Ga naar inhoud

Help - Nijn apathisch


Karina

Aanbevolen berichten

De assistente heeft me zojuist gebeld! Nijn moet toch nog een dagje blijven :frown:. Ze heeft wel wat van de witlof gegeten maar niet veel. De dwangvoer pakt ze ook niet echt op. Ze krijgt het in haar bekje en als ze in het hok geplaatst wordt eet ze het pas op. Ze keutelt wel gelukkig... Maar ze moet toch nog blijven ter observatie vandaag. Ik mag wel om half 6 vanavond komen.

Maak je niet zoveel zorgen......

Ze zijn in goed handen, meid. Wees maar blij dat je DA je zo serieus neemt nu je konijn zo ziek is.

Hij doet echt alles om haar er weer bovenop te krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 86
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Even een update. Ik ben om half 6 bij de dierenarts geweest met de reismand. In overleg hebben we besloten dat ze toch nog een dag daar blijft. Ze eet een klein beetje, maar ze moeten haar nog altijd bijvoeren. Hij gaf wel aan dat ze thuis misschien beter en sneller op zou knappen, maar aangezien ik morgen de hele dag moet werken en haar dus niet bij kan voeren en het in de gaten kan houden hebben we besloten toch nog een nachtje en dagje extra te logeren. De keutels zijn inmiddels wel aan de betere kant. Naast kleine keuteltjes en wat diarree zijn er ook een paar goede keutels uitgekomen. Dat geeft hoop.

Ik mocht wel eventjes bij haar om te aaien. Mijn kleine meid. Ze kroop meteen tegen mijn hand aan. De da daarentegen gaf aan dat ze behoorlijk fel was als ze gedwangvoerd werd en medicijnen kreeg. Hij zei: ik heb veel konijnen al hier gehad, maar zij is toch wel behoorlijk fel. Goh...hier eigenlijk niet zo haha.

Snuf mocht wel mee naar huis. Ze zaten daar al apart omdat ze anders niet kunnen zien of Nijn eet en thuis zit hij beter dan daar. Dus die zit weer in zijn hok hier thuis. Nog wel wat onrustig en onwennig, maar dat trekt wel bij. Ik laat hem nog eventjes fijn met rust zodat hij bij kan komen.

Ik weet nog niet wat het kostenplaatje hiervan wordt...maar dat zien we morgen wel. Dan mag ze definitief mee naar huis gelukkig en kan ik het hele weekend voor haar zorgen en haar vertroetelen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goh Karina, ik zag op hyves dat je op een telefoontje van de DA zat te wachten dus ik maar even hier kijken...

Wat vervelend zeg, en dan nog snuf en nijn telegelijk waar mee je sukkelt!

Ik wil je heel veel sterkte wensen en hopelijk knappen ze beide snel op!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat fijn dat je er even bij haar bent geweest! En ik denk een hele slimme beslissing om haar daar nog even te houden! Het gaat weer wat meer de goede kant op. Weet de DA nu waar het vandaan is gekomen, of heb jezelf een idee?

Nou ik hoop echt dat ze morgen weer lekker bij je mag zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, wat het precies is (geweest) weet hij ook niet. Ik heb het vermoeden dat in de loop van dinsdag haar darmen stil zijn komen te liggen om een onbekende reden. We verdenken allebei de rui van Nijn die al langere tijd aan houdt, maar zeker weten we het niet. Het is een fijn gevoel dat ze in goede handen nu is. En dat er wél vooruitgang in zit. Ze eet mondjesmaat en keutelt wat meer. Beter iets dan niets. En dan kan ik haar het hele weekend goed verzorgen. Blijven duimen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben blij als ze weer thuis is! Snuf heeft de nacht alleen overleefd. Echter wel met diarree :frown:. Die kon ik vanmorgen dus weer schoonmaken. Echt veel gegeten heeft hij ook niet. Kan natuurlijk stress zijn of het plotseling alleen zitten... Ook weer iets om in de gaten te houden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed nieuws!!! Nijn is thuis!!!!

Om 17.30 uur ben ik vol pret Nijn gaan halen. De assistente heeft me geholpen (heeft Nijn ook gevoerd e.d.). Ik moet Nijn nog het hele weekend bijvoeren, anders is er de kans dat het verhaal van vooraf aan begint. Daarnaast cisaral en carprofen geven en natuurlijk daarnaast haar lekkere eten en vers hooi geven, zodat ze na het dwangvoer in het hok wat lekkers heeft. Ze zit weer samen met Snuf en momenteel liggen ze languit in het hok. Even uitrusten van de logeerpartij. Daar laat ik ze ook fijn met z'n tweeën tot rust komen. Weer even wennen aan elkaar (ze hebben immers sinds woensdagmiddag gescheiden gezeten) en Nijn laten wennen aan haar thuis en bijkomen van die vreemde handen. Ik ben ze hier bij de kliniek zó dankbaar...:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gek genoeg: ja. Snuf is altijd wel een stresskip geweest. Ik denk dat het dus te maken heeft gehad met de logeerpartij en het alleen zitten. Niks voor hem die veranderingen allemaal ;)

Nijn vroeg net om eten. Dat geef ik maar al te graag. Natuurlijk was het weer kibbelen als vanouds tussen die twee, "want jouw stukje eten is lekkerder dan de mijn". Heerlijk, ouderwets genieten, ze zijn weer terug...

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn er nog niet hè... Ze eet mondjesmaat wel wat, maar niet genoeg. De biks laat ze liggen. Ze heeft wel wat witlof en munt en hooi gegeten. Daarnaast krijgt ze van mij 4-5x per dag ss recovery. Dat hapt ze redelijk weg. Tenminste, ik probeer haar zoveel te geven als ze wil.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou wel fijn dat ze weer thuis is!! Maar nog wel n ziekenboegje daar lees ik. Balen van de diarree, had ze daarvoor wel normale keutels? Misschien ff haar ontlasting laten nakijken, er staat me iets van bij dat een konijn na het hebben van een verstopping een grotere kans hebben op het krijgen van cocciodose... Maar pin me er niet op vast. Misschien even iemand anders vragen die er meer verstand van heeft, ik wil je niet onnodig ongerust maken. Succes ik duim nog steeds!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, het staat als bijwerking op de verpakking van de cisaral zie ik :) En inmiddels is de diarree al weg gelukkig. Ze is mooie ronde keutels met veel vezels erin aan het breien ;). Ze eet hooi, witlof en verse kruiden en krijgt nog steeds ss recovery. Dat gaat momenteel prima. Ze rent weer rond en is levendig. Vanmorgen pakte ze voor het eerst een biks, maar die legde ze netjes weer terug. Opeten was nog een stap tever. Maar ze pakte het weer! Het duurt een hele tijd, maar ik heb er het vertrouwen in dat dit goed gaat komen :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .