Ga naar inhoud

Daantje! :'(


buddy&glenn

Aanbevolen berichten

  • Reacties 186
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Heel erg bedankt! :erf:

Een tijdje nadat Daantje gestorven was, begon buddy heel hard door de kooi alle kante uit te springen en plots liet hij zich op de zij vallen en bleef zo liggen, schrok me dood, maar toen ik de la open maakte stond buddy alweer heel snel op.

Heel erg bedankt voor alle steun, heb niet veel geslapen :erf:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel veel sterkte Glenn!

Vind het moeilijk om te zeggen, maar ik zou als ik jou was toch Buddy helemaal laten controleren, stel dat het iets besmettelijks is, kan er nu nog iets aan gedaan worden.... t is allemaal zo snel gegaan, is autopsie geen optie, just for sure?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daantje had E. cuniculi, dat was wel zeker, en dat is besmettelijk via plas en poep. ik wil graag Buddy meebehandelen, maar we hebben vanmorgen met de DA gebeld en deze zei dat het niet nodig was en als buddy symptomen ging tonen moesten we ingrijpen, dan denk ik, misschien is het dan al te laat!!

Wacht even op zwartepanter, misschien weet zei of ik Buddy de panucur die ik nu nog hier heb staan moet geven?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het moeilijk om dit nu te zeggen Glenn, maar ik ben eigenlijk niet helemaal zeker van de diagnose…

Zeker nu Daantje zo snel is heengegaan en de manier waarop.

Het is geen slecht idee om een autopsie met de DA te bespreken, zodat je duidelijkheid hebt voor Buddy. Stel dat het toch iets anders was wat mogelijk erg besmettelijk is, weet je al wat het is voor Buddy mss ziek wordt.

Ik kan je spijtig genoeg zo niet zeggen wat het dan wel mogelijk zou zijn geweest, maar ik zie hier ook geen duidelijk verloop van EC.

Mss had ze wel toxoplasmose…geeft deels dezelfde symptomen als EC, alleen loopt het vaak veel sneller fataal af. Het kan ook aanvallen geven waarin dieren een tijdje volledig slap worden en daarna redelijk snel toch terug op lijken te knappen, zoals de eerste keer bij Daantje. Het hoeft niet, maar sluit de mogelijkheid dat het iets anders is geweest niet uit.

Buddy 2 weken panacur geven lijkt me geen slecht idee. Al is het maar om op veilig te spelen. Er zijn veel mensen die hun konijn elk jaar ontwormen met panacur. Dus dan is Buddy ook gelijk een keertje ontwormt.

Sorry Glenn, ik wou dat ik meer kon doen dat hiermee komen.

Sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel voor je bericht Loes! Autopsie willen mijn ouders niet :erf: Ze is sowieso 3 kwartier geleden begraven..

Mag wel morgen Panacur gaan halen, dan behandel ik Buddy daar 2 weken mee. Raad je het aan om ook met Buddy op controle te gaan? of kunnen ze er toch niks uit opmaken? Dankjewel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is van OX BOW

Staat bij: Critical Care

en daaronder: Voederssupplement voor kleine herbivoren

Typ ff de veschrijving over:

Critical care, opgelost met water, is een vitamine C verrijkt voedingssupplement. voor slechtetende kleine herbivoren en reptielen die door tandproblemen of na operatie geen of moeilijk voedsel opnemen. de samenstelling van dit product op basis van timothee gras, stimuleerd de microbiële balans en intesttinale peristaltiek

LET OP BIJ EEN DARM VERSTOPPING NOOIT DWANG VOEREN!!

PIJNSTILLING, VOCHTGEVEN, MASEREN EN GROEN VOER, PRIMPERITE, CISERAL ( IS DARM STIMULERING) EN LAXATRACT 3 KEER DAAGS..

DOOR HET DWANG VOER IS WAARSCHIJNLIJK HAAR MAAG ONTPLOFT.

dIT IS EEN FOUT ADVIES VAN DE DIEREN ARTS GEWEEST.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eerst zei hij verstopping (dat was geen kkdierenarts) en daarna ben ik met de hulp van simone naar een kkda gegaan, en die zei EC, maar daar word nu ook over getwijfeld, dwangvoeren hebben we ook meteen gestopt nadat bekend werd dat het geen verstopping was. en autopsie gaat nu niet meer, ze ligt al onder de grond, en mijn ouders willen het niet..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als Buddy totaal geen symptomen heeft, heeft het waarschijnlijk niet veel zin haar te laten controleren.

Je zou desnoods enkele bloedtesten kunnen laten doen, maar die zijn nogal duur. En ik denk dat ze in dit geval waarschijnlijk enkel dingen uitsluiten ipv een duidelijke oorzaak te vinden.

Hou Buddy ondertussen wel erg goed in de gaten. En als je iets niet vertrouwd neem je contact op met de DA.

Sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .