Ga naar inhoud

Help, Lizzie eet niet meer! Welke meds geven?


Bianca

Aanbevolen berichten

  • Reacties 117
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Nou, heb mijn eigen arts gebeld maar die zit midden het konijnenent-spreekuur en die belt terug zodra hij tijd heeft. Dan ga ik hem vragen om contact op te nemen met de specialist en/of te vragen of hij de tanden bij kan werken. (En wat dat kost en hoe vaak hij dat doet etc.)

Heb Broerdijk gebeld maar Cornelissen is wel afgestudeerd aan de factulteit Vogels en Bijzondere Dieren, maar dan alleen op vogels...

Maar nu het rare: die assistente beweerde dat zij ook zonder narcose de tanden en kiezen konden nakijken en bijwerken. Ik zei dat dat echt niet kon bij konijntjes, maar zij beweerde dat het afhangt van de soort apparatuur die je in huis had en bij hen kon het wel. Want ze hadden ook konijnen die regelmatig hadden dat het gebit bijgewerkt moest worden en dan konden ze toch ook dat beestje niet steeds onder narcose brengen.

Maar ik denk dat ze in de war is met voortandjes bijwerken of zo. Of kan dat inderdaad echt zonder narcose?? Ik heb er in ieder geval nog nooit van gehoord.

Misschien die Dap praktijk eens bellen en naar Mireille vragen. Dan zou ze in ieder geval een beetje dichterbij ergens in de opname kunnen. Want ik ben bang dat als ik dat bij mijn eigen praktijk doe dat er dan inderdaad 's nachts niemand is en dat er overdag ook maar 3 x naar gekeken wordt...

Misschien is Beuningen alleen ook net te ver om te rijden, maar ik zou het in ieder geval kunnen proberen. Als ik dan niet meer terug durf dan laat ik mijn auto daar staan en dan... ehm.. sjoet.. ik haat bussen...ehm.. dan ga ik wel lopen naar huis. Moet te doen zijn in een uurtje of 10... ja moet toch WAT voor je konijn over hebben hè? :s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat de theorie van Cindy best wel eens kan kloppen: weinig eten door de coccidiose, daardoor zijn haakjes ontstaan, daardoor zit je nu met een konijn dat te weinig eet ondanks dat het cocciodiose-probleem opgelost is.

Even alles op een rijtje zetten nu:

- Je hebt een vervoersprobleem

- Je eigen dierenarts is eigenlijk de enige die voor jou makkelijk bereikbaar is?

- Wat zijn je redenen om het konijn niet door jouw eigen dierenarts onder narcose te laten brengen om het gebit te laten behandelen? (Wat zijn de concrete redenen om deze behandeling door deze dierenarts niet te vertrouwen: het gaat nu niet om hoe deskundig deze dierenarts eventueel is als het gaat om problemen die ingewikkelder zijn dan kiesjes slijpen, het gaat nu enkel om de narcose en het behandelen van de kiesjes. Dus dat je niet met darmproblemen, infecties, castraties e.d. naar deze DA zou gaan, doet er nu niet toe. Het gaat ook er nu niet om hoe vriendelijk DA en assistenten zijn.)

Als je echt redenen hebt om aan te nemen dat deze DA niet in staat is om je konijn zo veilig mogelijk in en uit de narcose te brengen en de eventuele haakjes te slijpen: dan sluit je deze DA uit en ga je verder op zoek. Als je deze redenen niet hebt, dan zou ik het lekker door deze DA laten doen, ondanks eventuele andere bezwaren die je tegen deze DA hebt. Kiesjes slijpen is namelijk niet het alleringewikkeldste op konijnengebied, en je krijgt je konijn normaal gesproken na een paar uur alweer mee naar huis.

aangepast door pechkonijn
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wow, jullie zijn allemaal heel lief.

Maar dit is er ondertussen gebeurd:

Ik wilde net Dap bellen (dacht dat Dap een voornaam van iemand was trouwens, maar denk nu dat het gewoon voor Dieren-artsen-praktijk staat..) toen de telefoon ging. Het was mijn eigen DA.

Ik heb uitgelegd dat ik het niet meer trek en zei toen wel dat ik haar kon brengen voor opname en dat hij dan eens een dag of wat ging proberen haar weer aan het eten te krijgen. Ik vroeg toen of ze dan 's nachts alleen in de praktijk bleef (aangezien ze niet zo lang zonder dwangvoeren kon) en toen zei hij dat hij haar mee naar huis zou nemen. Ik heb hem gevraagd contact op te nemen met de specialist maar hij zei dat dat niet opschoot omdat ze haar dan toch wilde zien. Maar ik zei dat de specialist zelf gezegd had dat hij hem kon bellen of mailen over dit probleem. En dat hij een heleboel dingen gewoon zelf in de praktijk kan doen (röntgenfoto maken etc) maar dat we gewoon op een idee gebracht moeten worden wat het kan zijn, en dat daar de specialist misschien mee kan helpen. Dus wie weet..

Maar goed, ik heb toen ook verteld van de ram van Cindy die na het castreren niet meer wilde eten en haakjes bleek te hebben en dat die ook nog heel jong was. En dat ik een hoop verhalen hier op BB erop nagelezen heb en dat ik veel overeenkomsten zag in de verhalen van mensen wiens konijn haakjes bleek te hebben.

Hij vroeg zich wel af wat dat dan voor de toekomst moest betekenen als ze met 13 weken (vandaag precies trouwens..) al haakjes had, maar hij wil wel kijken of hij onder een licht roesje (gasnarcose) beter kan kijken of hij haakjes achterin ziet. Dat gaat hij dan morgenochtend waarschijnlijk doen.

Ik hoop dat het allemaal goed gaat... ik vond het heel moeilijk om haar zo achter te laten. En toen ik haar kwam brengen was alleen de assisitente er. Ik had haar voer, rucola en wat speeltjes meegegeven en ik vertelde dat ze niet goed tegen autorijden kon. Toen zei ze meteen: 'Nou dat gaan we niet met haar doen hoor!' Dus toen schrok ik en zei ik dat de DA gezegd had dat hij haar mee naar huis zou nemen 's nachts. En toen mompelde ze iets van 'oh nou we kijken wel'. Maar het was toen 16.20 uur en ze heeft om 13.00 de laatste dwangvoeding gehad. En de praktijk sloot vandaag om 16.30. Dus ze zullen haar toch niet tot morgenochtend 9 uur alleen zonder dwangvoer laten zitten..? Nou ja, ik hoop maar dat die DA gewoon boven zijn eigen praktijk woont of zo...

Als dit niks oplevert zal ze toch naar Driebergen moeten. Maar voorlopig zorgt de DA dus even voor haar (hoop ik) en kan ik proberen een beetje meer rust te krijgen, al weet ik niet of dat mentaal ook gaat lukken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt je da vertellen dat konijnen al haken kunnen krijgen na een week slecht eten....

Dit hoeft niks met een afwijkend gebit te maken te hebben....

Zoals ik al eerder vertelde als het konijn iets anders onder de leden heeft zoals nu coc kan dat het probleem niet eten opleveren.

Wat weer haken op de kiezen kan geven.

Door dwangvoer slijten de kiezen tevens ook niet dus de haken worden enkel groter.

Ik kan me heel goed voorstellen dat je haar met gemengde gevoelens achter laat daar...

Wat ik nu even niet begrijp dat je jaar voorbeeld niet in de ochtend kon brengen zodat ze overdag de haken weg zouden halen?

Misschien kunje dit wat duidelijker uit leggen voor mij.

Immers heeft ze het dwang voer gewoon nodig...daar een konijn niet nuchter geopereerd mag worden.

BRC

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik mocht haar brengen omdat ik vertelde dat ik het zelf niet meer trok en de hele tijd doodmoe ben en al twee avonden huilend aan het dwangvoeren ben geweest.. wat ook zo was.

Het was al 4 uur toen hij mij belde en de praktijk is maar open tot half 5. Dus het kon alleen als ik er voor sluitingstijd kon zijn en dan zou hij vanavond voor haar zorgen en morgen meteen naar de tandjes kijken. Dus het was ook om voor mij de boel wat lichter te maken, aangezien ze al twee weken ziek is en ik al een week aan het dwangvoeren ben. En zodat hij haar eens kon observeren en zelf kijken of hij haar wel aan het eten kan krijgen.

Vandaar dat ik haar vanmiddag gebracht heb. Maar nu mis ik haar zo. En ik mis mijn Zoë ook weer zo. Maar het is wel goed dat ik even niet voor haar hoef te zorgen, want dit is al zwaar genoeg. Ik hoop alleen dat hij wel goed voor haar zorgt nu. Ik ga maar eens slapen en hopen dat ze morgen weer helemaal opgeknapt is.

Ik zal in ieder geval doorgeven wat jij gezegd hebt (heb het al steeds over 'die fokker waar contact mee heb, zei..' dat ben jij Cindy! ;))

Ik hoop zooooooooo dat jij gelijk hebt en dat het eenmalige haakjes zijn door het weinig eten van de AB... arm klein schaap...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hier toch een heel goed gevoel over dat het allemaal goed gaat komen met Zoë.

Dat je het niet meer trekt kan ik heel goed begrijpen daar dit allemaal al diverse keren te hebben meegemaakt in verschillende omstandigheden.

Het trekt je compleet leeg.....Die intensieve zorg! Maar als dit er voor zorgt dat je meisje straks met jouw weer kan genieten daar doen we het voor he!

Ik steek een kaarsje op morgen ochtend en wacht op nieuws dan!

BRC

Link naar reactie
Delen op andere sites

LIZZIE EET WEER!

Heb net bijna 12 uur geslapen. En toen met angst en beven de DA gebeld. Kreeg een andere assistente dan tot nu toe aan de lijn. Die zei dat 'hij' uit zichzelf heel erg goed gegeten had tot nu toe en dat de DA dus nog niet naar de tandjes gekeken had. Ze houden haar nog even ter observatie en als ze goed blijft eten dan kan ik haar vanavond of morgen op komen halen. De DA had haar inderdaad vannacht mee naar huis genomen ('tuurlijk' zei deze assistente). Vanavond moet ik alleen werken, maar ik ga even kijken of ik dat aan kan passen. Alhoewel ik het ook wel een veilig idee vind als ze daar nog wat langer voor haar zorgen en ik weer 12 uur kan slapen komende nacht.

Snap alleen niet waarom ze nou ineens zo goed is gaan eten. Is er dan iets bij mij in huis waar konijnen slecht van gaan eten? Want daar had Zoë ook last van. Zoë is inderdaad mijn vorige konijntje wat ik in december heb moeten laten inslapen op 11 1/2 jarige leeftijd. Dankjewel voor het uitleggen Dollie, ik was een beetje emotioneel toen ik dat allemaal typte gisteren.

Het is echt kei fijn dat ze uit zichzelf weer is gaan eten maar ik wordt er wel heel erg onzeker van dat ik niet weet waarom. Misschien dat toch de AB zo lang nog heeft doorgewerkt? 10 dagen AB, 3 1/2 dag doorwerking, kan dat? Of dat de veranderde omstandigheden (bij de DA wonen) haar aan het eten hebben gezet? (Al zou je eerder denken dat ze daar van stoppen..)

Duimen maar dat ze nu blijft eten. Mal konijntje... ik ga eerst maar even douchen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

:yipi::yipi::yipi: Yes Yes Yes!!! Wauw wat een super goed nieuws zeg!! Wat ben ik enorm blij (voor jullie) zeg!:$ Dit is echt nieuws waar ik op zat te wachten!

Raar dat ze nu ineens toch ging eten maar dat maakt eigenlijk nu even niet uit want nu gaat het erom dat ze eet!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben aan het proberen te regelen dat ik vanavond thuis kan blijven zodat ik haar toch op kan halen. Bel om 5 wel even hoe het gaat en of het kan. En ik vraag ze inderdaad helemaal uit en ik wil ook een pluk hooi van hen mee!

Ik heb prima gedoucht, thanks. :) Had veel twijfels toen ik het net gehoord had, maar ook opluchting en dat laatste begint nou de overhand te nemen! *phew*

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net DA gebeld, maar hij wil haar zelf tocvh nog liever een nachtje houden om te zien of het doorzet.. ik baal wel dat ik haar nu morgen pas op mag halen terwijl ik van plan was toch vandaag aan te houden, maar aan de andere kant, als het beter is dat ze nog even blijft zodat ze echt helemaal beter is als ik haar terug krijg, dan voelt dat wel wat veiliger. Blijf ik vanavond gewoon wat langer hangen na mijn dienst... dan heb ik niet zo'n last van dat 'lege huis' al voelt het al wel heel anders nu ik weet dat het weer de goeie kant met haar opgaat!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .