Ga naar inhoud

M&M hebben geknokt -> Maaike houdt ineens kopje scheef


Elvje

Aanbevolen berichten

  • Reacties 113
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Wij hopen ook dat dit het laatste is... liefst voor de rest van het jaar ;)

Ik heb net nog wat PerenPrut gegeven, uitgesmeerd over de bodem van hun groentebak (grote hondenbak) Maaike viel er op aan, maar ik deed ook gewoon overdreven enthousiast :P De bak is helemaal schoongelikt en kan zo de kast weer in.

Morgenochtend gaan we het op die manier proberen. Milo met een bak, Maaike uit de groentebak. Dat wordt nog leuk, want ze willen dat natuurlijk altijd net wat anders doen ;) Handig die verschillende dosissen ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

2-0 :party:

PerenPrut P. ging er als een ware delicatesse naar binnen. Vanavond iets minder PerenPrut, want het is net wat veel voor Maaike. Enige moeilijkheid is voorkomen dat Milo alle PerenPrut opslobbert. Echt een man met een missie op dat moment.

Zo'n grappig geluid ook :rofl:

Wat een uitvinding, thanks Loesss!

Met Maaike gaat het verder goed. Het gestoei van gisteren en eergisteren heeft gelukkig niet veel schade aangericht. Ze bedelt nog steeds om snoepjes. Ze springt alleen niet meer op dingen. Hmmm. Misschien komt dat wel weer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad!

Sterker nog, het gaat met heel veel smaak naar binnen. Inderdaad smakken. Maaike maakt bij het drinken ook altijd allerlei geluiden, dat doet ze hierbij ook, waarschijnlijk omdat het allemaal vocht is.

En maar bedelen ^^ Soms is het echt een zegen dat ze niet kunnen praten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij het geluid van een lepeltje tegen glas gaan mijn konijnen nog steeds op twee pootjes staan.

Hierrrr met dat fruithapje!

Ik vrees ook dat als konijnen konden praten er veel geschooi om eten bij zal zitten. Baasje, ik wil biksjes... Baasje, ik heb liever kruidenhooi dan gewoon hooi... Baasje, ik heb vandaag liever witlof dan andijvie... Baasje, hier met die snoepjes. En wel nu!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik bereid het heel bewust beneden voor... ze worden zo gek en zo opgewonden dat er veel te veel onrust ontstaat. Bang dat de ander het al heeft, omdat het zo lang duurt.

Cisaral snel op een blaadje andijvie van een weekje terug ging nog net, maar dit prepareren kost net iets meer tijd ;) Twee konijnen die als een gek aan je voeten staan te stuiteren.

Ze zijn in hun lichaamstaal al zo duidelijk wat ze willen... volgens mij worden we echt gek als ze zouden kunnen praten :P Baaahaaahaaas, eten! Je ziet ze gewoon ongeduldiger worden :P

Als ik drinken heb gehaald en zij denken dat het voor hen is, laat ik ze wel eens snuffelen (ben ik er meteen van af) Je ziet die snuitjes gewoon van: BAH! ^^

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat was gewoon geen doen geweest. Dat vreet energie en laat ik daaraan al een flink gebrek hebben ;) En als ik moet werken, is het helemaal geen doen. Bij Milo wil het wel, hij is er natuurlijk ook niet mee eens.. ;)

Nu zijn ze alleen maar blij met me, jéé wij krijgen Perenprut. We gaan er ook een duidelijke structuur van maken, anders word ik gek van ze :P

Verwacht dat het over een dik uur weer vlot naar binnen gaat :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje, arme Maaike!

Qua duur van de behandeling sluit ik me aan bij Dollie.

Daarbij refereer ik nog even naar de laatste datasheet van de Panacur konijn.

Daar hebben ze het over een veiligheid tot 30 dagen behandeling. Die gegevens zijn gebaseerd op een interne studie. Die interne studie is spijtig genoeg nergens te vinden en niemand spreekt zijn eigen product tegen. Alleen hebben meerdere DA'en me al gezegd dat die studie zou aantonen dat de kans op onderdrukking van het beenmerg plots heel erg toeneemt na 30 dagen panacur. Waar het risico voor 30 dagen bijna nihil was, krijg je heel plots een exponentiële stijging. Daarom raad panacur in zijn bijsluiters maar een behandeling voor 30 dagen aan.

In uitzonderlijke gevallen kan na een kuur van 30 dagen een nieuwe kuur gegeven worden als er wel een tussenpoze zonder panacur is geweest.

Net door die studie zijn er hier wel wat DA'en die nu bij EC een behandeling van 28 dagen aanraden (waar het voorheen idd vaak nog 6 weken werd gegeven met het idee dat panacur zeer veilig is én blijft).

Daarnaast snap ik niet waar ze het vandaan halen dat 2x daags geven een beter effect geeft. Er is op dit moment (naar mijn weten) nog nergens een studie die zegt dat het zin heeft om de dosis te spreiden over 2x.

Zo ook nergens een studie die zegt dat het zin heeft om de dosis de 1e 2 weken te verdubbelen. Wel is de werkzame dosis een tijd terug bepaald (Harcourt-Brown) op 20mg/kg en werd gezegd dat het geen zin had om meer te geven, maar dat het ook niet echt kwaad zou kunnen.

Succes met Maaike!

Waarschijnlijk moet ik je dit niet zeggen, maar hou je nog wel in de gaten of ze goed blijven reageren op de PerenPrut?

Die suikers kunnen zelfs bij een gezond konijn de darmflora totaal verstoren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jup, ik hou zeker goed in de gaten of ze goed op PerenPrut reageren. Ze hebben gisteren naar mijn visie te veel gehad, om te wennen aan perenprut. Vanavond schroeven we het al een beetje terug. Maaike heeft nu door dat PerenPrut met P. lekker is ;) Ze krijgen 2x per dag 2 kleine theelepeltjes.

Ik ga volgende week even overleggen met de DA over die Panacur en de 28 dagen.

Wist het op dat moment dat ik bij de DA zat niet meer zeker, dan ga ik niet in discussie met hem, maar heb er nu wel redelijk wat over gelezen :).

Heb ook niet het idee dat Maaike er heel erg aan toe is. Voor zover ik het kan beoordelen hou ik het bij 'licht' of 'snel erbij'. Maar ik heb natuurlijk ook niet echt vergelijkingsmateriaal, alleen dingen die ik hier op het forum zie en lees.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had Maaike helemaal ingeklemd. Is ook de enige manier om iets te willen bij haar. Kreeg ik al iets naar binnen, slikte ze gewoon niet. Schoot niet echt op. Ik had ook lekkers klaar liggen, maar dat is met bak en al de kamer doorgevlogen en mevrouw was verdwenen.

Waarom smaakt dit gewoon niet net zo lekker als Cisaral? Daar deden ze een moord voor :P

Och, echt oorlog voeren is het dan! Zeker als ze het dan zo vies vinden... Als het nog 'te doen is' volgens hun, dan gaat het nog, maar als het te smerig is krijg je niets meer gedaan. Zeker niet bij van die dametjes die nog al sterk zijn in hun eigen willetje ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maaike slaat helemaal in paniek als je haar oppakt. Dan ben ik ineens een monster, een roofdier, dus zij probeert alles, maar dan echt alles om te vluchten. En als je dan eindelijk iets met haar kan, heeft ze zich overgegeven. Pure angst. Alsof ze erbij neerlegt dat ze dood gaat. Springt ze ook niet meer weg. Dat wil ik niet en als het even te vermijden is: graag!

Vanavond ging het er weer vlekkeloos in. De bodem uit de bakjes is er nog net niet uitgelebberd. Ze hebben iets minder Perenprut gekregen, morgen nog een klein beetje minder. Ze moeten natuurlijk niet last van hun buik gaan krijgen ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, dit is ook het eerste konijn hier in huis dat zo heftig reageert. En dan is het inderdaad heel fijn dat je ze kunt verleiden met Perenprutje. Ze hebben gelukkig goede darmen, dat is echt een zegen.

Zij zijn helemaal blij als ze medicatie krijgen, zij denken positief over mij: wij krijgen iets lekkers van baasje. Dus ik ben ook blij ^^

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad :) Hopelijk blijft dat zo.

En ik denk dat ik al heel snel een erg bang konijn zou hebben... en een boze Milo, want kom niet aan zijn vriendin! Daarin is hij dan weer een man :P

Volgens mij zijn ze wel blij met jouw tip. Morgen gaan we op zoek naar een nieuw potje, want we moeten natuurlijk niet zonder komen te zitten. Gaan we opnieuw voor peer of proberen we iets anders? Hmmmm

Link naar reactie
Delen op andere sites

Appel kunnen ze ook goed hebben, had dus kunnen kiezen voor appel/peer, maar dan is het afwachten of ze dat net zo lekker vinden :P

Ik heb dus potjes Perenprut gehaald :P En het huismerk viel ook in de smaak. Ik probeerde wat minder Perenprut te geven ivm suikers, maar het was te weinig. Maaike haalde haar neusje er voor op. Wat een troela. :P

Gelukkig doen ze het er nog altijd super op. Geen keutelproblemen, ik vind geen BDK's.

Met Maaike gaat het verder super. Ze is vrolijk, ligt lekker. Ze springt alleen niet meer op bed. Geen kriebeltje meer voor het slapen gaan haha. Eigenlijk mis ik dat wel :P Geen Maaike die vindt dat ik m'n nest uit moet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .