Ga naar inhoud

Ollie heeft een oogprobleem...


nathalie b

Aanbevolen berichten

  • Reacties 191
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Bij echte snot blijf je het zien en terug komen dus......vals allarm lijkt me zeker.

Alleen die kies....zal dat nu het puntje zijn?

Ik hoop dat we volgende week uitsluitsel krijgen met en foto....Dan halen ze gelijk het puntje weg en lopen de rest nog even na.:yes:

De kies is nog niet erg veel te lang en raakt de andere ook nog niet dus denkt men dat dat het probleem haast niet zal zijn...

Hij eet momenteel redelijk goed zowel groente als biks ,af en toe hoor ik een tandenknarsje maar alleen vlak na het eten...wel vind ik het zelf vreemd dat hij erg veel ligt en niet rondrent,dus wel het idee dat hij niet lekker in zijn vel zit maar dat gebeurt vaker als hij die dag naar de DA is geweest.Zal kijken hoe dit morgen is.

(We hebben net 2 logeetjes gekregen:1 cavia en een labrador en dat intereseert hem ook niet echt,wel is hij met die hond opgegroeid dus die kent hij gelukkig...)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou uit voorzorg de cavia uit zijn buurt houden....reden caafs brengen erg gauw ziektens over.....Ollie is daar nu erg gevoelig voor.

Kiezen moeten elkaar raken voor de juiste manier van slijten .

Bij een simpele kleine onevenheid kan een konijn daar zeker last van hebben.

aangepast door bunny ranch chanty
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net je hele topic gelezen...pff...

Ok...een aantal opmerkingen:

-oogbeschadiging door krabben? Stel ik me een beetje vragen bij...dat littekenweefsel zat toch aan binnekant oog of heb ik dat verkeerd begrepen? Van krabben kunnen ze wel kleine wondjes krijgen enzo, maar dat verklaard de rest niet.

-waarom zou er pus uit het oog moeten komen opdat het abces daar invloed op heeft? Kan het niet zo zijn dat het abces op het oog gedrukt heeft?

-is er na het verwijderen van de 2 kiezen nog een foto gemaakt? Zijn ze maw zeker dat ALLES is weggehaald? Tanden verwijderen bij konijnen is niet eenvoudig, kiezen al helemaal niet....het minste stukje dat blijft zitten, zorgt ervoor dat de kiezen doorgroeien en meestal in de foute richting natuurlijk...

Vermits Olie duidelijk pijn heeft bij het eten en daartussen vlagen van activiteit heeft, is de kans erg groot dat er toch één of ander probleem met de tanden pijn veroorzaakt en dat dat ook de oorzaak is voor de oogproblemen. In jou plaats zou ik dus gewoon een foto laten maken.

Als op de foto niets te zien is, zou ik toch tegen EC behandelen...gewoon uit voorzorg en omdat je dat niet kan uitsluiten momenteel. Laat de DA alleszins een neurologisch onderzoek uitvoeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou uit voorzorg de cavia uit zijn buurt houden....reden caafs brengen erg gauw ziektens over.....Ollie is daar nu erg gevoelig voor.

Kiezen moeten elkaar raken voor de juiste manier van slijten .

Bij een simpele kleine onevenheid kan een konijn daar zeker last van hebben.

cavia staat boven Ollie beneden uit voorzorg....:yes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Caroline..bedankt voor je reaktie...

Het eerste probleemoogje was links en de beschadiging zit op het oog.Aan deze kan bevond zich geen pobleem met zijn gebit.Hoe de beschadiging is ontstaan is nog steeds niet duidelijk en wordt gegokt op krabben.

Aan de rechter kant volgde daarna ook oorzaak onbekend.Links ging met zalven (cafzalf) netjes over,rechts moest een andere zalf bijkomen.De beschadiging zit op het oog en is nu een soort van opliggend weefsel.

Dat er bij het trekken van kiezen problemen kunnen ontstaan is mij bekend en is voor zover ik weet altijd een risico.Na het verwijderen van de laatste 2 kiezen (rechts) heeft Ollie 8 dagen duplo gehad ivm de pus en is er geen 2e foto gemaakt.

Donderdag a.s wordt die foto dus wel gemaakt.

De tandspecialist waar Ollie onder behandeling is is aanbevolen door Utrecht en ga er een beetje vanuit dat hij dus weet wat hij doet.....

Ec blijft altijd iets wat in mijn achterhoofd blijft zitten en blijft een optie......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag gaan de oppasbeestjes weer naar huis....Ollie vind het wel vervelend dat de hond rondloopt en heeft door dat het beestje bang voor hem is;als de hond rustig ligt gaat hij ernaartoe likt aan zijn neus,hond rent weg en Ollie gaat op het kleed liggen.....ziet er leuk uit.Dat deze hond een beetje bang voor Ollie is is niet zo vreemd hoor Ollie heeft het beestje van jongs af aan al geterroriseerd omdat hij hem niet echt op zijn terrein wil.Gelukkig is de hond een goedzak en dat scheeld enorm.

Met Ollie zelf gaat het redelijk momenteel,eet redelijk maar poept goed.Overdag slaapt hij grotendeels en s'avonds rent hij door de kamer om overal zijn luchtje weer aan te geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar als ik stop met de metacam gaat hij na ongeveer 24 uur beginnen met tandenknarsen en daarna begint het gelazer met eten.Als ik zeker weet dat er geen probleem in zijn mond zit durf ik wel te stoppen.......Wil niet dat het weer zo fout gaat dat hij weer opgenomen moet worden .

Ik heb Ollie gisteravond geen metacam gegeven en vanmorgen ook niet en ik hoor hem nog niet......

Donderdag toch foto laten maken voor de zekerheid?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nathalie,

Wat mankeerd Ollie allemaal, of wat niet?

Je blijft er wel erg druk mee en het zal ook zat kosten met zich meebrengen.

Maar ik vraag me af wat de DA zegt, die blijft ook lekker aan de gang zo.

Ik heb ooit een second opinion laten maken bij een andere DA, daar ben ik nu nog blij mee.

Kootje was steeds onderkoeld en verstopt, keutelde en at niet. Bij de ene DA was het pappen en nathouden en de andere wist beter waar het over ging.

Na de juiste medicatie en goede adviezen is het probleem weggebleven.

Ik heb toen besloten hem nog 1 kans te geven omdat hij telkens zoveel pijn had.

Dat gunde ik hem ook zeker niet.

Die definitieve stap bleek op de valreep gelukkig niet nodig. Hij doet het sindsdien weer helemaal goed!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hans, ik denk dat een vestopping een andere oorzaak heeft dan een kiesprobleem.......

Het verhaal van een laatste kans is hier dus niet aan de orde.Fijn dat je alles gelezen hebt;als je het goed gelezen had had je ook kunnen lezen dat het in dit geval alleen nog om een kiesprobleem draait.

En dat het kosten met zich meebrengt is waar maar mijn tandarts werkt ook niet gratis.Als je voor een dier kiest moet je ook voor de gevolgen kiezen....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig dat je nu zover bent.

Hopelijk is alles te overzien en knapt hij gewoon op.

In je lange topic had ik het kiesprobleem niet (meer) op het netvlies.

Over die verstoppingen is hier ook vaker aangegeven dat het wellicht een gebitsprobleem zou zijn.

Dat zag er uiteindelijk prima uit.

Hier was de oorzaak dus vaag en het beestje had het 3x in een half jaar en ook veel pijn.

Dat erge lijden stond mij tegen, die DA kosten horen er idd bij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tot nu toe gaat het best redelijk.....

Ollie eet wat ,loopt een stukje gaat liggen knarst een keer of 2 en daarna hoor ik m niet meer.Hij is niet overdreven aktief maar doet zijn best.

De dierenarts wil hem morgen eerst nog wel even zien om te kijken hoe hij reageert tijdens de tandkontrole nu zonder metacam,(de vorige keer,voor de laatste operatie werd Ollie nl nogal boos op hem en toen had hij duidelijk echt pijn..)alvorens een beslissing te nemen voor een foto.....Hij wil Ollie niet onnodig onder narcose hebben en hoef zelfs geen consult te betalen.

Doordat we de ijsbeer-vriendin een tijdje geleden weg hebben gehaald bij Ollie ivm overdadige pluisjes is meneer nu erg aardig tegen het tocht-tijgertje wat voor de schuifpui ligt.Hij gaat elke dag dat ding zijn kopje wassen....nieuw liefde?(straks zit ik van de zomer nog met dat tocht-tijgertje voor de deur...)

donderdag om 9 uur gaan we naar de DA en is Ollie om 9.50 uur aan de beurt.

Wat ik me nu ook een beetje aan het denken zet is de temperatuur in huis...manlief is nogal een "ijsbeer" zeg maar en het is hier gemiddeld 22 graden.De vloer is natuurlijk warmer ivm de vloerverwarming....zou dat niet een probleem bij Ollie kunnen verklaren..(met het idee dat Ollie het misschien te warm krijgt)?

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de zomer leven konijnen zowel binnen als buiten ook in de warmte.

Ik denk dat een gezond konijn daar gewoon geen klachten aan over zal houden.

Ik merk dat een konijn ook erg gevoelig kan zijn voor stress en weinig aandacht.

Kootje plast nu steeds op de bank.

Dat kan niet en hou ik hem er, na een dekentje wat hij weer beplast heeft, vanaf.

Dan springt hij wel op schoot en wil verder de bank op.

Als ik dan mijn arm in de weg hou ging hij bijten, zomaar ergens in mijn buik.

Dan zet ik hem in de kooi en negeer hem.

Dat heeft ie goed in de gaten, hij gaat omgedraaid zitten en eet minder.

Dan geef ik hem wortel zonder iets te zeggen. Normaal is ie er gek op en nu liet hij het liggen.

Meteen bij het plassen (dat herken ik aan zijn houding) heb ik hem in de kooi gezet en de beplaste doek in de kooi gelegd.

Een uur daarna hem weer los gelaten en toen ging meneer bijten.

Dan zet ik hem weer de kooi in (vindt hij niet leuk)

Mss toch castreren?

Het ging maanden lang goed en nu probeert hij alles uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn weer terug :whistle2:

Ollie is niet onder nacose geweest.Hij is aangekomen dus eet hij wel genoeg.De tandarts heeft Ollie helemaal bekeken en op alle kiezen gedrukt en er kwam geen reaktie.......maar bij het loslaten van Ollie zijn hoofd kwam die dus wel.

Weer vast gepakt;geen probleem en bij het verplaatsen van de duim kwam er weer een hele boze reaktie.Ollie heeft een flinke irritatieplek/onsteking in de plooi bij zijn mondje!Er links schuin onder (hoe omschrijf je dit?)Daar lopen huidplooien en daar tussenin.Dit kan dus de verklaring zijn waarom hij de laatste dagen wel groente eet met metacam en bijna geen als hij geen metacam krijgt.De plek is wat dikker maar wel soepel dus geen rede om te vermoeden dat het een abces is.

We gaan wel weer even een paar dagen metacam geven en er is wel een kuurtje gestart met AB.Hij krijgt om de 5 dagen een injektie met Procpen.

We mogen de plek schoonmaken met en oplossing Hibiscrub die als een soort shampoo werkt.Als hij het niet toelaat wordt het om de 5 dagen daar gedaan....:yes:

Ben blij met de gang van zaken......Hoop dat dit dan weer het laatste is voor een lange tijd!

De dierenarts vond wel dat in een doorzetter ben wat Ollie betreft.Maar ik zie een hoop aan Ollie zijn gedrag wat hun dus iet zien.Ik was al bang dat ze daar zouden denken van "O,daar is die zeikerd weer met dat konijn";maar dat is gelukkig niet zo.

Rekening van vandaag was wel 8 euro :he:!met liefde heb ik het betaald.

Komende tijd alleen kosten voor de Procpen geen consult kosten en het moet even gezegd worden HET ZIJN TOPPERTJES DAAR!

Dierenkliniek Visdonk krijgt van mij een dikke duim :goed:!

De manier hoe ze daar omgaan met je konijn is echt toppie!

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de zomer leven konijnen zowel binnen als buiten ook in de warmte.

Ik denk dat een gezond konijn daar gewoon geen klachten aan over zal houden.

Ik merk dat een konijn ook erg gevoelig kan zijn voor stress en weinig aandacht.

Kootje plast nu steeds op de bank.

Dat kan niet en hou ik hem er, na een dekentje wat hij weer beplast heeft, vanaf.

Dan springt hij wel op schoot en wil verder de bank op.

Als ik dan mijn arm in de weg hou ging hij bijten, zomaar ergens in mijn buik.

Dan zet ik hem in de kooi en negeer hem.

Dat heeft ie goed in de gaten, hij gaat omgedraaid zitten en eet minder.

Dan geef ik hem wortel zonder iets te zeggen. Normaal is ie er gek op en nu liet hij het liggen.

Meteen bij het plassen (dat herken ik aan zijn houding) heb ik hem in de kooi gezet en de beplaste doek in de kooi gelegd.

Een uur daarna hem weer los gelaten en toen ging meneer bijten.

Dan zet ik hem weer de kooi in (vindt hij niet leuk)

Mss toch castreren?

Het ging maanden lang goed en nu probeert hij alles uit.

Kootje probeert de baas te spelen...of een castratie echt gaat helpen, kan niemand garanderen. De tweeling is geholpen en van hen weet ik ook gewoon dat ze weg moet houden van de sofa bv. Het zit in hun instinkten om hun geur achter te laten bij die van de rest van hun leefgroep. De sofa is typisch zo'n plek met een enorme mensengeur en ofwel willen ze de hunne even toevoegen ofwel de jouwe overtreffen, moeilijk te zeggen wat precies, maar gezien Kootje zijn gedrag, gok ik op het laatste. Dat met de rug naar je toe gaan zitten en niet willen eten is ook gewoon een vorm van afkeuring,niet noodzakelijk stress. Het feit dat hij komt bijten achteraf duidt er dan ook weer op dat hij dominant is. Ik zie bv Merlot dat vaak bij Clicquot doen als er hem iets niet aanstaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .