Ga naar inhoud

Konijnkundig?


Johanna9

Aanbevolen berichten

Ik was op internet aan het zoeken of er misschien een KK-DA is bij ons in de buurt, omdat de DA waar we normaal heen gaan, toch wel even rijden is. Dat is bij bijvoorbeeld een noodgeval niet echt handig dus. :no: Nu heb ik deze DA in de buurt gevonden:

http://www.dierendokters.com/

Op de site geven ze bijvoorbeeld qua voeding wel de juiste info. Wat vinden jullie?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze hebben het in elk geval over konijnen en knaagdieren :party:

Ik vind de informatie die ze hebben echt super. Betekend (helaas) niet automatisch dat ze ook echt konijnkundig zijn, maar toch. Ik zou daar zeker eens heen gaan, voor de vaccinaties bijvoorbeeld.

(Grappig trouwens wat ze schrijven over ruimte.. En dan is 1m2 overdreven? :whistle2:

Zitten de konijnen eigenlijk altijd in de kooi, dan is 4 m2 per konijn nog steeds niet erg veel.

Door in etages te bouwen hoeft een konijnenhok echt niet 4-6m2 in beslag te nemen

)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind de informatie goed behalve het stukje bij Castratie: " TIP:

Heeft u zowel een mannetje als een vrouwtje en wilt u slechts één van beiden onvruchtbaar maken? Kies dan voor sterilisatie van het vrouwtje. U bent wel iets duurder uit maar de sterk verminderde kans op baarmoedertumoren maakt dit de moeite waard."

Dit vind ik echt een heel slecht advies. De voedster heeft geen leven als de ram niet gecastreerd is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben ik het mee eens, maar.. Er even vanuitgaande dat de kans dat een voedster op vierjarige leeftijd inderdaad ontzettend grote kans op tumoren heeft.. Is dit vanuit medisch oogpunt wél het beste advies. Daarbij komt dat niet elke ram er voortdurend boven op duikt. Ik weet het niet zeker, maar ik geloof dat bijv. Inge Thas ook dit advies geeft, als je echt maar eentje wil laten helpen, doe dan de voedster. Over de konijnkundigheid zegt dit niet veel, ben ik van mening.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoeveel verder is de KK DA die je had gezien dan?

Als het in een noodgeval echt op een kwartier langer/korter rijden aankomt dan zal beide DA het konijn niet meer kunnen redden, dan ben je toch al te laat.

Mijn KK DA is op 35 minuten afstand van mij, dan ga ik toch daar liever naar toe dan naar een niet KK dierenarts dicht in de buurt.

Maar wie weet is de DA waar je de website van post toch KK maar staat hij nog niet op de lijst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit zelf bij dierendokters Den Bosch, en die DA is echt helemaal konijnengek en daar durf ik ze zo bij achter te laten..

.. Maar per vestiging verschild natuurlijk de dierenarts én de specialisatie daarvan, dus ik zou gewoon eens gaan praten, een eerste kennismakingsgesprek (en check van Ben) was bij mij gratis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind die tip niet zo veel zeggen.. Dierenartsen moeten vooral verstand hebben van het medische, vind ik, en in medisch opzicht hebben ze ook gewoon helemaal gelijk. Bovendien vraag ik mij af in hoeverre het echt zo vervelend is, je hebt er kans op dat het mannetje blijft rijden, maar dat hoeft echt niet. Ik ken een aantal koppels waarbij de ram niet gecastreerd is en dat gaat prima. Niet dat ik het aanraad, maar toch..

Laat je nog weten als je er geweest bent Johanna?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .