Ga naar inhoud

konijn eet te veel


mageremelk

Aanbevolen berichten

nee Niet bij vullen

Het beste is om de brokjes te wegen

20 tot 25 gram moeten konijnen krijgen per kilo gewicht van je konijn

en dan sochtends en savonds

en de rest hooi wat je ook kan doen is rustig op bouwen met groentes hier op bb staat een lijst met goede groentes die konijnen mogen hebben

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad niet zijn bakje bij blijven vullen.

Ik dacht ook, dat het goed was, als mijn nijnen steeds konden eten. Maar Lani werd echt dik en kreeg veel last van plakpoep. Even gegoogled en jawel, teveel hardvoer kan de oorzaak zijn van plakpoep. Zij is nu op dieet en krijgt nu 50 gram voer verdeeld over drie maaltijden (20 tot 25 gram voer per kilo lichaamsgewicht is inderdaad goed). Zolang ze maar onbeperkt de beschikking hebben over hooi is het goed. Bij honger zullen ze vanzelf hooi gaan eten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Poo hier doet ook altijd alsof hij bijna dood van de honger gaat als hij zijn biks krijgt. Maar das alleen maar goed, als je konijn niet aanvalt op zijn eten is er iets niet in orde. Poo krijgt veel hooi, daarmee komt hij de "biksloze momenten" door. (jeetje wat klinkt dat zielig...hahaha)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .