Ga naar inhoud

Luna, Tygo, Jur en Fenna naar de dierenarts


Niek

Aanbevolen berichten

  • Reacties 980
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Luna's oogje en neusje zien er nog goed uit, maar ik hoor haar wel steeds vaker niezen. Aangezien ze geen natte neus heeft lijkt het me eerder iets van stof dat haar irriteert. Het kan het dat ze gewoon gevoeliger is voor stof als de andere nijnen? Ik gebruik al hennepvezel in de toiletjes, dat kan ze beter verdragen als zaagsel. Daar kan ze namelijk niet tegen en dat gebruik ik al heel lang niet meer. In hooi zit altijd wel wat stof. Dat kan ik helaas niet helemaal tegengaan. Ik koop iig wel altijd losverpakte hooi. Ik heb het idee dat dit meer stofvrij is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nu zo'n grote zak met los hooi van Animal Plaza maar ik vind dat het erg stoffig is.

Veel meer dan het kruidenhooi van de Pet's Place dat ik normaal heb.

Gelukkig hebben mijn konijnen er geen last van en eten ze het alsof het het lekkerste op aarde is.

Ik heb eigenlijk al heel lang geen strak verpakt hooi gehad. Mijn nijns aten dat nooit. Dus zou niet weten of dat minder stoffig is.

In mijn toiletjes gebruik ik van die houtkorrels. Daar komt vrijwel geen stof vanaf. Ik vind het echt ideaal spul.

@ Luna :P: Je staat erg mooi op de foto. Zo moet Niek je wel meenemen op vakantie. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Houtkorrels heb ik ook een tijdje geprobeerd, maar helaas werd het hier gegeten ... Tygo vond het blijkbaar lekker ... maar het is idd vrijwel stofvrij!

De grote zakken hooi van Animal Plaza heb ik ook. Het wordt hier dus ook super goed gegeten, maar het is idd niet stofvrij. Als de zak leeg is ga ik toch eens andere hooi weer proberen. Kijken of het daar aan ligt. In principe eten de konijnen goed hooi zolang het maar heerlijk ruikt en groen is!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dribbel heeft ook een allergie. We dachten eerst dat het snot was en ze heeft er zelfs AB voor gehad. Het werd echter niet minder ondanks verschillende soorten. Het bleek uiteindelijk dat mevrouw allergisch is. Ze gaat niezen van allerlei soorten bodembedekking: hennepvezel, beuken snippers, stro. Ook korte stukjes hooi vormen een probleem. Als bodembedekking heb ik nu stro van supreme, dat is erg stofvrij en extra zacht. Het werkt erg goed voor mij omdat het veel absorbeert maar toch geen probleem oplevert voor Dribbel. Ik heb hier binnen ook vaak zonder bodembedekking maa kan me voorstellen dat het buiten lastiger is.

aangepast door Emilyrose
link verwijderd, zie regels
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zal bij Luna dan waarschijnlijk ook de reden van het niezen zijn... ze heeft nu namelijk echt geen snot meer. Ook haar oogje is niet meer ontstoken. (zie de foto van de wedstrijd, daar zie je het oogje dat steeds ontstoken was)

Ik gebruik nu buiten ook alleen bodembedekking in de toiletjes. Stro alleen in de winter. Het stro van supreme zal ik onthouden!

Ik heb hooi van supreme voor Lotje. Het hooi ziet er erg geel uit, dus voor de konijnen lijkt het me niet lekker, maar het is heel zacht en lijkt stofvrij. Lotje gebruikt dit om een nestje mee te maken.

Ik heb vandaag nog verschillende zakjes kruidenhooi gehaald voor de konijnen. Een zakje heb ik open gemaakt en leek ook stofvrij.

Helemaal zal ik het toch niet kunnen tegengaan, maar voor Luna wel zo prettig het ze stofvrij mogelijk te houden.

De konijnen zitten eigelijk ook een hele dag hooi te eten. Ze komen bijna niet bij de hooiruif vandaan. Tenzij het hooi op is of ze zijn even een dutje aan het doen, maar dat duurt niet lang aan gezien ik het steeds bijvul. Er wordt dan steeds weer op aangevallen alsof ze nooit iets krijgen! Op zich erg prettig zo'n hooimonstertjes, goed voor hun tandjes en kiezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De kruidenhooi die ik gekocht had valt zeer goed in de smaak. Mijn konijnen zijn er erg dol op en is het stofvrij. Ik heb Luna dus al 2 dagen niet meer horen niezen. Kan toeval zijn of het ligt toch echt aan het hooi. Het hooi wat ik nu heb is van Kenner.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had altijd Happy Home kruidenhooi. Dat vond ik ook goed stofvrij.

Gelukkig kunnen die van mij aardig goed tegen stof. Moet zeggen dat er erg veel van dat Animal Plaza hooi doorheen gaat.

Komt waarschijnlijk ook door Fudge haar hooi/water dieet :P

Maar fijn dat Luna niet meer heeft geniest. Toch een soort van hooikoorts dus :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik las in een ander topic dat er kruidenhooi waarschijnlijk niet in grotere verpakkingen is. Wel bergweidehooi. Dat eten ze hier dus ook graag. "Gewoon" hooi wordt hier minder goed gegeten. Binnenkort eens een zak bergweidehooi bij zooplus bestellen. Die wat Kirsten ook heeft.

Even een hele andere vraag; ik had voor de konijnen een gevlochten speelbal gekocht. Maar op de verpakking staat dat ze er niet van mogen eten? Dat lijkt me lastig, want ze zullen het waarschijnlijk compleet vernielen en opeten! :mdr: Iemand een idee of dit echt kwaad kan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb hier ook een gevlochten speelbal kostte iets van 2.25

niemand wilde hem hebben haha

nu ligt hij bij jesse en evelien en die zijn hem eindelijk aan het slopen

ze zijn nog steeds gezond:mdr:

maar dat kan toch nooit kloppen konijnen zijn toch juist slopers

daar zijn die dingen juist voor bedoeld

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vond het ook al erg vreemd, maar dacht; vraag het maar voor de zekerheid! :mdr:

Op de verpakkind staat namelijk; let erop dat uw knaagdier, terwijl hij speelt, geen deeltjes van het speelgoed opeet. Gebruik het speelgoed niet meer als het beschadigd is.

Mochten de konijnen het niet interessant vinden, vindt Lotje het misschien wel leuk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij staat dat op vrijwel alle speeltjes ;) De fabrikanten dekken zich tegenwoordig helemaal in.

Meestal mag het ook alleen maar onder toezicht gegeven worden. Mijn konijnen beschadigen zich niet aan speelgoed, dat doen ze wel met andere dingen haha :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .