Ga naar inhoud

Castratie Luna - tumor gevonden...


Nina87

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal,

Ik kreeg net het nare bericht dat bij mijn nog geen 4-jarige voedstertje een hele kleine tumor is gevonden in haar baarmoeder tijdens de castratie... Het was zo klein dat het nog niet te zien is op een röntgenfoto. De tumor wordt opgestuurd om te onderzoeken of het goed- of kwaadaardig is. Als het kwaadaardig is, gaat de da verder zoeken of er uitzaaiingen zijn. Straks mogen we haar weer ophalen en dat moet ze waarschijnlijk gedwangvoerd worden voor 1 of 2 dagen.

Zo ontzettend balen... Zijn er hier toevallig meer mensen die dit hebben meegemaakt? Zou de kans op uitzaaiing groot zijn, als de tumor nog zo klein is? Ik hoop zo van niet.. :erf:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 64
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Met een beetje mazzel ben je er op tijd bij geweest door je konijn nu te laten castreren en is er nog niks uitgezaaid. Op zich is de behandeling van baarmoederkanker het weghalen van baarmoeder en eierstokken en dat heb je nu al laten doen. Het is ook de beste manier om baarmoederkanker de voorkomen.

Als de kanker inderdaad begonnen is in de baarmoeder maar de tumor is nog maar zo klein dat lijkt me de kans op uitzaaiingen ook nog heel klein, maar zeker weten doe ik dat niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn voedster heeft melkkliertumoren, die zijn ook tegelijkertijd verwijdert met de baarmoeder. De tumoren zijn kwaadaardig, ik heb ze ook laten opsturen voor onderzoek. Al zitten de tumoren bij de tepels, niet in de baarmoeder dan. Dit is nu anderhalf jaar geleden dat ze zijn weggehaald. Na de eerste operatie kwamen ze binnen drie maanden weer terug, dus weer een tweede operatie. Na een half jaar kwamen ze weer terug. Sinds kerst heeft Draak een gezwel dat binnen een aantal weken erg is gegroeid... Operatie heeft geen zin meer in ieder geval. Zeker ook omdat het kwaadaardig is, is het gewoon afwachten. Verder doet Draak het goed hoor.

Wel heel erg vervelend dit, dat verwacht je ook niet. Ik hoop dat de tumor goedaardig is, dat scheelt een hele hoop.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb tot nu toe 2 voedsters laten castreren en bij allebij zaten kwaadaardige tumoren in de baarmoeder. (ze waren nog maar 6 maand en 8 maand oud!) De tumoren werden ook onderzocht en daar kwam dus uit dat ze kwaadaardig waren, gelukkig hadden geen van beide uitzaaiingen! Ik hoop voor jou dat dat bij jou ook niet het geval is!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wow, dat is nog heel jong.. Ik dacht dat ze het meestal pas krijgen bij 4 jaar of ouder, maar dat is dus inderdaad meestal. Ik had haar al veel eerder moeten laten helpen. Ik had een nare ervaring met de castratie van een rammetje (hij kreeg geen medicatie en ging bijna dood) en durfde niet meer zo goed. Totdat ik een nieuwe dierenarts kreeg, die heel kundig is. De dierenarts baalt ook heel erg, hij had het ook niet verwacht. Nou ja, niets meer aan te doen. Duimen maar dat het niet ernstig is..

aangepast door Nina87
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de lieve reacties.

Ze is weer thuis. Ze was bijzonder snel wakker. Nu waggelt ze een beetje, maar ze is wel alert.

De baarmoeder zat verkleeft met de darmen, waardoor het een zware ingreep was voor haar. Er zat ook veel bloed in de baarmoeder.

Over 5 werkdagen krijgen we de uitslag. Als het kwaadaardig is, dan is het afwachten hoe het zal vergaan. Het kan uitgezaaid zijn naar de longen. Maar er is gewoon niets van te zeggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vervelend nieuws dit :frown: Wat zul je geschrokken zijn.

Gelukkig heb je een fijne dierenarts & ik duim voor je dat de uitslag strax goed zal zijn.

Verwen haar nu maar fijn & zo te lezen heb je de juiste middelen nu in huis :)

Ervaring heb ik hier niet mee, maar het zal toch per konijn verschillend zijn hoe snel zoiets uitzaaid. Bij mensen zeggen ze vaak --> hoe jonger ze zijn, hoe sneller de uitzaaiingen gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Novacam is inderdaad een pijnstiller. Van origine voor katten, maar het kan in een kleinere dosering ook voor konijnen gebruikt worden. Ze eet normaal groente, dus dat heb ik haar nu ook gegeven. Maar ze wil nog niet.

Novacam Kat gebruik ik ook altijd voor mijn konijnen.

Idd handig te doseren & vanwege de zoete smaak slikken ze het zo door.

Het kan vaak nog wel eventjes duren voordat konijnen gaan eten na een zware ingreep.

Heel goed dat je ze groenten voorschotelt. Vaak beginnen konijnen hier als eerste mee na een operatie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een vervelend nieuws!

Maar zo te zien heb je de zelfde DA als ik (hij twitterde net over precies zo'n zelfde geval..kan geen toeval zijn :)), volgens mij ben je dan in ieder geval in goede handen, ik heb wel vertrouwen in hem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nefke, wat toevallig! Dat zal dan wel, ik woon ook in Den Bosch :) Inderdaad een hele goede dierenarts!

Luna heeft nog steeds niet gegeten sinds de operatie vanochtend..

Hoe laat zouden jullie beginnen met dwangvoeren? Op de brief die ik meekreeg staat dat ze 6 tot 12 uur na de operatie weer zelf moet gaan eten. Dat is dan tussen 4u. en 10u. vanavond. Ik denk er zelf aan tot 8u. te wachten en haar dan de pijnstiller en het dwangvoer tegelijk te geven. Ik heb ook nog olvarit wortelprakje in huis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .