Ga naar inhoud

Zwaar ademen


Vloems

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ben benieuwd of iemand mij duidelijkheid kan geven over een van mijn konijnen. Ik heb hem een half jaar geleden uit een opvang gehaald, waar hij in een huis zat met heel veel katten en waar veel gerookt wordt. Het is een vreselijk lief mens en het is ook niet haar bedoeling, maar het kon niet anders.. maar het kan natuurlijk niet goed zijn voor een konijntje. Dus alsjeblieft, ga hier niet over vallen, ik weet hoe het er daar aan toegaat en nu zit er geen konijn meer binnen.

Nu denk ik dat hij iets aan zn luchtwegen mankeert; hij kan heel zwaar ademen, alsof er niet genoeg lucht door zn luchtpijp past. Dit is alleen wanneer hij in elkaar gedoken slaapt of zich druk maakt. Hij is ook te dik, dus kan het deels daardoor komen...hij is al afgevallen,door n 'dieet'. Hij is een maandje terug een soort van gaan hoesten steeds en toen ben ik naar de da geweest, heb toen n ab kuur meegekregen, ben na die kuur terug geweest en heb nog een kuur meegekregen. Het hoesten is helemaal weg, naar nu ademt ie dus soms nog zwaar. Het rotte is, dat ik niet zo goed terug kan halen in mn herinnering of hij voor het hoesten ook al af en toe zo ademde.

Hij is totaal niet ziek verder, huppelt lekker, verzorgt zichzelf en eet en drinkt heel goed. Mijn twijfels over wat ik nu verder moet doen zijn daarom groot. Mijn vragen zijn daarom; wat zouden jullie hier verder mee doen? Nogmaals langs de da? Maak ik het misschien wel erger dan het is? En heeft iemand ervaring of kennis op dit gebied?

Bedankt alvast!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, hij heeft niks van afscheiding, al klinkt het soms wel alsof er snot in zn neus zit, ook niks aan zn oogjes te zien oid.

Hij heeft wat stro in zn hok en altijd een flinke hand hooi van de boer. Verder heeft ie alleen in zn wc een minimale hoeveelheid zaagsel,omdat ik dacht dat het stof daarin ook niet bevorderlijk is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er bestaat een mogelijkheid dat hij allergisch is voor hooi/stro of zaagsel. Kun je misschien eens een andere bedekking proberen? Ook in het toilet? Ik heb ze hier op houtsnippers zitten en houten kattenbakkorrels.

Wat ook kan, is dat hij een nasleep heeft van de infectie toen. Ik heb hier een konijn met chronisch snot, ik heb vanalles met hem geprobeerd, zelfs bij specialist geweest. Maar die krijgt het helaas ook niet weg. Mijn konijn heeft ook een snurkend geluid, net of er snot in zit. Hij is alleen niet kortademig of benauwd. (verder ziet hij er ook supergoed uit en eet goed en lijkt verder gewoon een supergezond konijn)

Het kan zijn dat je konijn nog eens behandeld moet worden met antibiotica, ik weet niet welke je hebt gehad pas geleden? Ik heb uiteindelijk Duplocilline gekregen, dat is een behoorlijk zware antibiotica maar hielp wel om de infectie weg te krijgen.

Maar dit moet je uiteraard wel in overleg doen met de dierenarts, ik ben geen arts dus kan niet zeggen wat de oorzaak of het probleem is, maar ik noem maar een paar opties ;)

Hopelijk heb je er wat aan, ik persoonlijk raad je aan om het nog eens met de dierenarts te bespreken.

Zijn de longen eigenlijk ook bekeken vorige keer? Klonken die goed en schoon?

aangepast door Domino
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankje Domino, het klinkt inderdaad als een vergelijkbare situatie. Een andere bodembedekking is wel een optie. Waar haal je die houtsnippers dan? Is het niet erg als hij die gaat opeten of op knagen?

Vorige keer heeft ie enrofloxacin gehad...de dierenarts heeft ook beide keren naar zn longen geluisterd en dat klonk niet zoals het hoort, ze was na die eerste kuur dan ook niet tevreden over hoe zn longen klonken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan ook een longontsteking zijn, zeker als de longen niet goed klinken.

Je verhaal doet me denken aan mijn vorige ram, die nieste regelmatig, maar een oorzaak kon ik niet vinden.

Het werd wel beter met andere bodembedekking.

In juli werd hij ziek zonder dat er een oorzaak gevonden was. Eind augustus weer, waarbij hij op een gegeven moment zwaar ademde en het ook benauwd kreeg. Röntgenfoto's laten maken. Toen bleek hij vocht achter zijn longen te hebben. Dit kan een longontsteking zijn, maar ook een tumor of, zoals bij ons waarschijnlijk zo was, het hart. Ontsteking zou met Duplo te behandelen moeten zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .