Ga naar inhoud

HELP!!!! Pipa eet niet meer!!


Hannnneeee_

Aanbevolen berichten

  • Reacties 120
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Beste piraatje

Dit is op zijn minst ook geen correcte manier te noemen van verdedigen, zeker als je zelf niet in die dierenartspraktijk werk of pipa behandeld wat je zelf zegt. Als je niet uit eigen ervaring het verhaal kent kan je er geen correct verhaal over vertellen, dit heeft met name te maken met sociaal wenselijke antwoorden die mensen al snel gaan geven als ze iets door vertellen.

Aannemen dat iemand die psychologie studeert de term obstructie kent is fout. In elk soort hulpverlendende opleiding hier in NL wordt erop gehamerd in communicatie naar cliënten (klanten) geen vaktermen te gebruiken om communicatiefouten te voorkomen. Ook staat het iedereen vrij om een 2e of 3e opinie te vragen over een te nemen behandeling en daaruit de behandeling te kiezen die zei prefereren, daarin niet alleen eigen verstand te gebruiken maar ook de opinie van anderen die zei vertrouwen. Helaas zijn er te veel dierenartsen die behandelen zonder voldoende kennis van een specifieke soort, hetgeen ergens ook logisch is als je kijkt naar alle kennis die ze nodig hebben van alle verschillende soorten te behandelen dieren. Hier op dit forum zijn er nogal negatieve ervaringen mee en dus zijn er veel mensen wantrouwend. Ook zijn hier een flink aantal mensen met zeer specifieke kennis over konijnen en hoe hun ziektes te behandelen. Vaak hebben zij al jaren ervaring en houden deze bij door lezingen bij te wonen en vakliteratuur en onderzoeken te lezen. Dit is een van de hoofdredenen waarom zoveel mensen gebruik maken van dit forum en de adviezen ter harte nemen, zeker ook omdat ze werken, en als ze niet werken, er over gepraat wordt zodat duidelijk wordt waar het mis ging of hoe beter advies te kunnen geven.

De leden van dit forum zullen nooit en te nimmer het advies van een dierenarts die hier wordt vertrouwd in twijfel trekken. Dat is misschien ook iets om mee te nemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat intussen weer helemaal goed met Pipa. Ze moet enkel nog wat bijkomen, want ze is 400 gram kwijt door het ziek-zijn.

Ik denk dat vanaf ze weer op gewicht is dat ik nog eens langs ga bij de DA om een afspraak te maken voor haar tandjes.

Het enige wat nu voor mij een beetje lastig is, is dat pipa totaal niet meer zindelijk is :P vroeger deed ze alles mooi in haar toiteltje, soms vielen er wel een paar keuteltjes naast, maar toch zeker al de pipi kwam ik het bakje terecht. Maar nu plast en keutelt ze door heel de keuken. Ik raap/veeg dus alles op en leg het dan in haar bakje. Heeft iemand nog andere tips om haar weer zindelijk te krijgen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .