij 1 van de andere konijnen ook een witachtig vlies in 1 ooghoek. Zou het iets besmettelijks zijn? Kan dat toch snot zijn?

Kan ik die zalf hier ook voor gebruiken?

Ik hoop dat je me wat verder kunt helpen

groetjes Jeannine

Link naar reactie
Delen op andere sites

cavasan is idd een goede zalf!

er zit vitamine a in wat er voor zorgt mocht er een beschadiging op het oog zitten dit snel geneest. en er zit een antibioticum in wat een mogelijke infectie te lijf gaat :)

belangrijk om niet een te grote knijp in de tube te geven want dan lopen ze nog wel eens leeg *zucht*

dat de haartjes uitvallen komt omdat de zalf dan niet helemaal in het oog zit

bij het zalven nadat er een drupje zalf in het oog is gekomen even de oogleden erover heen halen ( als een oog wat sluit) 3 tot 4x daags

bij het andere konijn denk ik idd ook het 3de ooglid

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reacties. De oogjes zien er heel naar uit nu, heel viezig.

Helaas geeft nog niemand antwoord op de vraag : wordt het alleen gebruikt bij irritaties van het oog of ook bij snot?

Bij het andere konijn zie ik het al niet meer.... tja soms wat overbezorgd denk ik

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, bij snot heb ik het nog nooit gezien/gehoord/gebruikt. Misschien wanneer snot irritatie veroorzaakt heeft, maar niet als enige behandeling. Als hij blijft niezen, dan zou ik even terug gaan. Fred nieste ook wat de laatste weken, natte neus af en toe. (Geen snot, gewoon transparante uitvloeiing.) Na een AB kuur i.v.m. abces aan zijn voet is het over nu..

Verder heeft Tash het al wel beantwoord. Ik heb het voor een beschadigd oog gebruikt maar ook voor irritatie om het oog, oogontstekingen.. Zelfs Snorremans kreeg cavasan voorgeschreven. Sorry voor mijn volle inbox :he::$

Naar hè! Fred had vorig jaar last van zijn oogjes, althans, zijn oogranden waren enorm geïrriteerd. Met de oogzalf was het helemaal niet leuk meer.

IMG_1344.JPG

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vannacht zag ik hem voor het eerst weer eten van zijn SS. Ook heeft hij een stukje witlof en een stukje brood geknabbeld. Het lijkt dus goed te gaan. Minder blij is hij met het regelmatig zalven van zijn ogen. Om hem te paaien krijgt hij daarna een beetje SS prut, dat vindt hij heerlijk. En ach, hij mag best wat dikker worden dus dat blijven we maar even volhouden zo. Hooi eten doen hij niet. Van de week maar eens wat kruidenhooi halen, kijken of dat er wel in gaat.

Vanmorgen heb ik Woeps en opa Snow weer lekker samen in de flat buiten gedaan

aangepast door Jeannine
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .