Ga naar inhoud

Asha's vachtje


Evee

Aanbevolen berichten

Asha heeft wat kale plekken in haar vacht, en die lijken groter te worden. Nou viel het me ook op dat er allemaal witte schilfertjes zitten rond die plekken. Ik denk zelf aan iets van schimmel of een andere huidaandoening. Dat word woensdag dus even een bezoekje aan de dierenarts om het na te laten kijken, en als het kan haar gelijk maar te laten enten dan. Jullie horen er nog van!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Asha leeft alleen en ik was netjes mn handen. De katten komen wel in haar buurt, maar hebben nog nergens last van.

Ik ga vanavond naar de dierenarts, morgen kan ik niet, dan heb ik rijles, en ik wil niet tot donderdag wachten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Asha heeft schurft, en dat heeft ze denken we al vanaf dat we haar hebben (haar vacht was daar al slecht). Het hooi en stro dat wij geven is verder schoon, de andere konijnen hebben er geen last van. Het is ook niet besmettelijk voor ons of voor de katten. Schurft is alleen overdraagbaar na intensief contact met een drager er van, en aangezien ze niet met onze konijnen in aanraking is geweest hebben die het als het goed is ook gewoon niet gekregen.

Ze heeft een prikje gehad en over 10 dagen moet ik even met haar terug.

Asha heeft ook haar inentingen gehad vandaag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha, ja ze ligt daar wel lekker! :)

Evee,ik weet dat schurft bij mensen ook wel eens voorkomt. Jij zei dat volgens da jullie het niet kunnen overkrijgen. Is dit dan een soort schurft die mensen niet kunnen krijgen?

Ik ben zelf niet meegeweest naar de dierenarts, maar Edwin had het nagevraagd en de dierenarts had hem verzekerd dat katten en mensen het niet kunnen krijgen, ik dacht ook al van dan is dit vast een bepaalde vorm waar mensen en katten dan niet vatbaar voor zijn ofzo? Ik heb het dus niet na kunnen vragen :P Doe ik bij het volgende bezoek!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Schurft bij dieren is vaak een andere vorm dan bij mensen. Deze schurftmijt kan soortgebonden zijn en vaak wel bij de mens op de huid voorkomen en rondkruipen maar graaft dan geen gangetjes dus veroorzaakt geen schurftplekken of besmetting.

Behandeling van het besmette dier is dan voldoende om de klachten bij de mens te doen verdwijnen.

Voor elke diersoort is er dus een andere mijt verantwoordelijk, alhoewel sommige mijten ook over kunnen gaan op andere dieren. Mensen kunnen er ook last van krijgen! Zeer incidenteel kan de kattenmijt problemen geven bij het konijn. Cheyletiella parasitovorax is de konijnenmijt, die ook andere dieren en de mens kunnen besmetten. Ik zou dus toch nog eens navragen wat voor mijt ze heeft bij je da?

Voor de schurftmijt over te dragen is ook langdurig contact nodig. Ik zou dus wel je katjes voor de veiligheid even uit de buurt houden en zelf toch ook opletten. Goed de handen wassen na contact met Asha of handschoentjes dragen tijdelijk.

Huidschimmel bij dieren is dan weer erg vaak erg besmettelijk, ook voor de mens.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Vandaag voor een 2e prik geweest, het is tot nu toe alleen nog maar erger geworden. Over 10 dagen moeten we weer voor een 3e prik terug, en tussen die tijd moet het verbeterd zijn.

De dierenarts is bang voor een schimmel bij haar schurft, en dan zijn we niet blij in huis, want schimmel is besmettelijk voor mensen, katten, muizen en andere konijnen.

Ik heb ook navraag gedaan naar asha's hartje na een gesprek dat ik afgelopen week met caroline had over Falco, bruintje en asha en hun aparte gedragskenmerken (zwaar ademen, de hik hebben en nog meer van dit soort dingen) en hoe dat verband kan hebben met hartproblemen.

Mijn dierenarts kan foto's en een ECG maken, maar ze hebben weinig ervaring met konijnen wat dit betreft en de cardioloog waar ze dingen naar doorsturen heeft ook eigenlijk alleen met honden en katten te maken. Mochten we dit van Asha dus verder willen laten onderzoeken moeten we zelf even verder rondkijken naar specialisten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heej wat een gedoe met Asha joh !

Dat het ook helemaal niet beter geworden is en alleen maar minder klinkt ook wat zorgelijk..Vervelend dat er dan meer konijnen misschien risico kunnen lopen.

Al heeft op de feiten vooruit lopen weinig zin nu, het speelt toch door je hoofd denk ik..

Wie weet gaat het nu toch een beetje de goede kant op...hoop het maar..

Al met al heb je toch een zorgenkonijntje...niet echt wat je voor ogen had hè..

Link naar reactie
Delen op andere sites

jeetje zeg! ergens was het te verwachten he evee. Asha komt ook van een banale situatie. Gelukkig ben jij er om haar te verzorgen. Veel sterkte en idd opletten voor besmettingen. Tijdig preventieve behandelingen vragen en altijd handschoenen dragen. Je kan in een tankstation zo van die plastic handschoenen gratis aftrekken :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .