Ga naar inhoud

gegrepen voor vos


goldyp

Aanbevolen berichten

Ik hoop dat die orthopeed kan helpen. Ik zou zelf ook alles ervoor over hebben.

Wat ik niet snap: wat is er precies afgebroken? Is er echt een wervel doormidden of los van een andere wervel (dwz: een gebroken nek), of is er van een wervel een stuk van bijvoorbeeld de zijkant afgebroken, maar zitten alle wervels nog wel aan elkaar vast? Hoort die pees aan de nekwervels vast te zitten en zit hij nu los? Of zit de pees nog vast maar 'loopt' hij niet goed meer door de breuk?

Misschien heb je hier geen antwoord op hoor maar ik zou het graag wat beter snappen. Als dat voor jou niet geldt, dan laat maar hoor. Het gaat nu even om jullie. xxx

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 175
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Heb je al telefoon gehad? Het zou natuurlijk ook kunnen dat hij toch geneest door de medicatie en hokrust. Dat dat breukje vanzelf

weer aan elkaar groeit. Wel heel moeilijk want zoals hij is, lijkt het hopeloos, maar dieren kunnen je soms verbazen met herstel.

En dan zou ik nog even wachten met hem inslapen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou vanavond pas om kwart voor 8 gebeld door da, ze had niet eerder antwoord gekregen vd gespecialiseerde orthopeed in Oisterwijk op de door haar doorgestuurde fotos van Droppie.

Verhaal is nu de orthopeed heeft wel ervaring met soortgelijke ervaring met het opereren van hetzelfde euvel bij jonge hondjes( vraag me niet hoe dat die er dan aan komen) en is dus bekend met de techniek, bij konijnen is het eigenlijk nog nooit eerder gebeurd, hij durfde de uitdaging wel aan, feit is wel dat droppie wel respons geeft op prikkels maar wel heel erg afwezig lijkt dus waarschijnlijk ook hersenschudding heeft, morgen moet even beoordeeld worden ofdat het opereren voldoende kans geeft op voldoende herstel. Of Droppie 100% wordt is nu nog niet over gepraat. Hoop doet leven dus we gaan iig morgenvroeg met Droppie naar de kliniek. Uit zichzelf genezen is uitgesloten het is helemaal doormidden, ik weet niet precies hoe het heet maar het is een uitsteeksel vd wervel waar de pees aanzit die het hoofd laat bewegen, een stuk bot met daaraan die pees is dus eraf gebroken.

Ik heb er wel een dubbel gevoel van gekregen want wat doe je als Droppie bijv. maar 50% geneest en niet meer de dingen kan doen die hij zo graag doet? Je zou hem moeten kennen Droppie is een echte persoonlijkheid geen huis tuin en keukenkonijn die eigenlijk heel bewust bepaade gewoontes heeft, ik hoop dat hij daar niet beperkt in raakt.

maar hoe dan ook uiteraard gaan we tot het uitertste maar wel droppie waardig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb wel het idee dat je nu een duidelijk beeld hebt van wat er met Droppie aan de hand is én dat daar adequaat op gereageerd wordt.

Nu is het aan Droppie en aan het verwachtingspatroon wat een konijnwaardig leven voor hem/haar (?) is.....

En dat laatste is een hele lastige...........

Ik wens je er sterkte mee...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een verhaal, en wat is droppie sterk. Echter, ik denk zelf dat je goed moet overwegen hoe droppie hier uit zou komen en wat voor leven hij heeft. Soms is het beter om een konijn in te laten slapen vanwege al het pijn, stress en het vooruitzicht dat hij misschien niet meer kan doen zoals een konijn doet. Ik wens je heel veel sterkte. Ik begrijp dat je er alles aan wilt doen om droppie te helpen, maar soms heeft een konijn te veel pijn........ Succes en ik ben benieuwd hoe het verder gaat!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel veel sterkte voor jullie en voor Droppie in de komende tijd. Wat een geluk heeft dit nijntje dat hij bij jullie woont en het beste voor hem willen.

Volgens mij gaan alle BB-ers duimen voor Droppies herstel (de andere optie is pas voor later, hoor). Hij heeft al laten zien dat hij graag bij jullie wil blijven en hopelijk kan de orthopeed een staaltje superchirurgie laten zien... Go Droppie!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jee wat een heftig verhaal! Zomaar een vos in je achtertuin! En dan die lieve Droppie zo ziek en zielig... Ik hoop van harte dat de orthopeed jullie kan helpen en dat Droppie weer opknapt! Als ik het zo hoor wil hij echt nog wel langer bij jullie genieten, dus hij zal er voor vechten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een update

Vanmorgen gepoogd een afspraak te maken voor een operatie in oisterwijk helaas de arts die gisteren de foto's beoordeeld heeft is vanaf vandaag een lang weekend op vakantie, nou ja had hij gisteren ook wel kunnen melden lijkt me.

In overleg met de konijnendokter uit Vught heeeft zij overleg gehad met kliniek utrecht, ik mocht gelukkig meteen komen.

Ben om negen uur vertrokken om droppie op te halen bij de konijnendokter, hij was tijdens het autorijden mooi steeds wakker en ik vond het fijn om even met hem alleen te zijn.

In utrecht hebben 2 artsen hem bekeken en hun diagnose was een gebroken nek, omdat ik aangaf dat droppie al bij voorbaat opgegeven is en een operatie een kleine kans zou bieden werd er een hele goede ortopeed bij gehaald.

Na wee rlang wachten en uitvoerig bestuderen vd foto gaf de ortopeed mij wel gelijk we hebben niks meer te verliezen( behalve een smak geld, hij kon niet aangeven wat de operatie zou kosten maar ik had daar zelf helemaal geen zin meer in om daar uitvoerig te over te praten, geld zien we later wel.) Ik wilde maar 1 ding droppie die kans geven en opereren dus.

NU DUS

oOm drie uur zouden ze met hem gaan beginnen, helaas zijn er 3 moeilijke punten.

1e de narcose voor konijnen heel lastig

2. is er voldoende bot heel om het aan elkaar te fixeren.

3. heeft de operatie het effect wat we hopen en dus weer het kunnen gebruiken van het hoofd en lijf.

Dus eigenlijk is de kans van slagen heel klein.

We wachten met spanning af , hij was wel door het dwangvoeren mooi weer 2 ons aangekomen dus dat is goed.

Als alles slaagd dan zou droppie volgens da in utrecht waarschijnlijk het enige konijn zijn dat met schroeven in de nek rondhuppeld op deze aardbol. Laaten we daar dan maar op hopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

nee geen nieuws is nu goed nieuws maar ik ben helemaal op mijn maag draait de hele middag al. Wel mooi was dat da in utrecht erg gemotiveerd was omdat hij het helaas te weing meemaakt dat mensen nog een gok durven te nemen met hun huisdier als het veel geld kan gaan kosten en toch wel vaak dan voor euthenasie kiezen, deze da vond het erg goed dat we toch een gok durven te nemen, in mijn ogen betekent dit dus dat hij erbnog wel een beetje heil in ziet. Of zie ik het nu verkeerd.?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .