Ga naar inhoud

Luna, Tygo, Jur en Fenna naar de dierenarts


Niek

Aanbevolen berichten

Haar oogje is nog wat nat, maar ziet er niet ontstoken uit. Ik denk dat het allemaal wel meevalt. Ik raak alleen altijd zo snel in paniek als het de konijnen betreft. Ze zijn zo kwetsbaar en het liefst wil ik natuurlijk dat alles gewoon in orde is. Het oogje valt nu wel mee, maar toch is het niet zoals het hoort te zijn, dus dan maak ik me meteen zorgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 980
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Heel begrijpelijk na alle bezoekjes aan de DA die je met haar hebt mogen afleggen.

Tygo is wel een man die weet wat hij wi: Aandacht, en wel nu! :P

Mijn nijntjes bijten mij ook wel eens zachtjes als ik in de weg zit. Doen ze ook bij de hond.

Muffin is eigenlijk de enige van wie ik nog nooit een kleine knaag heb gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jur is heel gemakkelijk met andere konijnen. Vooral Tygo en Fenna zijn goede vriendjes van hem. Luna heeft soms wat last van hormonen en dat reageert ze af op Jur en dan geeft hij wel aan dat hij dat niet wil. Al hoewel het lang duurt eer hij er tegenin gaat. Luna mag ver gaan voordat Jur er echt genoeg van heeft....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kwam vandaag dit topic tegen:

http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?59410-aanhoudende-quot-snot-quot-en-ademhalingsproblemen&highlight=snot

Als ik de reacties van Aniek lees dan ben ik bang dat we het bij Luna ook verkeerd aangepakt hebben. Bij Luna zijn we ook eerst diverse AB gaan proberen ipv Duploinjecties ... als ik het goed begrijp hebben die injecties nu ook minder effect, omdat er eerst andere dingen geprobeert zijn en het dus waarschijnlijk toch al chronisch is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op dit moment heeft Luna een schoon neusje. Haar oogje is wel nog vochtig en vandaag hoorde ik haar ook weer meerdere malen niezen ... indien ze weer een vieze neus krijgt ga ik terug naar de DA en dan wil ik dus dat het verder onderzocht wordt zodat de juiste behandeling gegeven kan worden. Ondanks dat het inmiddels waarschijnlijk chronisch is wil ik toch echt alles geprobeerd hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is nog altijd hetzelfde met Luna. Het is niet erger geworden, maar ook niet helemaal over. Haar oogje traant soms en ze niest nog steeds. De ene dag wat meer dan de ander.

Ik ben met deze hitte zelf ook minder op BB. Ik zit lekker veel bij de konijnen (ze hebben echt de fijnste plek in de tuin) en geniet heerlijk van ze. 's avond veel aandacht voor de honden als het wat afgekoelt is, want in de hitte is het voor hun ook niet uit te houden om lang te wandelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien heeft Luna ook last van de pollen buiten? Dribbels allergisch boor hooi en veel bodembedekkers maar nu ze af en toe buiten zit heb ik gezien dat ze dan ook regelmatig niest. Denk dat ze dan net als mij een soort hooikoorts heeft. Geen idee of dat kan maar daar lijkt het in ieder geval op :yes:

Als ze last van pollen heeft zou het niet zo lang moeten aanhouden toch? Ik ben nu inmiddels al 1 jaar bezig met Luna en haar verkoudheid, snot en ontstoken/natte oogjes. Het gaat wel periodes beter, maar ze heeft er ook in de winter last van gehad... als het een hooiallergie zou zijn dan zou ze dat al altijd gehad moeten hebben, maar ik heb Luna nu al ruim 3 jaar. Ze heeft er de eerste 2 jaren geen last van gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

OkƩ, dat gaat dan in het geval van Luna niet op. Dribbel heeft hier al vanaf het begin last van niezen maar dat is echt allergie dus dacht wellicht is dt bij jou ook zo. Hoop dat ze snel weer opknapt en je niet weer naar de DA hoeft...

Lijkt me wel lastig een konijn met allergie, want hooi zal ze toch moeten eten. Maar als ik bij Luna weer snot zie dan zal ik er een kweekje van laten maken. Mocht het dan geen bacterie zijn dan kan het misschien toch een allergie zijn, want ik bedacht me net dat mensen ook op latere leeftijd alsnog allergieƫn kunnen krijgen voor pollen, hooi etc. Dus misschien dat het bij Luna ook later ontstaan is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lastig is het soms wel. Heb haar gelukkig binnen zitten dus is het geen probleem dat ze geen bodembedekking heeft. Dat zorgt voor vel niesbuien. Het hooi probeer ik altijd zo goed mogelijk uit te schudden en ik zoek zakken op met lange sprieten. Dan heeft e er eigenlijk weinig last van. We af en toe een niesje tussendoor en regelmatig een wat vies neusje. Maar de anderen houden haar netjes schoon en het blijft echt alleen bij niesen, ze gaat niet zwaar ademen ofzo. Dat is waarom onze DA aankwam met het verhaal van allergie. Ze had al vrij lang last van niezen maar het sloeg nooit op haar longen, toen hebben we canailles geprobeerd mbt bodembedekking en kwamen we er achter dat het een stuk minder is zonder. Sindsdien let ik ook op hooi enzo.

Inderdaad kun je allergieƫn als mens ook op latere leeftijd krijgen, ik heb zelf pas sinds een jaar of 3 last van hooikoorts. Het zou dus kunnen dat het bij konijnen hetzelfde wekt. Je zou het eens kunnen overleggen met de DA. Anders is zon kweekje inderdaad wel een geod idee, hekje toch wat meer duidelijkheid..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Even een kleine update:

Met Luna gaat het nog steeds vrij goed. Haar oogjes en neusje zien er weer schoon uit, maar ze niest wel nog. De ene dag erger als de andere, maar ze is verder heel erg fit. Ze komt het beste door de rui van ze allemaal en dat wil ook wat over haar gezondheid zeggen toch?

Verder eet, drinkt en keutelt ze goed. Kortom; het lijkt een heel gezond konijntje op af en toe niezen na. Ik het het idee dat het haar totaal niet hindert.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, als ze verder gewoon lekker fit is en gewoon zichzelf is zou ik me niet te veel zorgen maken. Als ze er last van zou hebben zou je Het wel merken. E volgens mij is het zo dat snot meestal in vrij rap tempo erger wordt ipv wat jij omschrijft bij Luna. Moet zeggen dat ik het nog steeds veel vind lijken op wat dribbel heeft en daar doen we verder ook niets aan..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, Anne daar was ik dus ook aan het denken. Ik lees wel eens op BB dat konijnen longontsteking krijgen terwijl ze niet eens zo lang verkouden zijn of het lijkt zelfs vanuit het niets te komen. Luna heeft altijd schone longen bij ieder DA bezoek, dus als ze echt een bacterie zou hebben zou ze al lang doodziek moeten zijn. Kan haast niet anders.

Zo verder hebben de konijnen nu alleen hennepvezel in de toiletjes en ik heb nu hooi van zooplus dat tot nu toe het meest stofvrije hooi is dat ik heb kunnen vinden. De ren wordt 2 keer per dag helemaal geveegd. Meer kan ik er niet aan doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .