Ga naar inhoud

Hooi..!


snuffiehvj

Aanbevolen berichten

  • Reacties 62
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

HF supertrio is echt prima voer hoor, zeker niet slechter dan SS. Alleen bevat SS voornamelijk meer vezels, maar als je konijnen geen gezondheidsproblemen hebben en gewoon hooi eten, dan is dat ook verder niet zo belangrijk.

De hoeveelheid vezels in HF en SS is hetzelfde, de rest van de samenstelling verschilt wel, daarbij zijn er andere grondstoffen gebruikt.

Hier staat een overzichtje van verschillende merken voer: http://www.dekonijnenwinkel.nl/konijnen%20voer.html

Ik las in een ander topic de tip om bij een kinderboerderij / boer een plak hooi te halen ipv een baal als je niet voldoende ruimte hebt voor een hele baal. Is misschien het proberen waard.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry Myrna, maar die informatie klopt helaas niet. Ik heb hier een zak HF Supertrio en daar staat duidelijk op dat de korrels 18% vezels bevatten. Dat is 1% minder dan SS en daar heb ik het al vaker over gehad, dat verschil. Je geeft van SS ook iets minder, dus die 1% is verwaarloosbaar, maar in principe bevat het dus iets meer vezels dan HF.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik snap heel goed dat hij liever gras heeft, das veel sappiger en verser. hooi is gewoon gedroogd gras he. dus je hoeft je echt geen zorgen te maken iloon82, zolang je konijn elke dag gras eet heeft hij geen hooi nodig hoor. en in de winter als er minder gras is heb je inderdaad best kans dat hij meer hooi gaat eten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn nijnen houden dus ook helemaal niet van hooi. Heb al diverse merken geprobeerd, en om er nu maar vanaf te zijn heb ik Engelse Timothies gekocht: Eten ze dus ook niet... Ze krijgen wel veel groenvoer en ze nemen af en toe een sprietje hooi maar in dit tempo doe ik wel heel lang met een zak!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijn heb ik sinds vrijdag, ja toevallig ongeluksdag , bij mij niet zo dus :)

En zij eet geen hooi ;l ik heb iets uitgeprobeerd met heel erg klein stukje sla er tussen, maarja dat was dom nou heeft ze alleen het sla opgegeten,en ik heb het ook in haar voerbak gedaan maar heel erg helpt het ook niet,,,, dus zou ik misschien ander soort hooi moeten proberen ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij eten ze met vlagen slecht hooi... En dat is al helemaal lastig met die vachtjes (mijne zijn langharig)! Ik geef kruidenhooi, maar het lijkt wel of de ene zak lekkerder is dan de andere. Ik zie het zelf ook wel, soms is het gewoon droger als anders.

Anders moet ik ook maar eens hooi van de boer proberen. Misschien een stomme vraag, maar hoe kom ik erachter waar (bij welke boer) ik hooi kan kopen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .