Ga naar inhoud

Jong konijn van 6 weken oud.


Mexflex

Aanbevolen berichten

Ik zou over een week of 2 een vriendinnetje voor Joey erbij krijgen. Echter heb ik haar gisteren al gehaald omdat de moeder geheel onverwachts overleden was en de jongen alleen achter bleven.

Nu is ze dus eigenlijk te jong bij de moeder weg.

Ze zit bij mij in een apart hok. Heb haar gisteren gewogen, ze is 550 gram.

Wat kan ik doen om haar zo goed mogelijk te verzorgen aangezien ze nog geen 8 weken is?.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op zich niet zo heel veel meer...

Met 6 weken eten ze zelfstandig.

Ze blijven met 8 weken bij de moeder omdat het goed is voor het socialiseren en het eigenlijk te stressvol is voor een 6weken oud konijntje om bij de moeder weggehaald te worden en te verhuizen.

Dus houd goed haar ontlasting in de gaten, als ze diarree gaat krijgen, moet je direct (met een beetje ontlasting) naar een konijnkundige DA gaan, dan zou ze namelijk coccidiose kunnen krijgen (draagt ieder konijn bij zich, maar kan tot uiting komen bij stress of ziekte).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja en het kwaad is nu gebeurd dus je moet er het beste van maken. HĆ©Ć©l belangrijk voor deze jonge is vezels in de voeding want dat is oorzaak nummer 1 bij darmklachten...te weinig vezels. Hoe los je dat het beste op : GERST in hun voeding mengen. Geplet of volledig het maakt niet uit . Je haalt het in de meeste boerenbonden en als je wil weten hoeveel je best gebruikt ? Je neemt 4 maatjes biks en daar meng je 1 maatje gerst bij. Bij mij krijgen ze bij hun gewone eetbak ook nog een volledige bak gerst waar ze constant van kunnen eten.

Geef zo een kleintje aub ook geen brood.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga haar zeker goed in de gaten houden.

Ik zat ook te twijfelen wat ik doen moest. Degene waar het nestje was vond het ook moeilijk wat te doen. Uiteindelijk heb ik dus deze keuze gemaakt. Kan er nu inderdaad niets meer aan doen als het beste er van maken.

Groenvoer mag toch de komende weken niet he?

Ik geef haar nu nog voer wat ze gewent is. Dit ga ik langzaam aanpassen naar mijn eigen voer.

Gisteren heb ik wel een klein stukje witlof gegeven, dat was wel zo op. Drinken doet ze ook goed en ik zie mooie keutels liggen in het hok.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .