Ga naar inhoud

inenten


pluis04

Aanbevolen berichten

ik dacht dat een konijn 2 keer per jaar een inenting kreeg

dus ging ik in het boekje kijken omdat ik nog steeds geen oproep had gehad en staat in het boekje dat ik in het voorjaar 2010 ben geweest en nu pas weer in het voorjaar 2011 moet.

dus ik had gebeld en de assistente blijft volhouden dat het maar 1 keer per jaar moet

klopt het dan of niet ik dacht echt in het voorjaar en najaar of ben ik nu zo suf dat ik er helemaal naast zit

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt gelijk hoor, in principe moet een konijn meerdere malen per jaar geënt worden. De inenting voor myxomatose werkt maar een maand optimaal en die tegen VHD is voor zes maanden. In elk geval myxomatose moet dus zeker herhaalt worden.

Maar op zich is het niet zo zinvol om nu nog in te enten omdat er niet zo veel vliegen meer zijn, je kunt dat het beste in het voorjaar (april) doen en dan in de zomer (augustus) nog eens weer voor myxomatose.

Link naar reactie
Delen op andere sites

misschien een andere dierenarts proberen? Niet alle dierenartsen zijn ook gespecialiseerd in konijnen maar veel meer in Honden en Katten. Ik had eerst ook een andere dierenarts van de animal care, maar was daar absoluut niet tevreden over, op advies van iemand anders ben ik naar een andere dierenarts over gegaan wat wel iets verder rijden is. Al na het eerste bezoekje is duidelijk dat hij echt heel erg veel verstand heeft van konijnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .