Ga naar inhoud

Amputatie


Fovely

Aanbevolen berichten

Nu het volgende dilemma.. ik wil bambi en belle natuurlijk graag bij elkaar hebben, maar ondanks dat ze samen in één groot hok gescheiden zitten en elkaar wel kunnen zien..beet bambi belle wel een aantal keer toen ik ze probeerde te koppelen (niet in het hok zelf maar in de gang bij mij binnen). Ik weet wel dat dat er ook bij hoort..maar ik ben bang dat belle straks weer iets heeft ofzo ..:s

Ik heb wel op internet gelezen over een konijn met één poot die later gewoon weer gekoppeld is en nu heel gelukkig is..dus het kan wel, ik weet alleen niet zo goed hoe ik het aan moet pakken, tips?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 77
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Is de wond van het pootje al goed genezen? Ik zou zoizo wachten met koppelen tot ze zich weer wat beter voelt en wat beter kan redden.

Tja, wat bijten en/of rijden hoort bij een koppeling. Zorg gewoon dat je er bij staat, klaar om in te grijpen, maar grijp ook weer niet te snel in, anders zal de koppeling namelijk nooit lukken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja de wond is helemaal dicht, er zit alweer allemaal haar overheen. Morgen ga ik naar de dierenarts omdat de hechtingen er alweer uit mogen. Ik heb Belle vanochtend weer een tijdje laten lopen op een kleed, je ziet gewoon dat ze ervan geniet..

Bedankt Evee, voor de tip dat ik niet te snel moet ingrijpen..dat doe ik denk ik wel..dus daar ga ik rekening mee houden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Over een half uurtje naar de dierenarts met Belle en mn hond (niets ernstigs hoor, gewoon controle) Bij Belle mogen eindelijk de hechtingen eruit!!

Vanochtend liep ze te rennen en te springen door de kamer, niet normaal meer. Ze had het echt heel erg naar dr zin:$

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, dierenarts zijn dat alles goed was! Hij heeft de hechtingen er uit gehaald en er is bijna niets meer van de wond te zien. Ook Bambi lijkt steeds meer interesse te krijgen in Belle. Ik had ze gisteren samen even naar binnen gehaald en ze liepen samen vrolijk rond. Ik houd jullie op de hoogte hoe de koppeling af zal lopen :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Leuk om dit alles zo te lezen en weet nog goed dat je voor de beslissing stond en zo aan jezelf twijfelde of je het wel goed deed.

Ik denk dat je altijd moet vertrouwen op je gevoel. Je voelde dat er nog een leven mogelijk was al zou dat ws aangepast moeten zijn en kijk...je voelde het prima aan!!

Geniet van je Nijn en wees trots op jezelf dat je deze beslissing durfde te nemen ..petje af...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...

Wat een mooi verhaal!

Ik was aan het zoeken naar info over het amputeren van een poot bij een konijn. Mijn konijntje (wippy) van 11 weken is zaterdag met haar rechter achterpootje ergens achterblijven haken. Hij hing helemaal slap en ging alle kanten op. Ik heb haar snel opgetild en haar pootje bleek flink gebroken te zijn. Ik heb de dierenarts gebeld, die is vervolgens langs gekomen. Haar pootje was inderdaad gebroken, maar het was een open breuk. Echt heel zielig. De dierenarts informeerde ook mij over de mogelijke opties. Inslapen was voor mij absoluut geen optie. Ze is nog zo levendig, eet goed, wil veel rondlopen en probeert regelmatig van haar hok rust te ontsnappen. (ze zit in een klein gedeelte van haar hok, omdat ze rust moet houden)

Ik heb dus uiteindelijk besloten om haar pootje te laten amputeren. Ik heb haar vanmorgen naar de dokter gebracht en nu is het afwachten. Ze is nog heel jong, ik hoop dat de operatie goed gaat.

Dit verhaal heeft mij weer hoop gegeven dat het ook met mijn lieverd goed komt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

heel veel sterkte met wippy laat je nog even weten hoe het gaat

bij mij is een jong geboren die een achterpoot mist is ook geen probleem hij loopt net zo als de rest rennen en doen dus wat dat betreft komt dat wel weer goed .

liefs sharmayne

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi hoi,

Het gaat echt super met Wippy! Ik heb haar gister middag opgehaald bij de dierenarts en die stond ook versteld van haar karaktertje. Ze heeft nu hokrust, wat ze moeilijk vol kan houden. Het liefst loopt ze alweer door de kamer. Ze wast zich goed, eet en drinkt goed, allemaal wel een btje onwennig en wiebelend.

Ze heeft een mooie kous om, zodat ze haar hectingen er niet uit kan trekken. Ik moet het wel goed in de gaten houden, want ze vind het nogal vervelend zitten en zit er steeds aan te likken.

De komende week moet ze nog in haar hokje blijven zitten, daarna mag het verband eraf en mag ze weer in het grote hok.

Ik ben blij dat ik deze beslissing heb genomen. Zoals het er nu uit ziet gaat het helemaal goed komen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .