Ga naar inhoud

Ziek dwerkkonijtje


Mijn Lola

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen,

Ik heb mijn dwergkonijntje vorige week bij de dierenwinkel gekocht. (Ik weet het was geen goed idee, maar daar kwam ik te laat achter) Het probleem is nu dat ze al twee dagen bijna niets eet. Ze drinkt wel veel en haar buik lijkt ook dik. Als ik bij haar kom dan begint ze soms te knarsetanden, maar soms ook niet. Ze laat zich makkelijk oppakken en biedt niet al te veel weerstand, wat vreemd is, want dat deed ze de eerste dagen wel. Haar oren voelen koud aan en haar achterpootjes zijn helemaal vies, het lijkt wel of ze continu over zichzelf plast. Ze keutelt ook hele kleine keutels, maar heel weinig. Toen ik net bij haar ging kijken hing er een grote slijmerige transparante klodder aan haar kontje. Daar schrok ik we van! Morgen ga ik met haar naar de DA. Maar wat doe ik tot dan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 50
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dat klinkt nie tgoed . probeer maar te masseren en echt een hele tijd. dat wil wel iets verlichten.

Of ze het koud heeft voel je in het kuiltje tussen de oren.

Je kan dan een kruikje in een doek naast haar neerleggen.

En eigenlijk had je vandaag al naar de dierenarts gemoeten. 1 dag niet eten is dodelijk voor je konijn.

sterkte ermee

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is echt helemaal niet goed. Eigenlijk zou je nu direct naar een DA moeten, want morgenochtend kan al te laat zijn. Wat je tot die tijd kunt doen is vooral warm houden en zorgen dat ze vocht binnenkijgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Drinken doet ze zelf nog (er veel overigens) Nu naar de DA kan echt niet heb twee kindjes die liggen te slapen. Ga wel vaak bij haar kijken. Ze loopt wel veel heen en weer, dus ze is nog wel actief. Heb er de forums eens op nagelezen. En ik denk zelf aan dikke buiken ziekte. Denken jullie dat ik haar kontje moet wassen, of koelt ze dan teveel af?

Link naar reactie
Delen op andere sites

waarom zou je der wassen, zowiezo is wassen niet iets normaakl omte doen bij konijnen, en er staat ook niks over bij de info van de dikke buikenziekte.

probeer haar goed warm te houden dus met kruik. maar laa haar wel kiezen of ze tegen de kruik aan wil liggen ofniet, niet dat ze geen keus heeft.

heb zelf nog nooit zieke konijnen gehad en heb ook niet veel verstand net als de meeste hier

ik zou als ik jou was even kijken wie er online zijn en vragen wat je het beste kunt doen

ik zal anders even zoeken en stuur je in een pb waar je het misschien aan kunt vragen, en dan hopen dat we een goed iemand hebben die er wat van weet

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb iemand gevragen weet niet of het de goede persoon is maar ik denk het wel haar naam is gnarfje is hier veel te vinden op het forum, en ze heeft er naar mijn idee verstand van heb haar een pb gestuurd of ze even dit bericht wou lezen dus hoop dat ze er nog is ze stond wel online

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier kun je alles lezen wat er met jouw konijntje aan de hand is.

http://www.bunnybunch.nl/community/algemene-vragen/13011-konijntje-hope-stierf-door-verwaarlozing-tuincentrum.html

Veel dierenwinkel konijnen zijn hier slachtoffer van. Darmverstopping/ coc

Verder op in het toppic heb ik uitleg met foto's Ik vermoed dat die van jouw en darm verstopping heeft omdat ze slijm poept.

Het is zaak dat je morgen ochtend gelijk naar de dierenarts gaat voor behandeling/ of inslapen ( oordeel dierenarts)

Bewaar zowie zo de rekening je hebt een half jaar garantie op je konijn.

En neem beslist geen nieuwe meer uit een dieren winkel in de toekomst.

Beter naar een opvang gaan.

suc6

aangepast door bunny ranch chanty
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ook wel belangrijk is om te weten over konijnen, is dat je er meteen mee naar een dierenarts moet wanneer:

-ze niet meer eten

-ze niet meer poepen

-ze heel stil worden en rillen of knarsetanden (dus niet mummelen als ze geaaid worden, maar echt knarsetanden, dat wijst namleijk op pijn)

-de buik heel dik is

Dan kun je met konijnen niet een dag (of meer) wachten om te behandelen.

Dit klinkt helaas als Coccidiose, gas of dikkenbuikenziekte en alle drie zijn dodelijk (Cocc. vooral voor kleintjes) als ze niet meteen behandeld worden...

Maar dit is wel een hele rottige manier voor jullie om dit te leren over konijntjes... Ik hoop dat er morgen nog iets valt te behandelen, heel veel sterkte ermee in ieder geval.

Link naar reactie
Delen op andere sites

idd ik ben het met bovenstaande eens en je moet zo snel mogelijk naar de dierenarts en ik hoop dat het nog niet te laat is.

je kunt beter een konijn uit de opvang nemen dan weet je ook dat het konijn gezond is en ook oud genoeg is om mee naar een nieuw huis te verhuizen.

veel succes bij de dierenarts en ik hoop dat je konijntje nog te redden is.

we duimen voor je.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jammer genoeg zag ik het berichtje van Roomie op mijn profiel pas vanmorgen. Maar ik had je toch ook niet kunnen helpen vannacht, behalve zeggen dat je zo snel mogelijk naar de DA zou moeten gaan. Verder weet ik er ook niet zoveel van.

Ik hoop dat het nog goed gaat komen met het kleintje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier even een update.

Ik kan wel wenen, kan pas terecht bij de direnarts op 17.15! Met Lola gaat het niet zo goed. Ze knarsetand heel hard nu. Aan haar poep hangt een hele klodder diaree. Ik hen de dieren arts gebeld gevraag of hij nu al langs kon komen. Hij zei me dat hij al vol stond en dat het wel zou gaan. Ik moest er gewoon voor zorgen dat ze genoeg vocht binnen krijgt. Ik moet wel een staaltje poep bijhouden en mocht haar dan wel schoonmaken. Weet dus niet hoe dit te doen! Kan iemand mij helpen.

PS; alle dierenartsen in de omgeving hebben hun consultatie om 17 uur

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien dat iemand nu wel weet waar een goede konijnkundige DA in jouw buurt zit.

Maar ik heb het even nagevraagd voor je (weet het ook eigenlijk niet zo goed) maar je mag het kontje wel een beetje AFwassen, het beestje natuurlijk niet teveel nat maken. En daarna zorgen dat het beestje goed warm blijft tot het droog is, desnoods met een kruikje.

Als het goed is reageert er straks nog wel iemand, die je dan iig beter kan vertellen wat je nog meer kan doen.

aangepast door Gnarfje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kun je echt niet eerder komen?! Eerlijk gezegt weet ik niet eens of het wel de moeite is om naar een DA te gaan die dit geen spoed vindt.. Maar goed..

Het is belangrijk dat ze weer gaat eten, maar persoonlijk zou ik niet zo maar gaan dwangvoeren nu, want er kan van alles aan de hand zijn. Probeer haar te stimuleren weer te gaan eten, hou haar bijv. wat groente (witlof ofzo) voor, duw het tegen haar mondje etc. Ze klinkt vrij levendig, dus ik denk dat ze dan vanzelf wel boos wordt en hapt en dan voor ze het zelf door heeft, de boel op eet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

waarom zou je der wassen, zowiezo is wassen niet iets normaakl omte doen bij konijnen

Als een konijn vies is bij zijn kontje van uitwerpselen is het wel handig om het konijn schoon te maken, om bijvoorbeeld wormen te voorkomen :) .

Daarnaast is het ook best vies.

Voor de rest kan ik je niet helpen, veel succes bij de dierenarts (en hopelijk word je wel goed geholpen)

aangepast door xLookalike
Ninja's zijn beter dan piraten♥
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .