Ga naar inhoud

Konijntje met te lange nagels


Anne

Aanbevolen berichten

Hoi hoi,

Ben weer even terug van weggeweest. Nadat vorige week mijn konijntje van 8 weekjes is overleden heb ik even een pauze ingelast. Ik vond het echt heel erg om dit meegemaakt te hebben.(zie ''konijntje 8 weken eet niet'' forum) Maar, naar de dierenwinkel voor een konijntje ga ik nooit meer!!!!!

Het was hier zo stil, zonder konijntje. Dat mijn vriend en ik een afspraak hadden gemaakt bij het konijnenasiel. Daar ben ik zo goed geholpen! en die mensen waren erg aardig, en wisten alles te vertellen over elk konijn! karakter, leeftijd, achtergrond, juiste voeding bij elk konijntje. Ik ben hier met een erg goed gevoel van teruggekomen. En.... met een konijntje natuurlijk:love: Ik was meteen verliefd op basje. Hij is wel 6 jaartjes oud, maar dat mocht niets uitmaken. Springt nog, vind alles interessant, knuffelt graag, en daarbij krijgt hij geen genoeg van kattenspeeltjes.

Basje had 1 probleempje;

Zijn nageltjes zijn erg lang. Nu heb ik wel ervaring als ''konijnenpedicure'':P maar dit is toch wel een gevalletje apart. Ik heb al een aantal konijntjes gehad, maar nooit met zwarte nageltjes. En de nageltjes zijn super super super dun, ik ben echt bang dat ik hem pijn doe, maar ondertussen is het voor hem natuurlijk ook niet prettig, van die lange nageltjes.Ik heb er al een heeeeel klein stukje vanaf. Maar dit is nog lang niet genoeg. Maar durf ook niet verder omdat ik bang ben dat ik in het leven knip. Hoe kun je dit zin met zwarte nageltjes???

Dus mijn vraag is hoe ik het beste dit soort nageltjes kan knippen. Heeft er iemand tips. Of ook ervaring mee gehad?? Ik hoor het graag!

Groetjes Anne

Link naar reactie
Delen op andere sites

tot de haarlijn is een goeie tip, heb dit probleem bij Boris ook. Wat ook een goeie tip is, koop een flesje neusdruppels met zo'n pipetje eraan. Als je dan toch perongeluk in het leven knipt, even een druppeltje erop en het bloeden stopt meteen, dat kan namelijk flink bloeden (gehad bij mijn cavia's met donkere nageltjes) Dat is een tip van mijn moeder, die werkt in het ziekenhuis als longfunctie specialiste en als ze daar bij een bronchoscopie een bloedinkje veroorzaken gebruiken ze het ook.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry, sorry voor mijn late reactie..

Maar Basje komt uit het konijnenasiel. Ze hadden daar ook cavia's maar geen honden en katten enzo. Het was echt voor konijnen en eventueel nog andere knaagdiertjes. Maar Basje is inmiddels 6 en al bijna 7!! een lekker oud opaatje dus;) Het is een echt binnenkonijntje, en is nooit anders gewent geweest. Zit nu dus ook binnen, en krijgt zoveel aandacht hij wil. Is niet meer zo van de drukte, want kon ook niet bij kleine kindjes geplaatst worden. Jaja, Basje had een hele achtergrond. Vandaar dat ik tegen Basje zei: kom maar lekker bij mij wonen.

Groetjes Anne

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom toch die achterdocht bij sommige van jullie? De topicstarter geeft in haar eerste post toch duidelijk aan zeer goed geholpen te zijn in het asiel en dat ze er met goede gevoelens weg ging. Waarom krijg ik dan toch de indruk dat je er meer achter zoekt in negatieve zin wel te verstaan. Het lijkt wel een beetje een trend te zijn in dit forum.

Dit topic begint over het knippen van basje z'n nagels. Dus waarom wordt er dan weer zo'n draai aan gegeven dat de topicstarter zich haast moet verdedigen over hoe ze aan het konijn komt?! Bovendien is er niks mis mee om een konijn uit een 'gewoon' asiel mee te nemen en 'm een prettig leven te geven. Uit eigen ervaring weet ik bovendien dat niet elk konijn gekoppeld wil worden. Ons konijn is lief, rustig, speels, nieuwsgierig, maar kan bv niet overweg met andere soortgenoten bleek bij meerdere pogingen om hem te koppelen. Dan wordt ie aggresief. En geloof me we hebben het echt vaak genoeg geprobeerd.

aangepast door Spaghetti
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankje wel spaghetti, Jaa af en toe is het hier een beetje verdedigen, en topics waar je mee begint eindigen meestal met een heel ander onderwerp. Maar daarin tegen krijg je wel vaak goede adviezen. Iedereen zit hier met eigen ervaringen. En dat is vaak wel prettig om te horen. Uiteindelijk zijn we allemaal dierenvrienden en hebben het beste voor met de diertjes. De een vind dit goed voor zijn of haar nijn, en iemand anders zou het weer anders doen.

Maarja.. even op het berichtje terug te komen spaghetti,

Mij hebben ze ook geadviseert om Basje niet bij een soortgenoot te zetten. Alle konijntjes zaten daar bijna allemaal met z'n 2e. Daarbij is Basje niet gecastreerd. En omdat nou nog te doen als opaatje zijnde.. Acherm.. Dus ik ben het wel met je eens.. Heb ook ervaring met een konijntje die ik echt niet gekoppeld kreeg. En als ze een vriendje hebben is dat mooi meegenomen. Maar sommige nijnen hebben er niet zo'n behoefte aan. Basje kan hier lekker door de kamer lopen, komt nog lekker mee op de bank zitten.. en heeft al genoeg aan mijn geknuffel, getroetel en als vriendje ;)

Groetjes Anne

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom toch die achterdocht bij sommige van jullie? De topicstarter geeft in haar eerste post toch duidelijk aan zeer goed geholpen te zijn in het asiel en dat ze er met goede gevoelens weg ging. Waarom krijg ik dan toch de indruk dat je er meer achter zoekt in negatieve zin wel te verstaan. Het lijkt wel een beetje een trend te zijn in dit forum.

Het spijt me wel maar die negatieve zin hang je er zelf aan. Niek stelt de vraag op een hele normale manier, Stephanie reageert daar normaal op en de tweede reactie van Niek vind ik niet meer dan terecht.. En ik geef enkel een mogelijke verklaring. Niemand hangt daar verder een waardeoordeel aanvast. Het lijkt echter wel of jij je erg snel aangevallen voelt omdat je je konijn alleen houdt..

Vind het prima dat Anne haar konijn uit een asiel heeft gehaalt, of dat nu een "gewoon" asiel of een gespecialiseerde konijnenopvang is. En zeker in dat laatste geval zal die opvang wel zijn redenen hebben gehad om het dier alleen uit te plaatsen. Al castreren de meeste opvangen ook oudere dieren nog wel. Dat kan over het algemeen ook prima. Maar in dit geval blijkbaar niet. Prima dan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn reactie was ook totaal niet negatief bedoeld! Dat het konijn alleen geplaatst is zal inderdaad een reden voor zijn, dus het was puur alleen interesse die ik wilde tonen! Ik verwijt helemaal niemand iets, dus niemand hoeft zich aangevallen te voelen of zichzelf te verdedigen hier hoor!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Niek,,

Jaa het is gelukt met de nagels, je kunt meteen zien dat hij het zelf ook fijner vind. Alleen vind ik de nagels echt heel erg dun, ik heb dat zo nog niet eerder gezien. Maar dat zal wel goed komen. Maar het kan toch ook dat nageltjes gaan splijten? Is nog niet aan de orde. Maar dat heb ik wel is gehoord? Weet jij hier misschien iets meer van?

Gr.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Anne,

Ik heb redelijk wat ervaring met knippen van zwarte nagels, al zeg ik het zelf.

Jij zegt dat de nagels echt heel erg lang zijn, daar lees ik uit dat je eigenlijk prima weet hoe lang ze moeten zijn. Vertrouw daar op en probeer uit. Ik kijk altijd hoe lang ik het idee heb dat de nagels moeten zijn en zet dan een lichte druk op het nageltje op deze plek met het tangetje, reageert het diertje hierop niet dan knip ik door. Anders verzet ik hem omdat ik anders op het leven zit..

Verder met veel oefenen word je vanzelf zekerder.. en een keertje misknippen is geen wereldramp.. zolang je het maar niet express doe..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie wel voor de tips, Ik moet daar inderdaad veel zekerder in worden, Ik ben al meteen bang dat ik mijn nijn pijn doe..

Gelukkig dat ik nu weet dat dunne nageltjes geen probleem zijn Lianne:D Thnx..

En Witchvamp, welk voer raad je me daar voor aan? Of bedoel je gewoon de biks,groenvoer etc??

Gr. Anne

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .