Ga naar inhoud

Daantje! :'(


buddy&glenn

Aanbevolen berichten

  • Reacties 186
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Fijn dat het beter gaat met Daantje!

Moon heeft ook vanaf haar geboorte al E. cuniculi bij zich gedragen en toen ze net 2 maandjes bij mij was werd ze er ook erg ziek van (omvallen e.d.). Ze heeft toen ook panacur en antibiotica gehad.

Het klopt wat al gezegd is dat het erg besmettelijk is. Als twee konijnen samenleven en de een heeft het dan heeft de ander het ook. Het hoeft alleen niet tot uiting te komen! Ik heb uit voorzorg Sprokkel ook twee weken behandeld met Panacur ook al had hij nergens last van (op aanraden van de DA). En ik zou ze ook echt niet uit elkaar houden dat is totaal niet zinvol.

Aangezien Moon het best heftig heeft gehad ben ik nu nog steeds iedere dag Panacur aan het geven. De DA raadde me aan om dat gewoon haar hele leven te blijven doen (hoezo kostenpost? ;)) En zolang Sprokkel geen symptomen vertoont hoef ik hem niet meer te behandelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil ze ook heel erg graag bij elkaar zetten, en Buddy ook mee behandelen. Maar ik ben zó ontzettend machteloos als mijn ouders zeggen dat het niet mag, en de DA hetzelfde zegt :erf:

Buddy zit maar wat in een hoekje, Daantje kan ik niet echt een emotie uit opmaken. Maar als ik ze bij elkaar zet krijg ik ruzie met mijn ouders, terwijl ik ze gister heel dit topic heb voorgelezen :erf:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou ze toch nu niet bij elkaar zetten hoor. Het is wel zo dat konijnen elkaar kunnen oppeppen maar je hebt het hier niet over een banale ziekt. Als je weet dat deze ziekte het vlugst verspeidt via de urine dan kan je je wel voorstellen hoe voorzichtig je moet zijn.

Je moet daarbij weten dat deze ziekte voor mensen met vb. Aids ook zeer gevaarlijk is dus het heeft enorm met het afweermechanisme te maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vind het echt jammer, ik herken Buddy niet meer terug :erf: hij zit maar wat in een hoekje en wilt niet eens spelen met de beloningsbal. Daantje eet, en heeft weer gekeutelt. Wat hou ik toch van ze :love:

Het zal voor Buddy natuurlijk ook wel raar zijn als hij opeens gescheiden is van zijn vriendje. Fijn dat daantje weer eet :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar Glenn, hoe ziet je dierenarts dit voor zich dan? Daantje behandelen, en als ze weer beter is terugkoppelen aan Buddy? Dat slaat nergens op: Daantje is overduidelijk besmet met de parasiet en zal die ook altijd bij zich blijven dragen (let op, ze draagt 'm bij zich, dat wil niet zeggen dat ze er ook ziek van is op dat moment, hij zit gewoon in haar) en dan kan ze Buddy net zo goed besmetten. Daarnaast is de kans dat Buddy allang besmet is écht heel groot, ze zitten al weken samen.. Indy en Joy hebben nooit samen gezeten, enkel losgelopen in dezelfde tuin en tóch heeft Joy Indy kunnen besmetten. (Of andersom, maar Joy is eerder ziek geworden.) Het is echt belangrijk dat je Buddy ook gaat behandelen. Bel desnoods naar een andere dierenarts en vraag of je Panacur kunt krijgen.. Het is in eerste instantie een ontwormingsmiddel, dus zeg gewoon dat je je konijn wil ontwormen. En anders heb ik hier ook nog wel Panacur, ik weet niet hoe zwaar Buddy is, maar volgens mij is het genoeg om een konijn van 2 kilo 2 weken te behandelen. Desnoods stuur ik het wel op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel erg bedankt, Ik zal vragen of mijn ouders morgen met me naar Parkstad dierenzorg Schinnen willen rijden. Via de telefoon vind ik het nogal moeilijk uit leggen.

Vandaag gaan we niet meer halen.. Heel erg bedankt voor het aanbod :)

Met Daantje gaat het nu een stuk beter, ze eet goed, keutelt goed, en neemt de medicijnen ook goed. ze is ook erg beweeglijk en ze hebben ook elkaar weer gewassen in de kamer, Daantje rende meteen naar de kooi en ging er in.

Dan ga ik morgen even langs :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .